Zoeken in deze blog

vrijdag 9 augustus 2013

Paul Butterfield Bluesband -Live at Berkeley,California 1Okt.1978

Paul Butterfield Bluesband Reunion Concert at The Greek Theatre

"A Tribal Stomp"

Paul Butterfield-vocals/harmonica,Mike Bloomfield-Guitar,Mark Naftalin-Keyboards,Sam Lay-Drums,Elvin Bishop -Guitar,Roger Troy-bass.

De aankondiging is van Chet Helms ,een legendarisch figuur uit de San Fransisco hippie scene.Hij was de ontdekker van Big brother & The Holding Compagnie met Janis Joplin en organisator van veel concerten.


Born In Chicago

Paul Butterfield (Chicago 17 Dec. 1942 - Hollywood 4 mei 1987) was een Amerikaanse zanger en bluesmuzikant en een van de meest innovatieve mondharmonicaspelers van de Chicago Blues .Butterfield werd geïnspireerd door Muddy Waters Andere muzikanten die zijn stijl hebben beïnvloed waren Little Walter en James Cotton Hij was oprichter van de Paul Butterfield Bluesband


Our Love Is Driftin

Michael Bernard "Mike" Bloomfield (July 28, 1943 – February 15, 1981) Gitarist /Componist.
De in Chicago geboren Bloomfield begint zijn muzikale carrière rond '65, in de groep van Paul Butterfield, waardoor hij enige bekendheid krijgt. Ook is hij te horen op Dylan's 'Highway 61 Revisited'. In '67 verlaat hij de groep om Electric Flag te beginnen, die helaas een kort leven is beschoren. Het volgende project waarbij Bloomfield is betrokken, is het album Supersession, waaraan ook Steve Stills en Al Kooper (voorheen in Blood, Sweat & Tears en Blues Project) meewerken


Shake Your Monymaker

Elvin Bishop (born October 21, 1942) gitarist.
In 1963 ontmoet Elvin harmonicaspeler Paul Butterfield en ze beginnen een band The Paul Butterfield Bluesband.In 1968 gaat Elvin Bishop solo en formeert The Elvin Bishop Group.
Een aantal jaren geleden was ik getuige van een erg mooi concert dat hij gaf in het Arsenaal theater in Vlissingen.En dit jaar stond hij nog op een bluesfestival in Antwerpen.


Get Out My Live Woman

Mark Naftalin speelde van 1965-1968, in the Paul Butterfield BluesBand Na de eerste 4 albums begon hij voor zichzelf en trad op onder de naam Mark Naftalin "Rhythm & Blues Revue" Ook is hij nog steeds aktief bij blues en rock opnamesessies ,solo optredens,producer en als organisator van concerten en fetivals.
Sam Lay (Geb.Birmingham ,Alabama 20 maart 1935 )Lay began begon zijn carriere als drummer van the Original Thunderbirdsdaarna werkt hij met de harmonica player Little Walter .In de 1960s Lay maakte hij platen en trad op met bluesgiganten als Willy Dixon,Howlin Wolf,Eddy Taylor,John Lee Hooker,Junior Wells,Bo Diddly,Magic Sam,Jimmy Rogers,Earl Hooker,Muddy Waters en de Paul Butterfield BluesBand . Bob Dylan , met Lay als drummer, gaf zijn eerste electric-rock concert op het Newport Folk Festival in 1965. Lay speelt ook mee op het Dylan album Highway 61 Revisited .


Paying The Price For Feeling nice

Van bassist Roger"Jerry Roll"Troy is niet veel bekend.Speelde mee ,en trad op met Mike Bloomfield,Nick Graventis,The Electric Flag en de Elvin Bishop Group.

Paul Butterfield Bluesband Live At Newport 1965

woensdag 7 augustus 2013

Bob Dylan - Pretty Saro

Bob Dylan ran through the 18th century English folk song "Pretty Saro" six consecutive times during the Self Portrait sessions in March 1970, but none of those versions made the final cut for the album and the song remained in Columbia's vault for the past 43 years. The track never even leaked onto bootlegs, but on August 27th, it's finally coming out on Another Self Portrait, a 35-track box set of songs cut for Nashville Skyline, Self Portrait and New Morning

 <iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/uSdVOEKW5YA" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

To promote the set, filmmaker Jennifer Lebeau created a video for "Pretty Saro" utilizing images from the Farm Security Administration stored at the Library of Congress. "His vocal delivery is so haunting," she tells Rolling Stone. "I wanted to be able to visually represent that sort of unrequited love in a world that seems like it should be sad, but the people are always happy and fine."

 


dinsdag 6 augustus 2013

Van Morrison - Whatever happened to PJ Proby


Van live in Spain 2002

Van Morrison - See Me Through/Soldiers Of Fortune/Thank You For Letting Me.../Burning Ground.


    Op 2 en 3 Februari 1997 stonden Van Morrison en zijn band 2 avonden in The Waterfront Hall in Belfast.Van en zijn band waren ,getuige deze beelden, prima in vorm.In deze bezetting mocht ik ze een jaar eerder in Utrecht(Vredenburg )zien. Ook dit was een prima optreden.Echter,wat de bedoeling is van twee bassisten in een band is mij niet helemaal duidelijk.Een van de hoogtepunten van deze concerten was wat bij betreft deze medley met o.a nummers van het album "The Healing Game"


          See Me Through-Soldiers Of Fortune-Thank You For Letting Me..-Burning Ground

   The Van Morrison Band: Haji Ahkba,Flugelhorn&Trompet-Robin Aspland,Keyboards-Geoff Dunn,drums-Pee Wee Ellis,Sax-Georgie Fame,Keyboards-Leo Green,sax-Matt Holland,Trompet-Ronnie Johnson,Guitar-Nicky Scott,Bass-Alec Dankworth,Bass-Brian Kennedy,Vocals.                 

Philipp Henry & Hannah Martin live at De Wegwijzer (19-1-2013)

Weer zo,n mooie muzikale verrassing gisteravond in Theater De Wegwijzer.Een voor mij onbekend duo op het podium, Philipp Henry en Hannah Martin.Twee mensen met  een geweldige instumentbeheersing en een bovendien een vrouw met een prachtige stem.De bedoeling was een fotootje te nemen voor de verzameling bezochte concerten,maar het zijn toch ook nog maar een paar redelijk gelukte filmpjes geworden.

                            The Boy That Wouldn,t Hoe Corn(Alisson Krauss&Union Station)

Een enkele cover maar toch het meest eigen werk in de traditie van Engelse Folk Music,klassieke muziek uit India en Amerikaanse Blues.Het duo gebruik instrumenten als (slide)gitaren,viool ,beatbox,harmonica en de banjo.Dat Philipp een geweldige mondharmonica speler is bewees hij in een prachtige eerbetoon aan Sonny Terry,erg mooi gedaan.


                                         
Een klein technisch probleem met geluid?geen probleen voor het duo.Gewoon voor de microfoons en onversterkt word het bovenstaande nummer ten gehore gebracht.De zaal leent zich daar prima voor en was dan ook een van de hoogtepunten van de avond.Een paar jaar geleden zag ik ook Stacey Earl ook al wandelend door de zaal zoiets doen,dat was ook zo,n prachtig moment.


                                         Close Your Eyes (James Taylor)

Philipp en Hannah speelde overal, van de Maida Vale Studios tot Nashville, Tennessee; en waren al te gast op het Glastonbury Festival de Ham Marquee en op de Sidmouth Folk Week.
De avond werd besloten met het prachtige Close Your Eyes van James Taylor,een waardige afsluiter van een heerlijk muzikaal avondje. In de auto,op weg naar huis nog nagenieten van het mooie album,zeer aanbevolen!

                                                 Website Phillip Henry & Hannah Martin
                                          http://www.philliphenryandhannahmartin.co.uk/

                                                  Website De Wegwijzer
                                         http://www.theaterdewegwijzer.nl/

                                                  Website New Folk Sounds
                                          http://www.newfolksounds.nl/author/marius-roeting

                                       website Lucky Dice
                                         http://www.luckydice.nl/