Zoeken in deze blog

woensdag 1 april 2020

Jazz Bilzen (2)Taste (Rory Gallagher)


Veel mooie festivals meegemaakt,maar het JazzFestival in Bilzen behoort toch zeker tot de allermooiste.Het hele festival gebeuren stond nog in zijn kinderschoenen,van securety en al dat soort dingen had nog niemand gehoord,de artiesten waren nog gewoon aanspreekbaar,en zo kon het ook gebeuren dat we tijdens optredens van The Move,Small Faces,Cuby onze eigen Dragonfly niet voor,maar op het podium stonden,onvergeteljk!
De editie,s ,68/,69/,70 hadden een schitterende line-up met artiesten als The Pebbles,Tyrannosaures Rex,The Move,ThePretty Things,St Giles System(met collega Onnie op de bas)Ferre Gringard,Cuby,The Small Faces,Alexis Korner(1968)
Shocking Blue,The Soft Machine,Moody Blues,Taste,Deep Purple,Aynsly Dunbar(1969)
Black Sabbath !!,Arthur Conley,Cat Stevens,Badfinger (1970)
Allemaal bands aan het begin van een grote carriere ,hier het optreden van een nog onbekende Rory Gallagher met zijn band TasteTaste - Blister on the Moon Jazz Bilzen (1969)

Taste ("The Taste") opgericht in Cork, Ireland in Augustus 1966 met Rory Gallagher op gitaar en zang , Eric Kitteringham op bass, en Norman Damery op drums.In hun beginjaren speelden ze al in Hamburg toerde in door Ireland en waren vaste gasten in het Maritime Hotel, een R&B club in Belfast, Northern Ireland.


Taste -Sugar Mama Jazz Bilzen(1969)

In 1968 begon Taste op te treden in de UK in een nieuwe bezettting . De band toen,Rory ,Richard McCracken op bass en John Wilson, drums. speelde regelmatig in London en tekenden een contract bij Polydor. Later dat jaar toerde Taste door de United States en Canada met Blind Faith. In April 1969, kwam Taste,s eerste van hun twee studio albums uit ,,Taste,,spoedig gevolg door ,,On the Boards,, een album met wat jazzinvloeden ,mede omdat Rory op een paar tracks de saxofoon hanteert.In november 1969 speelt de band in het voorprogramma van Cream tijdens hun farewell concerts.


Taste - Intervieuw Jazz Bilzen (1969)
In 1970 speelde de band samen met o.a Jimi hendrix en The Who op het beroemdeIsle of Wight Festival (prachtige film).Er volgende nog een toer door Europa maar het was hun laatste toernee .Rory koos voor een solo carriere (en wat voor een!)Het laatse optreden van Taste vond plaats op New Year's Eve in Belfast.Jazz Bilzen (1) Cuby
http://arthurfromholland.blogspot.com/2007/12/festivals1-jazz-bilzen-1968.html

10 opmerkingen:

Anoniem zei

Mooi verhaal, muziek en beelden van Taste met Rory.

Helaas stopt de eerste opname bij 03:13:06, op jouw teller 0:49.

Elsa

Anoniem zei

Is inmiddels oké.

Elsa

gerrit zei

prachtig

Anoniem zei

Dank voor jouw bijdrage, goed dat iemand schrijft over zo'n legendarisch evenement als Bilzen.

Was je ook getuige van het optreden van de soft machine? Allemachtig, ik heb die beelden gezien en zou een spreekwoordelijke tien miljoen ervoor over hebben om dat meegemaakt te hebben. Wat vond jij ervan? Je beschrijving over een festival zonder securete gelazer etc stemt me waanzinnig nostalgisch. Als pure reactionair wil ik terug naar Bilzen in 1969!

Arthur,s Musical Journey zei

Ja,het waren onvergetelijke mooie tijden,Er komt nog meer Jazz Bilzen,ook The Softmachine daar live in aktie gezien(vonden we toen wat vreemd)maar het is nu prachtig om terug te zien.Dus binnenkort Jazz Bilzen (p3)met The Soft Machine(met Kevin Ayers)

Arthur,s Musical Journey zei

Kevin Ayers ? Ik bedoel natuurlijk Robert Wyatt!

milo zei

Nice to see some footage of Rory at the '69 Bilzen. Wish there was footage of the '71 Bilzen when Rory jammed with Larry Coryell !!

Arthur,s Musical Journey zei

Your right Milo,i also look around but i think there,s no footage of that jam.In 1971 i was not at the festival.

Unknown zei

Bizar maar hier ben ik bij aanwezig geweest en het gekke is ,ik weet nog precies waar ik stond toen ter tijd.En na al die jaren ga ik nog altijd naar festivals..Dat virus van toe is nooit meer bij me wegegaan.Ha,ha..

Arthur,s Musical Journey zei

Hier zit er nog een ,maar Bilzen 68 was het begin.Als je een beetje door mijn blogje bladerd zul je zien dat ook bij mij het virus nog steeds aanwezig is.Ook dit jaar stonden er mooie dingen op het programma,maar helaas...Hopen op 2021 ,bij leven en welzijn...