maandag 24 juli 2017

Jazz Bilzen (2)Taste (Rory Gallagher)


Veel mooie festivals meegemaakt,maar het JazzFestival in Bilzen behoort toch zeker tot de allermooiste.Het hele festival gebeuren stond nog in zijn kinderschoenen,van securety en al dat soort dingen had nog niemand gehoord,de artiesten waren nog gewoon aanspreekbaar,en zo kon het ook gebeuren dat we tijdens optredens van The Move,Small Faces,Cuby onze eigen Dragonfly niet voor,maar op het podium stonden,onvergeteljk!
De editie,s ,68/,69/,70 hadden een schitterende line-up met artiesten als The Pebbles,Tyrannosaures Rex,The Move,ThePretty Things,St Giles System(met collega Onnie op de bas)Ferre Gringard,Cuby,The Small Faces,Alexis Corner(1968)
Shocking Blue,The Soft Machine,Moody Blues,Taste,Deep Purple,Aynsly Dunbar(1969)
Black Sabbath !!,Arthur Conley,Cat Stevens,Badfinger (1970)
Allemaal bands aan het begin van een grote carriere ,hier het optreden van een nog onbekende Rory Gallagher met zijn band TasteTaste - Blister on the Moon Jazz Bilzen (1969)

Taste ("The Taste") opgericht in Cork, Ireland in Augustus 1966 met Rory Gallagher op gitaar en zang , Eric Kitteringham op bass, en Norman Damery op drums.In hun beginjaren speelden ze al in Hamburg toerde in door Ireland en waren vaste gasten in het Maritime Hotel, een R&B club in Belfast, Northern Ireland.


Taste -Sugar Mama Jazz Bilzen(1969)

In 1968 begon Taste op te treden in de UK in een nieuwe bezettting . De band toen,Rory ,Richard McCracken op bass en John Wilson, drums. speelde regelmatig in London en tekenden een contract bij Polydor. Later dat jaar toerde Taste door de United States en Canada met Blind Faith. In April 1969, kwam Taste,s eerste van hun twee studio albums uit ,,Taste,,spoedig gevolg door ,,On the Boards,, een album met wat jazzinvloeden ,mede omdat Rory op een paar tracks de saxofoon hanteert.In november 1969 speelt de band in het voorprogramma van Cream tijdens hun farewell concerts.


Taste - Intervieuw Jazz Bilzen (1969)
In 1970 speelde de band samen met o.a Jimi hendrix en The Who op het beroemdeIsle of Wight Festival (prachtige film).Er volgende nog een toer door Europa maar het was hun laatste toernee .Rory koos voor een solo carriere (en wat voor een!)Het laatse optreden van Taste vond plaats op New Year's Eve in Belfast.Jazz Bilzen (1) Cuby
http://arthurfromholland.blogspot.com/2007/12/festivals1-jazz-bilzen-1968.html
Een reactie posten