Zoeken in deze blog

zaterdag 17 januari 2009

Lynn Miles (De Wegwijzer 17-1-2009)


Lynn Miles (geboren in Sweetsburg, Quebec) tegenwoordig wonend in Ottawa.

Het zat Lynn niet mee tijdens haar toernee door Nederland. In Leeuwarden raakte ze bekneld met haar arm tussen de treindeuren ,wat behalve een pijnlijke arm ook een paar gescheurde nagels opleverde(en dan heb je als gitariste een probleem.Daar bovenop nog een flinke verkoudheid ,ook voor de stem niet erg bevordelijk.
Desondanks was er van al deze ongemakken tijden het concert in De Wegwijzer weinig te merken. Prachtige liedjes en prima gitaar/piano spel. Canadese americana van wereld-formaat. Een prachtige stem en hartverscheurende songs.


When did the World (Live at the Chapel)

Al jarenlang wordt Lynn Miles in Nederland door vele fans gekoesterd als een goed bewaard geheim. Haar liedjes bevatten haast een overdosis aan zowel wonderschone melancholie als schrijnende humor. Relatieproblemen zijn haar niet vreemd en vormen een even onderhoudend onderdeel van haar optredens als haar loepzuivere stem.

woensdag 14 januari 2009

Tribute to Peter Townsend & Roger Daltry

Peter Dennis Blandford ('Pete') Townshend (Chiswick, Londen, 19 mei 1945) is een Engelse rockgitarist, -zanger, -songwriter en -componist die vooral bekend is door zijn rol als gitarist en primaire songwriter van de Britse rockband The Who.

Roger Harry Daltrey, CBE
(Londen, 1 maart 1944) is een Engels popmuzikant en is voornamelijk bekend als medeoprichter en leadzanger van een Engelse rockband, genaamd The Who.Music Kennedy Center Honors: 30.12.2008
Tribute to The Who's Pete Townshend & Roger Daltry:
- Joss Stone: 'My Generation'
- Chris Connell: 'Won't Get Fooled Again'
- Bettye LaVette: 'Love Reign O'ver Me'
- Dave Grohl: 'Who Are You'
- Rob Thomas: 'Baba O'Riley'

De carrière van Pete Townshend met The Who beslaat een periode van meer dan veertig jaar, waarin deze uitgroeide tot een van de grootste[2] en invloedrijkste[3] rock-'n-rollbands ter wereld. Townshend schreef in zijn rol als primaire songwriter meer dan honderd nummers voor de elf studioalbums die The Who maakte, bijvoorbeeld de grootste delen van de rockopera's Tommy en Quadrophenia en tientallen nummers die verschenen op singles, bonusnummers op heruitgaven en nummers van verscheidene rariteitencollecties, zoals Odds and Sods. Hoewel hij het bekendste was als gitarist, heeft Townshend op verschillende albums (zowel solo als met de band) ook instrumenten als de basgitaar, drums en piano bespeeld.

Roger Daltrey werd geboren in Hammersmith, een wijk in West-Londen. Dit was ongeveer in dezelfde buurt die ook mede Who-leden Pete Townshend en John Entwistle voortbracht. Hij had vrij goede resultaten op school, waardoor hij qua resultaten bij de besten van zijn klas behoorde en door kon stromen naar de middelbare school. Zijn ouders, Harry en Irene, hoopten dat hij ooit aan een universiteit zou gaan studeren. Helaas voor hen echter, overtrad hij vaak de regels en was leren niet het doel van de zelfbenoemde "school rebel".

zondag 11 januari 2009

Arthur,s MuziekVerzameling C 246-250

246 Eric Clapton 461 Ocean Boulevard
(Willie and the hand jive)

247 Eric Clapton From the Cradle
(Reconsider Baby)

248 Eric Clapton JourneyMan
(Old Love)

249 Eric Clapton Money and Cigarettes
(CrosScut shaw)

250 Eric Clapton Live in Hyde Park (DVD)
(Have you ever loved a woman)