Zoeken in deze blog

zaterdag 26 januari 2008

RY COODER

Ry Cooder heb ik leren kennen via de muziek van The Rolling Stones
Op Beggars Banquet doet hij mee op twee nummers No Expectations (slide) en Factory Girl(mandoline) , Op Let it Bleed speelt hij de mandoline bij Love in Vain En op Sticky Fingers de slide gitaar bij het prachtige Sister Morphine. Sinds die tijd zijn carierre gevolgd en ik vind zijn muziek van een constant hoog niveau Mooi gitaarspel en vertolker van Amerikaanse traditionals en rootsmuziek Divers LPs en CD, van Ry in mijn bezit en dat zijn allemaal pareltjes van mijn collectie Op onderstaande filmpje begeleid door een superband met o.a Flaco Gimenez op accordion(waarover later meer) enBobby King,Terry Evans als zangers.

GoodnightIrene Trad. Bekend geworden door LeadBelly met mooie acc.solo van Flaco
Vigilant Man ,Ry op zijn best op zijn slide gitaar
Dark end of the street, prachtig Dan Penn nummer met Bobby King op vocals
Hell have to go van Jim Reeves prachtige uitvoering van Ry en zijn band.

vrijdag 25 januari 2008

THE BEATLES (Rooftop Concert)30-02-1969

Op ieder beetje muziekblog vind je natuurlijk dit concert.
Natuurlijk kan ik dan niet achterblijven dus ook bij mij natuurlijk deze prachtige beelden.
Het laatste live concert van The Beatles boven op het dak,het blijven mooie beelden natuurlijk.
Een ongelooflijk goed bandje, met tot de dag van vandaag nog van grote invloed op de hedendaagse popmuziek.(al zijn ze het er in mijn omgeving niet altijd mee eens)

woensdag 23 januari 2008

DOUG MACLEOD (USA)


Paar optredens van deze meneer meegemaakt.Prima gitarist/zanger/songwriter brengt een mix van Blues en Folk Weet ook mooie verhalen te vertellen uit zijn lange muzikale carriere. Aan alles is te merken dat Doug MacLeod met de groten uit de bluesscene heeft gespeeld. Als bluesgiganten Albert King, Eva Cassidy, Joe Louis Walker en Albert Collins zijn werk hebben geadopteerd, dan zit het wel okee met die kwaliteit. Geboren in de bossen van Virginia, gewoond in St Louis, New York en Californië. Bij Doug MacLeod stroomt de blues door de aderen.
boomp3.com
boomp3.com
boomp3.com
boomp3.com
boomp3.com
Hier een optreden van Doug in Liverpool

maandag 21 januari 2008

ERIC CLAPTON playes JIMI HENDRIXLittle Wing,een van de mooiste Jimi Hendrix nummers gespeeld door Eric samen met zijn toemalige vriendin Sheril Crow en met David Sanborn op sax