Zoeken in deze blog

vrijdag 27 augustus 2010

Do You Remember......Instrumentals.


Natuurlijk zijn de beelden gedateerd,soms zelf lachwekkend (The Chantays)maar de muziek staat nog steeds als een huis.
Uit de beginttijd van Arthurs,Musical Journey.....


Dick Dale & the Del-Tones (Misirlou)
Dick Dale (geboren als Richard Anthony Monsour op 4 mei, 1937, in Quincy, Massachusetts) ook bekend als "The King of the Surf Guitar", is een van de pioniers op het gebied van surfrock en één van de meest invloedrijke gitaristen uit de vroege jaren '60. Dale experimenteerde met galmeffecten en maakte gebruik van custom gebouwde Fender versterkers, inclusief de allereerste 100 watt versterker.

Met zijn band de Del-Tones (bassist Ron Eglit, drummer Ron Fish en gitarist Carl Verhein), werden Dale's live shows lokaal zeer druk bezocht. Het nummer "Let's go Trippin" uit 1961 wordt vaak gezien als het eerste surf rock nummer. Deze werd gevolgd door meerdere lokaal uitgebrachte nummers, zoals "Jungle Fever" en "Surf Beat" welke uitkwamen onder zijn eigen Deltone label. Zijn eerste volledige album was "Surfers' Choice" uit 1962. Dit album werd uitgebracht door Capitol Records en wereldwijd verspreid. Dale verscheen in die tijd vaak in de "Ed Sullivan Show" en meerdere films. Zijn tweede album werd vernoemd naar zijn bijnaam; "King of the Surf Guitar".

Sounds Incorporared (Rinky Dink/William Tell)
Sounds Incorporated, later bekendals Sounds Inc., waren een Britse instrumentale pop groep .
In 1964 werden ze Cilla Black's backing band, en het volgende jaar waren ze de openingsact voor de Beatles tijdens hun wereld tournee,inclusief het concert in New York's Shea Stadium. Hun grootste succes als groep bereikten ze in Australie, waar hun versie van de "William Tell Overture" de tweede plaats in de hitparade bereikte In 1967 vroegen de Beatles Cameron, Holmes, en West (de saxofoonsectie van de band) hen voor de Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band album track, "Good Morning Good Morning".

The Champs waren een rock and roll band, bekend door hun Latin instrumental "Tequila." De song was opgenomen in de Gold Star Studios in 1958 en won in 1959 de Grammy Award voor deBest Rhythm & Blues Recording.


The Chantays(Pipeline) waren een surf rock band uit de vroege jaren60.Bekend van hun instrumentale hit "Pipeline" (1963).Bandleden waren Bob Spickard, Brian Carman (co-writers of Pipeline), Bob Welch, Warren Waters en Rob Marshall .


The Shadows( The Savage) was een instrumentale muziekgroep, actief vanaf de jaren '50 tot begin deze eeuw. Als band legden ze de basis voor de klassieke line-up, bestaande uit een sologitaar, een slaggitaar, een basgitaar en drums. The Shadows was jarenlang de vaste begeleidingsgroep van Cliff Richard en het voorbeeld voor talloze gitaristen, waaronder Tony Iommi, Mark Knopfler, Pete Townshend, Frank Zappa en Brian May.


The Spotnicks
(Amapola) waren een instrumentale rock group uit Zweden,opgericht in1961. Mede bekend door hun "space suit" kostuums op het podium ,en door hun speciale elektrische gitaarsound Ze hebben 42 albums albums op hun naam staan,verkochten er meerdan 18 million en touren nog steeds .


The Ventures (Walk don,t run)
De instrumentale surfgroep The Ventures werd in 1959 in Seattle opgericht door de gitaristen Bob Bogle en Don Wilson. In 1960 scoorde de groep met Walk Don't Run een wereldhit. De groep bereikte in de jaren 60 met 14 instrumentale singles de Billboard Top-100. Van de Ventures werden meer dan 250 verschillende albums uitgebracht. In 1964 verkochten ze in Japan meer platen dan de Beatles. Ze inspireerden ontelbare gitaargroepen in alle werelddelen, waaronder de bekendste surfband uit de geschiedenis, de Beach Boys, en veel Nederlandse indorockgroepen.

woensdag 25 augustus 2010

Golden Earring Live Rockpalast 10-6-2007

Cesar Zuiderwijk (18 juli 1948; drums, effecten),Barry Hay (16 augustus 1948; zang, gitaar, dwarsfluit).George Kooymans (11 maart 1948; gitaar, zang),Rinus Gerritsen (9 augustus 1946; basgitaar, contrabas, mondharmonica, toetsen, effecten)


Going To The Run (for Ed)  Bloody Buccaneers
Golden Earring is een Nederlandse rockband. De groep werd opgericht in 1961 en is daarmee, samen met de Bintangs, de oudste nog bestaande rockband van Nederland.

dinsdag 24 augustus 2010

Do You Remember............

Zo maar een willekeurige greep uit mijn muziekfilmpjes verzameling,allemaal sixties ,maar het blijf toch leuk om het allemaal weer eens te zien,het begin van Arthur,s Musical Journey.


Don Mclean American Pie


Elvis Presley Heartbreak Hotel


Gerry & The Pacemakers Ferry Cross The Mercey


Righteous Brothers You,ve Lost That Lovin feelin


Sonny& Cher I,ve Got You Babe


Simon & Garfunkel Sound of Silence


Spencer Davis Group Keep On Running


Beach Boys Surfin USA


The Kinks You Realy Got Me


The Mama,s & Papa,s Monday Monday


The Yardbirds For Your Love

Word vervolgt........

maandag 23 augustus 2010

Jim Carrey sings Bob Dylan


Heel herkenbaar,lekker meezingen? met je favoriete artiest in de auto.
Jim en ik hebben dezelfde muzikale voorkeur ,maar er is wel een groot verschil,zijn karretje is waarschijnlijk iets duurder dan de mijne.