Zoeken in deze blog

zaterdag 18 mei 2013

Van Morrison plays The Blues -T For Texas(Foggy Mountain Top)

               Van Morrison with Derek Bell and Clive Culbertson at the Riverside Theater Ulster


                  T For Texas(Foggy Mountain Top) Derek Bell (Belfast, 21 oktober 1935 - Phoenix (Arizona), 17 oktober 2002) was een Ierse muzikant. Hij was bijna 28 jaar de harpist bij de befaamde Ierse band The Chieftains. Op twaalfjarige leeftijd speelde hij al een pianoconcert. Na een studie in Engeland en de USA, speelde hij bij diverse orkesten, onder andere bij de Royal Philharmonic Orchestra en later bij het Belfast Symphony Orchestra. Toen hij in 1972 kennismaakte met Paddy Moloney werd hem verzocht een gastoptreden te verzorgen bij The Chieftains; dat zou uitdraaien op een lange loopbaan.


 Clive Culbertson (born 28 August 1954, Ballymoney, County Antrim, Northern Ireland) is the founder of The Order Of Druids In Ulster. He is a mystic, musician and healer. Culbertson trained with his friend and teacher, the late Ben McBrady, Aircinneac and Herenach of "The Old Gaelic Order"- the order that was in Ireland before the Druids came. Culbertson was given a lineage of authority from McBrady to start his own order - this work is now under construction. Culbertson is a bassist, vocalist, songwriter, recording engineer and record producer. He has recorded and toured with many artists - among his list of credits are White Roxx, Van Morrison and The Chieftains and the Avalon Sunset album. Currently he is bassist/vocalist and musical director with country rock band, New Moon, of which he is also a founder member. Their latest album, Emerald Country Shack, has received critical acclaim, and is a featured album on many radio stations in Ireland and Britain.[1]

donderdag 16 mei 2013

Mark Knopfler - Sportpaleis Antwerpen (12-5-2013)

Na twee dagen Blues Kwadendamme was het al weer tijd voor het volgende evenement.Nog niet helemaal uitgerust op weg naar Antwerpen voor het concert van Mark Knopfler. Maar goed dat ik op tijd vertrokken was want op de ring van Antwerpen stond ik gelijk in de file.Toch nog ruim op tijd ,en om 8 uur zat ik op mijn gereserveerde stoel in het uitverkochte Sportpaleis van Antwerpen.


(foto Aart)
 Om half 9 betrad Mark Knopfler voor ,wat later zou blijken, een prachtig concert.Een mooi doorsnede van Mark,s muzikale carriere ,van Dire Straits tot Privaterin,zijn laatste album.
Tussen door een van de nummers de volgende opmerking Mark"We spelen hier niet omdat het moet,maar omdat we er ontzettend veel plezier in hebben"en dat was te horen en te zien.
De volgende nummers werden gespeeld: What it is - Corned Beef City - Privateering - Father and Son - Hill Farmers Blues - I Dug Up A Daimond - I Used To Cold - Romeo & Juliet - Sultan Of Swing - Gator Blood - Haul Away - Postcard From Paraguay - Marble Town - Telegraph Road -
encore So Far Away - Piper To The End.
Natuurlijk waren er al snel filmpjes van het concert op YouTube,en er zaten er een paar hele fraaie tussen.Een mooie herrinering aan een gedenkwaardige ,muzikale prachtige avond.Filmers,bedankt!!


Romeo&Juliet(film jeffreyvanderaa)

Opvallend ,het prachtigegeluid in toch een enorme hal.I Dug Up A Daimond (film by zoaplusplus)


 Haul Away Piper (film by zoaplusplus)

 De mooie ,rustige toegift

Piper To The End van het album Get Lucky(film by zoaplusplus)


Foto Aart Mooie afsluiter van een lang muzikaal weekend....

dinsdag 14 mei 2013

Bluesfestival Kwadendamme 10-11Mei -2013
 Het heeft toch wel zijn voordelen ,zo,n bluesfestival vlak bij je in de buurt.Je pakt de fiets en in 10 minuten ben je er. Vrijdag 10 mei was het weer zo ver,rijdend het dorp Kwadendamme in  komt de muziek je al van verre tegemoet,de omliggende terreinen van de plaatselijke voetbalclub zijn omgebouwd tot minicampings,en een weerzien met veel oude bekenden.Natuurlijk is ook FB vriend Rene Brons van de partij,die met eindeloos geduld de optredens staat te filmen.De onderstaande video,s zijn allemaal van zijn hand.Rene alsnog bedankt. Bij het binnenkomen van de tent is de eerste band al begonnen T Bear & The Dukes,een bluesband uit Zweden.Prima band,behalve gitarist T Bear beviel ook de organist me prima.T-Bear & The Dukes (Film Rene Brons)
 Grappig was dat T-Bear meer voor dan op het podium stond. Het volgende optreden was van The Mofo Party Band,en dat zijn oude bekenden.Ze stonden al eerder op dit festival en waren ook al eens te gast in Bluesclub De Viersprong. De mannen deden hun naam eer aan en maakten er een echt feestje van,een prima optreden!


 Mofo Party Band(Film Rene Brons)
 Daarna was het de beurt aan Smoking Joe Kubek en BnoisKing een ,twee veteranen uit Texas en Louisiana.Joe speelde lang geleden nog in de band van Freddy King en de stem van Bnois deed me op sommmige momenten erg aan Robert Cray denken.Een mooi relaxt optreden met als hoogtepunt een prachtige uitvoering van "Play With Fire" van The Stones .


Smoking Joe Kubek &Bnois King.(Film Rene Brons)

Blues-harp speler Big Pete stond samen met gitarist Alex Schultz op het podium.Pete staat een beetje wazig op de foto en dat is geen toeval,Pete was een beetje wazig(iets te veel biertjes?)jammer!
Gitarist Alex Schults daarintegen was prima in vorm en maakte het optreden dankzij zijn inbreng toch nog acceptabel.


 Alex Schultz en Big Pete (foto Aart)

 De afsluiter van de vrijdagavond was van Michael Keaton,en eerlijk gezegd niet helemaal mijn ding.De brave man overschreeuwd zichzelf een beetje(veel M.F.enz)en het was een verademing dat hij ook in staat was een rustig bluesje te spelen.Het publiek dacht er gelukkig anders over en was laaiend enthousiast.

Michael Katon (Film Rene Brons)
Dit was dag een van Blues Kwadendamme,met piepende oren op de fiets naar huis ...... ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Dag 2

 Zaterdag morgen eerst een lange wandeling met de honden langs de oevers van de Westerschelde,bij thuiskomst sterke koffie.Daarna een flink bord macaroni en we zijn weer klaar voor dag 2 van blues Kwadendamme. Het weer was er niet beter op geworden,halverwege een flinke regenbui tijden mijn fietstocht naar Kwadendamme maar dat mocht de pret niet drukken. De eerste twee bands gemist,Sugar Ray&The Sinners en Ben Poole ,maar nog wel op tijd voor Barry Barnes op de Juke Joints stage(buiten)Wat en heerlijk optreden! Een mooie set met akoestische Rory Gallagher nummers, massaal meegezongen door het publiek.Voor mij een van de hoogtepunten van het festival.

 
Barry Barnes(foto Aart)

Het begint te regenen dus snel naar binnen voor Eugene Hideaway Bridge.
Eugene speelde al samen met Big Joe Turner ,en zijn gitaarspel en zeker ook zijn uitstraling deden me erg aan een jonge BB King denken.Erg mooi optreden.


Eugene Hideaway Bridge (film Rene Brons)

Daarna de beurt aan Rachelle Plas,mondharmonica speelster/zangeres uit Frankrijk .
Kon me niet gelijk overtuigen,oorzaak misschien wel door het veel te harde gitaargeluid.Kwam misschien door de plaats waar ik stond,want op de film klinkt het een stuk beter.Het werd gedurende het optreden toch wel beteren zeker de rustige nummers ,o.a Change Of Fools van Aretha Franklin kwamen goed uit de verf.


Rachelle Plas(film Rene Brons)

Hierna die ander Big Pete op het podium maar dan Big Pete Parson uit Austin Texas.
 Als bassist begeleidde hij de Texaanse legendes als Blues Boy Hubbard en T.D.Bell. Hij werkte met muzieklegenden als      Ray Charles, B.B. King, Muddy Waters, John Lee Hooker, Ike & Tina Turner, Etta James, Koko Taylor, Pinetop Perkins, Buddy Guy , Candye Kane en een eindeloze rij anderen.    Een mooi optreden ,vooral de balads kwamen goed uit de verf. En een prima begeleidingsband The Gamblers met de uitstekende gitarist Ray Scona.


                                           Big Pete Pearson& The Gamblers

                                         Ray Scona
Daarna tijd voor de plaatselijke band The Juke Joints,een vaste waarde op dit festival,met mede organisator Peter Kempe op de drums.De band is mij zeer bekend dus tijd om wat bij te kletsen met (FB)vrienden,bekenden,familie e.a.Mischien iets te veel gekletst,want ik was opeens mijn stem volledig kwijt.Tijd om naar huis te gaan,nog een klein stukje van Louis King meegepakt en toen op de fiets "back home""

Lous King &CC Jerome,s Jetsetters.(film Rene Brons)

Voor nog meer filmpjes  neem een kijkje op de site van Rene Brons:
http://www.youtube.com/playlist?list=PLRLFSY0DFUn2M1Yg3RS07BFcFcBabU5Ur

Peter & Kees,mede organisatorene/vrijwillegers,allemaal bedankt!en tot volgend jaar.
 zondag 12 mei 2013

Eric Clapton & Van Morrison - Help Me

Eric Clapton's 50th Anniversary Tour - 10 May 2013.
Eric Clapton and Van Morrison perform Help Me at the Odyssey Arena, Belfast. Mooi en uniek gastoptreden van Van met de band van Eric Clapton.Zou hij meer moeten doen,hij kan het nog steeds.