Zoeken in deze blog

vrijdag 6 april 2018

Elles Bailey - t,Beest (Goes ,5 April - 2018)


    Een aangename verrassing deze avond in t,Beest.De voor  mij onbekende zangeres Elles Bailey    bracht een mix van rock,blues en ballads,begeleid door een uitstekende band.

     Time Is A Healer (album Wildfire)

Het optreden bestond hoofdazkelijk uit nummers van haar eerste volledige album "Wildfire".Goede perfomance ,gevarieerd ,up-tempe nummers afgewisseld door een enkele ballad.

     Angel From Montgomery(John Prine)

 Volgens mij de enigste cover van de avond.En laat dat nu net  mijn all-time favorite John Prine song zijn. Al ontelbare uitvoeringen van deze song gezien,maar deze scoorde toch ook meer dan voldoende,

    Encore..

Het eerste nummer van de toegift.droevig lied  over een overleden vriend.Ook een moment dat Elles me erg aan Beth Hart deed denken.
Samengevat ,een prachtige avond met een veelbelovende artieste waar we in de toekomst waar we waarschijnlijk nog veel van gaan horen.

Joey Wilkins - guitar ,Tom Gilkes -drums,Elles-vocals/keys,Zac Raynard -bass,Jonny Henderson-keys

Mooi recencie van journalist Peter Urbanus in het blad Written In Music:
http://www.writteninmusic.com/roots/mooie-avond-met-elles-bailey-in-t-beest-goes/


                                                  https://www.ellesbailey.com/
zondag 1 april 2018

VANWYCK - Bring It On Right - Bunder Kunst,sHeerArendskerke(26 Maart 2018)

  foto Arthur

Prachtig optreden van VanWyck op een zeer bijzondere lokatie. Het vond plaats  in ‘De Tent’, een rond ‘yurt-achtig’ bouwwerk ,gelegen in een schitterende aangelegde tuin.Op dit mooie terrein vinden met regelmaat door Stichting de Bunder georganiseerde activiteiten plaats die betrekking hebben op kunst in de breedste zin van het woord.


film by Culture Rebel .

Bring It On Right (album An Average Woman)

VanWyck is het alter-ego Amsterdamse zangeres Christine Oele ,en als ik het goed begrepen heb ,heeft Christine Zeeuwse roots (Oma uit Ellewoudsdijk)
Het werd een middag  met zeer mooie ingetogen songs,natuurlijk de bijzondere stem van Christine,maar zeker ook door de prachtig vocalen van Marjolein van der Klauw.
De twee overige muzikanten,Reyer Zwart(bas) en Sander Donkers(gitaar) maakten het plaatje compleet.Het was een uitstekende kennismaking met deze zangeres en haar band.Het smaakt naar meer..... Oja,en het album An Avarage Woman is een absolute aanrader!


 vanwyck
 https://www.vanwyck.nl/

Bunderkunst
http://www.eenbunderkunst.nl/home