Zoeken in deze blog

zaterdag 25 september 2010

BluesTime !!... on Arthur.s Musical JourneyJohn Lee Hooker Hobo Bleus
John Lee Hooker (Clarksdale (Mississippi), 22 augustus 1917 - Los Altos (Californië), 21 juni 2001) was een invloedrijke Amerikaanse blueszanger, gitarist en songwriter die tijdens zijn leven verschillende soorten stijlen hanteerde. Hij geldt als een belangrijke vernieuwer van de blues. Bekende nummers van Hooker zijn onder andere Boom Boom en I'm in the Mood.


Eddy Boyd Five Long Years
Edward Riley Boyd known as Eddie Boyd (November 25, 1914 – July 13, 1994[1]) was a blues piano player, born on Stovall's Plantation near Clarksdale, Mississippi.
Eddy Boyd in Nederland
Het succes van de lp Desolation van Cuby &The Blizzards trok nog veel mensen naar het kleine Drentse dorp Grolloo, ook buitenlanders. Bijvoorbeeld John Mayall. De Engelse ‘Father of the blues’ sliep in de bedstee van Harry en werd, in gezelschap van zijn mede-muzikanten Dick Heckstal-Smith en John Hiseman, dronken van de bessenjenever in café Hofsteenge. En Eddie Boyd was misschien wel de eerste neger die zich in Grollo vertoonde. Deze legendarisch blueszanger uit de Mississippi Delta is in 1914 geboren in Stovall, vlakbij Clarksdale, op de katoenplantage van Frank Moore. Later woonde hij op de Stovall Plantation, dezelfde plantage waar ook Muddy Waters opgroeide. Eddie Boyd was één van de eerste zwarte Amerikaanse blueszangers die de overstap maakte naar Europa. In 1966 toerde hij met John Mayall and the Bluesbreakers door Engeland. Een jaar later meldde hij zich in Grolloo. Boyd zat bij Phonogram, hetzelfde label als Cuby and the Blizzards. Met producer Tony Vos nam Boyd op 9 maart 1967 de lp "Praise the blues" op. Negen eigen stukken en één van Willie Dixon werden met begeleiding van de Blizzards op de plaat gezet. Het was Harry's eerste persoonlijke kennismaking met een zwarte blueszanger. Het laatste contact met Eddie Boyd was in 1990 tijdens een uitzending op Radio Drenthe ter gelegenheid van Muskees 25-jarig jubileum. Harry Muskee werd toen benoemd tot ereburger van de stad Assen

.
Junior Wells with Otis Rush(git.)HooDooMan Blues
Junior Wells (December 9, 1934 – January 15, 1998]), echte naam Amos Wells Blakemore Jr., was een blues zanger en harmonica speler.Speelde samen met o.a Muddy Waters, Buddy Guy, Bonnie Raitt, The Rolling Stones and Van Morrison.

Otis Rush (29 april, 1934, Philadelphia, Mississippi) is een bluesmuzikant, -zanger en -gitarist. Zijn stijl werd bekend als "West Side Chicago-blues". Hij beïnvloedde onder andere Michael Bloomfield, Eric Clapton, Peter Green en Stevie Ray Vaughan.

dinsdag 21 september 2010

Susan Tedeschi AVO Session Basel 2009-10-31


Susan Tedeschi (Geb. November 9, 1970 in Boston, Massachusetts) is een Amerikaanse blues/soul artist en een begenadigd gitariste.Verschillende malen genomineerd voor verscheidene Grammy Awards.Getrouwd met die andere fenomenale (slide)gitarist Derek Trucks. Ze maakt ook deel uit van "Soul Stew Revival",een samenwerkingsverband tussen haar band, The Derek Trucks Band, en andere muzikanten


Sweet Forgiveness (DeMent)

Dit optreden is voor een ander publiek dan bij haar gebruikelijk is.Ditmaal geen luidruchtig blues/festival publiek ,maar een zaal vol gedistingeerde dames en heren.
Het heeft wel een groot voordeel,er word geluisterd!!!


Talking About (Tedeschi/Bramhall)

Susan Tedeschi was opener voor John Mellencamp, B.B. King, Buddy Guy, The Allman Brothers Band, Taj Mahal en Bob Dylan. In 2000,het album Just Won't Burn bereikte de Gold record voor de verkoop van 500,000 stuks in the United States, erg veel voor een blues album.Ze was het voorprogramma van The Rolling Stones in 2003,speelde in alle grote stadions ,maar het leverde haar financieel niet veel op.
Ze zei er zelf het volgende over:
"They pay, but it's not great. I don't make any money 'cause I've got to pay all
my sidemen. I'll be lucky if I break even."


Precense of the Lord (Winwood/Clapton)

Susan Tedeschi's stem word wel vergeleken met die van Bonnie Raitt en Janis Joplin,ze zegt dan ook zelf dat ze erg door beide zangeressen is beinvloed. haar gitaarwerk is geinspereerd door Buddy Guy, Johnny "Guitar" Watson, Stevie Ray Vaughan, Freddie King and Doyle Bramhall II.

Band:
Susan Tedeschi - vocal, guitar
Dave Yoke - guitar
Ted Pecchio - bass
Tyler Greenwell - drumms
Matt Slocum - keyboard
Ron Holloway - saxofon

Official Susan Tedeschi Website
http://susantedeschi.com/

zondag 19 september 2010

The Mofo Party Band De Viersprong 17-9-2010


Afgelopen vrijdag was weer de aftrap van het nieuwe bluesseizoen in het altijd gezellige cafe De Viersprong.Hans en zijn medeorganisatoren hadden gekozen voor The Mofo Party Band als opener ,en als dit de opmaat is voor het komende seizoen dan staat ons weer veel moois te wachten.We kenden de band al van een eerder optreden op het Bluesfestival van Kwadendamme ,ze speelden toen de tent plat,en dat was ook deze avond weer het geval.Hieronder een paar sfeerbeelden van de avond,de foto,s zijn deze keer van ,,The Lady of the Blues,,Caren ,en de muziek is van hun laatste album ,,Low Down,,


(Foto Caren)

What Kind Of Woman Is That

De band komt uit Fresno, California en spelen Chicago/WestCoast Blues en de bandleden zijn John Clifton -zang/harmonica ,Bill Clifton-Gitaar,Darryl Jones-Drums en Steve Carter-Bass


(Foto Caren)

Jealous Woman

The MoFo Party Band toeren over de hele wereld zowel op de grote festivals als in de kleinere clubs (b.v de Viersprong) maar ook op Peer Belgie,Luxemburg Jazz & Blues Rally ,Blues Express Festival in Polen en The San Francisco Blues Festival in California.


(Foto Caren)

Cool Breeze

"People tell us they like us because it always looks like we are having fun," zegt lead guitarist Bill Clifton, "that,s because we are and we love what we do."


(Foto Caren)

Check Yourself

Ze fungeerden als begeleidings band voor Chicago blues legende Luther Tucker en West Coast Harp Master Johnny Dyre, ze deelden het podium met o.Bo Diddley, Robert Cray, Charlie Musselwhite, Los Lobos, Otis Rush, Huey Lewis, Tommy Castro e.a


(Foto Caren)

Dying On The Vine

Na afloop nog een een gezelige nababbel met John en Bill Clifton,natuurlijk nog een CDtje gescoord,, en met een tevreden gevoel naar huis.

Website The Mofo Party Band
http://www.mofopartyband.com/index.htm

Shame,Shame