Zoeken in deze blog

zaterdag 31 augustus 2013

Happy Birthday Van Morrison!!!

                                            George Ivan Morrison; 31 August 1945Checkin It Out  -Coconut Groove  1 Oktober 1978

The Band:Van Morrison-Vocals,Herbie Armstrong-Guitar,Peter Bardens-Keyboards,Mickey Feat-Bass,Bobby Tench-Guitar,Peter van Hooke-Drums,Katie Kissoon-Vocals,Anna Peacock-Vocals.

vrijdag 30 augustus 2013

Black Crows & Tedeschi Trucks Band - Let,s Go Get Stoned

Great combination,great perfomance!!


Bank of America Pavilion in Boston, July 30, 2013.Thanks to the taper!!

donderdag 29 augustus 2013

Neil Young "Love and War", Wallingford -23 mei 2010I recently saw Neil Young twice in concert on his "Twisted Road" tour -- in Worcester, MA, and Wallingford, CT. As usual, Neil did not disappoint, playing a mix of old and new (as in unreleased). The set included eight songs scheduled for inclusion on his next album, which is being produced by Daniel Lanois, who worked with Dylan on Oh Mercy and Time Out Of Mind.

woensdag 28 augustus 2013

Johnny G - Culemborg Blues 24-8-2013

Mooi programma op Culemborg Blues 2013.Lightning Guy,Julian Sas,King King, Matt Scofield e.a allemaal voldoende redenen om af te reizen naar dit mooie stadje.Maar er was nog een speciale reden n.l Johnny G !

Johnny G (Gotting) -Cafe DeMart Culemborg

Het moet eind jaren 70, begin jaren 80 geweest zijn dat ik deze artiest enkele malen heb zien optreden in De Piek in Vlissingen.Ik was destijds behoorlijk onder de indruk van dit bescheiden mannetje ,een one -man band met een mix van rhytm&blues,ska, rock ,en calypso.Bovendien prima gitaarspel en sterke teksten.Naar aanleiding van deze optredens nog in mijn verzameling gezocht en vond zowaar nog een cassette bandje van Johnny ,wat nog goed te beluisteren was ook.In Vlissingen had hij een behoorlijke schare fans en zijn optredens werden dan ook goed bezocht.Geen idee dat hij muzikaal nog aktief was en toch wel bijzonder dat ik hem hier in Culemborg na zo,n 30 jaar weer tegen kwam.Jammer dat de lokatie niet zo gelukkig gekozen was,rumoerig publiek,veel heen en weer geloop,moeilijk voor een artiest om zich te concentreren.Het ging wat ten koste van het optreden maar voor de liefhebbers toch nog genoeg te genieten.Tussen de sets nog een paar woorden met Johnny gewisseld,wist zich zijn optredens in De Piek nog goed te herrineren en had het zelfs nog over een optreden in Goes ,maar dat moet ik dan gemist hebben.Prettige bijkomstigheid is dat zijn eerste 4 albums (1979 - 1984) dit jaar op CD zijn verschenen natuurlijk toch maar aangeschaft en geen spijt van,meer dan 3 uur luisterplezier!!

                                          G-Beat - Night After Night


                                          Sharp & Natural- The Educated Monkey                                          Water Into Wine - Three Tears

                                       Sand Dance Ska - Lost Mind


Live Glastonbury 2013 -Highway Shoes (G-Beat)
maandag 26 augustus 2013

Most vieuwed on Arthur,s Musical Journey (8) Robert Johnson- Sweet Home Chicago

Geen idee meer hoe ik aan dit filmpje kom,mooie beelden uit Chicago in de jaren 40, met de bijpassende muziek van Robbert Johnson. Ik vind het erg mooi en schijnbaar denken er meer mensen zo over,dus op nummer 8 van de meest bezochte blogberichten,met 1071 bezoekers, Robert Johnson - Sweet Home Chicago!Robert Leroy Johnson (Hazlehurst (Mississippi), 8 mei 1911 – Three Forks (Mississippi), 16 augustus 1938) is één van de invloedrijkste Amerikaanse bluesartiesten aller tijden. Hoewel hij slechts 27 werd, maar twee opnamesessies heeft gedaan en maar een twintigtal songs naliet, is hij hét voorbeeld voor veel blueszangers en -gitaristen.

Het blad Rolling Stone plaatste hem in 2003 op plaats 5 van de meest gewaardeerde gitaristen aller tijden.

Johnson woonde het eerste deel van zijn leven op een plantage waar hij zich bekend maakte met de bluesharmonica, maar het was zijn wens om de gitaar te leren beheersen. Binnen zeer korte tijd lukte het hem, met behulp van onder meer de mysterieuze Ike Zinneman, het instrument meer dan voldoende te beheersen. Deze prestatie bracht de fabel in de wereld dat Johnson zijn ziel had verkocht aan de duivel. Hij zou op een nacht naar een kruispunt zijn gegaan om daar gitaar te gaan spelen. Om middernacht zou hij benaderd zijn door een grote, donkere man (de duivel), die hem zijn instrument afpakte, het voor hem stemde, en het, in ruil voor zijn ziel, aan hem teruggaf waarna hij het perfect zou kunnen bespelen.

Na een van zijn optredens kreeg hij vergiftigde whisky - waarschijnlijk een actie van een jaloerse echtgenoot van een van zijn scharrels. Hij werd overgebracht naar Greenwood, waar hij het gif binnen enkele dagen door ziekte wist uit te zweten. Hij liep hierbij echter wel een longontsteking op die hem uiteindelijk fataal werd. Johnson werd geboren en overleed in de Amerikaanse staat Mississippi.


Hij haalde de banvloek van de Kerk over zich doordat hij in enkele songs suggereerde (me and the devil, hellhound on my trail) dat hij zijn ziel verkocht had aan de duivel om zo goed gitaar te kunnen spelen.
Johnson is zeer zeker niet de uitvinder van de blues; die bestond al geruime tijd voordat Johnson actief werd. Zijn belang voor de muziekgeschiedenis ligt in de mix die hij maakte van bestaande Delta blues en andere invloeden. Kenmerkend is de ritmische, doorrollende gitaarmuziek. Tijdens zijn leven speelde hij met latere bluesgiganten als Muddy Waters en Howlin' Wolf. In 1986 werd de film Crossroads uitgebracht, waarin de speurtocht naar een verloren nummer van Robert Johnson een thema is. In 1994 kwam er in de VS een postzegel uit met Johnsons gezicht erop. Deze was gemaakt van een van de twee foto's die van hem bekend zijn. De sigaret is echter weggeretoucheerd.
(Bron Wikipedia)

Robert Johnsons grafsteen