dinsdag 21 september 2010

Susan Tedeschi AVO Session Basel 2009-10-31


Susan Tedeschi (Geb. November 9, 1970 in Boston, Massachusetts) is een Amerikaanse blues/soul artist en een begenadigd gitariste.Verschillende malen genomineerd voor verscheidene Grammy Awards.Getrouwd met die andere fenomenale (slide)gitarist Derek Trucks. Ze maakt ook deel uit van "Soul Stew Revival",een samenwerkingsverband tussen haar band, The Derek Trucks Band, en andere muzikanten


Sweet Forgiveness (DeMent)

Dit optreden is voor een ander publiek dan bij haar gebruikelijk is.Ditmaal geen luidruchtig blues/festival publiek ,maar een zaal vol gedistingeerde dames en heren.
Het heeft wel een groot voordeel,er word geluisterd!!!


Talking About (Tedeschi/Bramhall)

Susan Tedeschi was opener voor John Mellencamp, B.B. King, Buddy Guy, The Allman Brothers Band, Taj Mahal en Bob Dylan. In 2000,het album Just Won't Burn bereikte de Gold record voor de verkoop van 500,000 stuks in the United States, erg veel voor een blues album.Ze was het voorprogramma van The Rolling Stones in 2003,speelde in alle grote stadions ,maar het leverde haar financieel niet veel op.
Ze zei er zelf het volgende over:
"They pay, but it's not great. I don't make any money 'cause I've got to pay all
my sidemen. I'll be lucky if I break even."


Precense of the Lord (Winwood/Clapton)

Susan Tedeschi's stem word wel vergeleken met die van Bonnie Raitt en Janis Joplin,ze zegt dan ook zelf dat ze erg door beide zangeressen is beinvloed. haar gitaarwerk is geinspereerd door Buddy Guy, Johnny "Guitar" Watson, Stevie Ray Vaughan, Freddie King and Doyle Bramhall II.

Band:
Susan Tedeschi - vocal, guitar
Dave Yoke - guitar
Ted Pecchio - bass
Tyler Greenwell - drumms
Matt Slocum - keyboard
Ron Holloway - saxofon

Official Susan Tedeschi Website
http://susantedeschi.com/
Een reactie posten