Zoeken in deze blog

zaterdag 10 december 2011

Otis Rush & Eric Clapton - Montreux 1986


Mooi optreden van Otis Rush tijdens het Jazz festival van Montreux in 1986.Tijdens het laatste gedeelte speel Eric Clapton een paar nummertjes mee. Clapton lijkt in eerste instantie niet supergemotiveerd maar komt gaandeweg het optreden toch wat los.


Crosscut Saw


Otis Rush (29 april, 1934, Philadelphia, Mississippi) is een bluesmuzikant, -zanger en -gitarist. Zijn stijl werd bekend als "West Side Chicago-blues". Hij beïnvloedde onder andere Michael Bloomfield, Eric Clapton, Peter Green en Stevie Ray Vaughan.


All Your Lovin

Rush is een linkshandige speler, anders dan andere linkshandige gitaristen, bespeelt hij een rechtshandige gitaar op z'n links (de gitaarhals rechts) zonder de snaren te veranderen. Vele zijn er van overtuigd dat daardoor zijn herkenbare "sound" is ontstaan.Double Trouble


In 1984 werd Otis Rush opgenomen in de Blues Hall of Fame

zondag 4 december 2011

King King feat .Alan Nimmo - Bluesclub The Lane(Oostburg)2-12-2012


Bluesclub The Lane

Hemelsbreed lijkt de afstand tussen mijn woonplaats en Oostburg niet zo groot maar in de praktijk valt het altijd tegen.Met het ophalen van mijn mede bleusvrienden/vriendin ,een oneindig lange weg met een max.snelheid van 80Km.(met snelheidscontrole)ben je toch meer dan een uur onderweg.Toch is een bezoek aan deze club de moeite meer dan waard.Mede door een prima programmering,uitstekende organisatie ,en een bijzonder goede sfeer.
Deze avond was het optreden van onze Schotse vriend Alan Nimmo en zijn band King King de reden om af te reizen.


Part of the song Old Love(Clapton) door Alan opgedragen aan broer Steve Nimmo.(filmpje Arthur)

Na het onvergetelijke optreden op het bluesfestival van Peer was het leuk om de band weer eens op een kleiner podium in actie te zien.Een andere drummer en keyboard speler in vergelijking met Peer,maar het optreden was er niet minder door.Hoogtepunten wat mij betreft "Feel Like Rain" en het Clapton nummer"Old Love".(zie filmpje)Na afloop natuurlijk alle tijd voor de nababbel,de laatste muzikale nieuwtjes uitgewisseld,en met een tevreden gevoel reden we de donkere Zeeuws Vlaamse nacht in, op weg naar huis.Het was een mooie avond........


(foto Arthur)


Feels Like Rain