Zoeken in deze blog

zondag 11 mei 2014

Kwadendamme BluesFestival 2014 - Een terugblik (1)


De vooruitzichten waren niet best,storm regen kou ,en het programma vond ik in eerste instantie niet zo aansprekend.Wat het eerste betreft kwam kwam dat wel uit ,maar wat het programma betreft moest ik mijn mening herzien.Het zou een van de mooiste edities van de laatste jaren worden.Zeker de zaterdag was van de eerste tot de laatste minuut muzikaal zeer boeiend.De eerste band die ik op vrijdag zag was Ryan McGarvey,voor mij de aftrap en een zeer veelbelovend begin.


(Film Rene Brons)

Prima band,uitstekende set.Het is dan ook niet voor niets dat in  2010  Ryan uit een deelnemersveld van liefst 4000 gitaristen de Ernie Ball wedstrijd gewonnen heeft  en  een plekje veroverde  op het prestigieuze Eric Clapton Crossroads Guitar festival in Chicago.

                                Ryan McGarvey (foto Lianne)

De zaterdag was ik precies op tijd voor het optreden van Julian Sas.Leuk om hem weer eens in aktie te zien,dat was al weer een tijdje geleden.


(Film Rene Brons)

  Julian Sas viert dit jaar zijn 20e bestaan als band, in 1995 stond Julian voor de eerste keer op het Kwadendamme podium,waar ik ook bij was.Ook deze keer verzorgde hij een ijzersterke set samen met zijn maten Tenny Tahamata en Rob Heijne.Prima optreden!!

                               Julian Sas Band(foto Arthur)

Het optreden van Shana Waterstown gemist ,maar wel op tijd voor de eerste grote verrassing van het festival The Mitch Kashmar Band.

(film Rene Brons)

  Een zeer relaxt optreden,maar voor de die -hard bluesmensen misschien wat te "jazzy".Mitch  heeft een paar geweldige muzikanten om zich heen verzamelt,vooral de pianist beviel mij prima.Hoogtepunt, een prachtuitvoering van het Horace Silver "Song For My Father met Mitch op de mondharmonica en een hoofdrol voor de pianist.Mijn dag kon al niet meer kapot.

                                Mitch Kashmir Band (foto Arthur)

Hoewel volgende act werd aangekondigt als misschien wel de nieuwe Rory Callagher ,deed AaronKeylock. mij meer aan een jonge Jimmy Page denken.Aan zijn podiumpresentatie moet nog wel gewerkt worden,maar dat het een enorm talent is is wel zeker.
           
              (Film WonderfulGrey)

 Aangezien de leeftijd van Aaron en zijn begeleiders (net 16 jaar) gaan we van deze jongens nog veel horen.Dat hij de blues in zijn vingers heeft bleek tijdens een prachtige slowblues van ik dacht Albert King.Mooi optreden

                               Aaron Keylock (foto Arthur)

Tussen de optredens natuurlijk  de gelegenheid voor ontmoetingen met veel (oude)bekenden ,en ook leuk om veel FB vrienden weer eens"live" te spreken.

Was het tot nu al zeer goed bevallen,het mooiste (in mijn ogen) was tot het laatst bewaard.
JPSoars & The Red Hots ,wat een geweldige band!
 Soars zegt beinvloed te zijn door artiesten als T-bone Walker, Jesse May Hemphill, Wes Montgomery, Django Reinhardt, Muddy Waters, Johnny Guitar Watson, Guitar Slim and Louis Jordan. Tito Puente, Miles Davis, Hank Williams, Black Sabbath and Slayer."Veel van deze muziekstijlen kwamen voorbij..JP Soars is een geweldige (slide)gitarist ,en ook op zijn zelfgebouwde sigar-box guitar toverde de mooiste klanken.

                 (filmpje Arthur)

Zoals te zien is op het filmpje zat de stemming er goed in Ter verhoging van de feestvreugde. speelde organisator Peter Kempe ook nog een nummer mee .De band was een prachtige afsluiter van wederom een geweldig festival.

Peter,Kees en alle andere medewerkers bedankt en tot volgend jaar!!

JPSoars en organisator Peter Kempe