vrijdag 7 juni 2019

Johnny Winter & Dr John - Live in Hamilton,Canada(studio) 23 Nov.1983

Op het eerst gezicht een wat vreemde combinatie,Dr John en Johnny Winter,maar in de intieme setting van een kleine studio blijkt het toch behoorlijk te klikken tussen die twee.


A Right Place At The Wrong Time
Malcolm John "Mac" Rebennack, Jr. (Geb. November 21, 1940) beter bekend onder de naam Dr. John (of Dr. John Creaux), is een Amerikaanse singer/songwriter,pianist en gitarist.Zijn muziek is een combinatie van blues.pop,jazz,zydeco,boogie woogie en rock &roll.


Johnny Be Good

In de jaren 50 was Mac Rebenack al aktief als studiomuzikant.Bekend werd hij in het begin van de jaren 70 onder de naam Dr John toen hij optrad met theatrale shows ,geinspereerd op mardi gras en voodoo ceremonies. Hij maakte meer dan 20 albums en scoorde in 1973 een hit met het funky "Right Place, Wrong Time," misschien wel zijn meest bekende song.


Junior Parker's song

John Dawson "Johnny" Winter III (Geb. February 23, 1944) is een Amerikaanse bluesgitarist ,zanger en producer. Hij werd bekend en de jaren 70 door zijn energieke bluesrockalbums en zijn geweldige live optredens.Hij produceerde drie Grammy winnende albums voor blueslegende Muddy Waters .



Talk To Your Daughter

Johnny Winter profiteerde eind jaren zestig van het succes van een nieuwe generatie van rockgitaristen, zoals Jimi Hendrix ,Eric Clapton en Carlos Santana . In 1968 wordt hij door het blad Rolling Stone samen met Janis Joplin uitgeroepen tot één van de grote beloften in de rockmuziek. Johnny valt, behalve door zijn virtuoze gitaarspel, op door het feit dat hij, net als broer Edgar, een albino is. Winter maakt vanaf 1968 verscheidene succesvolle albums, en raakt dan verslaafd aan heroïne. Zijn muziek neigt steeds meer naar hardrock totdat hij in 1977 begint samen te werken met Muddy Waters. In de jaren tachtig maakt Winter een aantal albums met bluesrock in een geheel eigen stijl, waaronder Guitar Slinger en Third Degree.



She Doesn't Mean Mistreated

De Band:Johnny Winter : guitar, vocal
Dr John : piano, vocal
Brian Russell : guitar
Jon Paris : bass, harmonica
Terry Clark : drums


Tipitina

Deze studio stond in Hamilton Ontario, en was bekend door hun mooie opnames met muzikanten als Freddie en Albert King, Stevie Ray Vaughn,en Canadese acts als The Phantoms, Jeff Healy,e.a