Zoeken in deze blog

woensdag 21 september 2011

The Beatles - For You Blue
"For You Blue" is een song van George Harrison. Het was de B-Side van de single The Long and Winding Road(in de U.S). Het is track11 van het laatste album van The Beatles Let It Be.

zondag 18 september 2011

The Brew live in De Viersprong 17-9-2011Foto Arthur
Kam van het album A Million Dead Stars

Het was een behoorlijk heftige aftrap van het nieuwe seizoen in bluesclub De Viersprong afgelopen zaterdag 17 Sept 2011.Op het programma The Brew , een powerrocktrio met een zeer aparte samenstelling. Ten eerste is daar de twintigjarige gitarist Jason Barwick. Deze jongen is een uitmuntende gitarist die door velen al is vergeleken met Jimi Hendrix , Jimmy Page en ikzelf zie er wel de jonge Gary Moore in terug.Daarnaast is er drummer Kurt Smith die slecht een jaartje ouder is dan Jason en die "The Bruce Lee of the Drum Kit" wordt genoemd. Tenslotte is er de ervaren Tim Smith - de vader van Kurt - die bas speelt en zingt.Misschien was het voor de gebruikelijke bezoekers wat te heftig,maar ik persoonlijk had er geen moeite mee,ik heb genoten van een heerlijk concert.

Foto Arthur
May The Rave van het album A Million Dead Stars

De groep is be├»nvloed door de muziek uit de jaren ´60 en ´70 en speelt zeer energieke bluesrock. The Brew probeert zo dicht mogelijk bij de sound van bands als The Who , Led Zeppelin en Black Sabbath in de buurt te blijven,en met zo,n gitarist als Jason Barwick mag Jimi Hendrix natuurlijk ook niet ontbreken.


Foto Arthur
Crimson Crystal Raindrops van het album The Third Floor

In gesprek met bassist Tim Smith vertelde hij mij dat het voor de band een wat ongebruikelijk concert was. De mannen zijn behoorlijk bewegelijk(vooral gitarist Jason) en dat was op het minipodiumpje niet mogelijk natuurlijk.Desondanks hebben ze het zeer naar hun zin gehad en door mede de bijzondere setting een paar nummers gespeeld die normaal niet meer op het repetoire staan.
Improvisation op Voodoo Chile Film Arthur

Klein stukje gefilmpt met mijn nieuwe toestelletje(exp.).Geen geweldige beelden natuurlijk maar het geeft toch wel een indruk van het optreden, en de sfeer van die avond.


Het is natuurlijk een sixties band en dan mag de drumsolo niet ontbreken.Prima drummer ,die Kurt Smith.Jason en vader Tim kijken toe. Foto ArthurLittle Wing van DVD The Brew at Luna Lunera

The Brew Official Website
http://www.the-brew.net/