Zoeken in deze blog

woensdag 1 april 2015

The Notting Hillbillies - Live at Ronnie Scotts 27-7-1988


The Notting Hillbillies zijn van links naar rechts:
Steve Phillips-Mark Knopfler-Guy Fletcher -Brendan Croker.

Na het geweldige succes van Dire Straits ,,Brothers in Arms,, en de bijbehorende toernee,s was Mark Knopfler wel eens aan wat anders toe.Met wat oude vrienden formeerde hij The Notting Hillbillies die behalve bovengenoemde namen ook de geweldige Brendan Crocker bassist Marcus Clive ,drummer Ed Bicknell en steelgitarist Paul Franklin in de gelederen had.


Rope Stretching

Het eerste optreden vond plaats op 6 Mei 1986 in een kleine club in Leeds.Het repertoire bevatte nummers van artiesten als The Louvin Brothers,The Delmore Brothers ,Charlie Rich en eigen composities.Er volgde een toer door de UK en in 1990 kwam hun eerste en enige album ,,Missing-Presumed Having A Good Time,, uit.Ondanks het feit dat de bandleden al weer met hun eigen bands bezig waren werd het album een groot succes met o.a een nummer 2 pos. in de UK Album charts.Ook de single ,,Your Own Sweet Way,,een Mark knopfler compositie, deed het goed.


Meet me in the Bottom

De jaren na het uitbrengen van Missing..deden The Hillbilies ,mits ze niet met hun eigen bands op pad waren, verschillende liefdadigheids concerten in de UK.Ook gaf de band in 1998 en 1999 verschillende optredens in de beroemde Ronnie Scotts Club in Londen,zie de beelden.Het was niet de avond van Brendan Crocker tijdens deze opname,problemen met het geluid,en tot overmaat van ramp raakte hij halverwege de set ook nog zijn stem kwijt.
Ondanks de wat overbelichte film,het niet helemaal synchroon lopende geluid ,blijft er genoeg over om van te genieten,vooral het prachtige gitaarwerk van Mark en Steve.


Denomination Blues

De band deed ook verschillende TV shows in de UK en in de USA o.a Rock Steady en Saturday Night Live.Het nummer ,,Blues Stay Away from me,,, was onderdeel van de soundtrack van de film ,,Twilight,, met Paul Newman en Susan Sharadon.


Can,t Be Satisfied

Steve Phillips(Londen, 18 februari 1948)
Is een Engels blues- en countrymuzikant, bekend geworden door zijn lidmaatschap van The Notting Hillbillies samen met Mark Knopfler en anderen. Naast muzikant schildert Phillips veel en is hij een verdienstelijk gitaarbouwer

Mark Knopfler (Glasgow, 12 augustus 1949) is een Britse zanger en gitarist, vooral bekend als frontman van de Britse rockband Dire Straits.
Zijn beroemde gitaarspel lijkt een kruising tussen de zweverige Shadowssound van Hank B. Marvin en het fingerpickingspel van J.J. Cale. De lage neusstem van Knopfler roept herinneringen op aan Bob Dylan en eveneens J.J. Cale.


Blues Stay Away From Me

Brendan Croker (Bradford, Yorkshire, 15 augustus 1953) is een Engelse musicus die met vele bekende muzikanten heeft samengewerkt. Hij speelde onder andere in de bands The Notting Hillbillies, The Five O'Clock Shadows en The Mekons.
Hij heeft samengespeeld met Eric Clapton, Mark Knopfler, Tanita Tikaram, Kevin Coyne en Chet Atkins


Missippi Blues

Guy Fletcher (Maidstone, 24 mei 1960) is een multi-instrumentalist, die het meest bekend is als voormalig toetsenist van de Britse rockband Dire Straits van 1984 tot het einde. Hij dient niet verward te worden met zijn neef, de songwriter Guy Fletcher.
Guy Fletcher kwam uit een muzikaal gezin en leerde als kind al verschillende instrumenten te bespelen zoals keyboards en snaarinstrumenten. Guy Fletcher werkte in 1983 voor het eerst samen met Mark Knopfler aan muziek voor de film Cal. In het daaropvolgende jaar werd Guy Fletcher opgenomen in de vaste bezetting van Dire Straits als tweede toetsenist naast Alan Clark.
http://www.blogger.com/img/blank.gif

Feel Like Going Home Taplow Court, Maidenhead, UK 18th http://www.blogger.com/img/blank.gifJuly 1998The Notting HillBillies - Missing Presumed Having Good Time


3 opmerkingen:

vanfan zei

Mooie nieuwe kopfoto! Waar is die genomen?

Arthur,s Musical Journey zei

prachtig kleinschalig boerderijfestivalletje in Zonnemaire,met net iets,andere, muziek.
zie mijn blogpost:
http://arthurfromholland.blogspot.com/2011/06/festival-giro-club-zonnemaire-26-6-2011.html

Arthur,s Musical Journey zei

prachtig kleinschalig boerderijfestivalletje in Zonnemaire
zie mijn blogpost:
http://arthurfromholland.blogspot.com/2011/06/festival-giro-club-zonnemaire-26-6-2011.html