Zoeken in deze blog

vrijdag 14 november 2008

TOMMY EMMANUEL Antwerpen 11-11-2008

Voor de tweede keer dit jaar te gast in de mooie Koningin Elisabeth zaal in Antwerpen.
Enkele maanden geleden bij Willie Nelson en afgelopen dinsdag Tommy Emmanuel.

(Foto Arthur)
Zat ik bij Willie hoog in de nok van het theater,bij Tommy had ik een ereplaats,rij twee recht voor het podium.
(foto Arthur)
Er mocht niet gefotografeerd en gefilmpt worden,maar tijdens de toegift nam ik de kans waar en kon ik deze foto,s maken.

(foto Arthur)

Het werd een fantastisch concert,een van de beste gitaristen die ik ooit gezien hebt.
En ik heb er heel veel gezien!Behalve gitarist is deze man een geweldige entertainer.

(foto Arthur)
Hoogtepunten, o.a het Beatles nummer Michelle,Mombasa,Lenny Bro en het geweldige theatrale Intiation
(fotoArthur)
Er was ook een voorprogramma,Phillip Catherine ook al zo,n gigant.
Had in het begin wat moeite met z,n timing,maar eenmaal op gang toverde hij prachtige melodieen en Braziliaans rythmes uit zijn gitaar. Natuurlijk deden ze samen ook nog een nummer waar ik de titel niet van kende,maar ook dat klonk geweldig.


En dan nog een verrassing!De meneer die naast me zat maakte dit mooie filmpje.
En daar is Arthur erg blij mee.
Een blijvende herrinering aan een fantastische avond!

Biografie

William Tommy Emmanuel werd geboren in de deelstaat Nieuw-Zuid-Wales in Australië.

Tommy Emmanuel is in zijn geboorteland Australië een begrip. Hij is een van Australië's succesvolste instrumentalisten en heeft uiteindelijk ook wereldwijde waardering verkregen. Hij begon op zijn vierde jaar gitaar te spelen. De gitaar (een maton MS500 solid body) had hij van zijn moeder gekregen, nu bezit Tommy ongeveer 25 Matons. Toen hij zes jaar was ging hij al op tournee met zijn 2 broers en zus. De familie trad op onder de naam The Midget Surfaries. Toen hij op zevenjarige leeftijd Chet Atkins hoorde speelde wist hij welke richting hij met zijn gitaarspel opwilde.

Vanaf dat moment speelt hij in veel bandjes verschillende stijlen muziek, van country tot klassiek en van jazz tot rock. Hij maakte muziek met Michael Bolton, Eric Clapton, John Denver, Olivia Newton-John, Tina Turner, Stevie Wonder en vele anderen. Hij nam een album The Day the Fingerpickers Took Over the World op met zijn idool en gitaarlegende Chet Atkins. In juni 1988, speelde hij op een Takamine gitaar, toen de eigenaar van maton vroeg of ze een gitaar konden ontwerpen die op zijn standaard was gemaakt (deze zijn de TE 1,TE 2 en de EGB808TE). Ook heeft hij een van de eerste gitaren van de Maton custom shop. Tommy's awards zijn onder andere Australia's Best Guitarist in Juke Magazine van 1986, 1987 en 1988. hij ontving van de rolling stone de titel Most Popular Guitarist in 1989 en 1990 en Best Guitarist van 1991 tot en met 1994.

Tommy's carrière bracht hem optredens voor de koning van Thailand en het staatshoofd van Australië. Hij was the Australian Entertainer of the Year in 1995 en 1997. Een jaar later won hij the Nashville Music Award for Fingerpickers. In 1999 ontving hij 's werelds grootste onderscheiding op gitaargebied toen Chet Atkins in Nashville hem de C.G.P.(Certified Guitar Player)award uitreikte.

http://www.tommyemmanuel.com/

donderdag 13 november 2008

MITCH MITCHELL 9Juli 1947-12 Nov.2008


Mitch Mitchell, drummer in Jimi’s Hendrix Experience, is overleden. De 61-jarige Mitchell werd gisteren dood aangetroffen in een hotelkamer in de Amerikaanse staat Oregon, aldus de Amerikaanse autoriteiten. Er is vooralsnog geen sprake van een misdrijf.

Mitchell toerde met de band van Jimi Hendrix en drumde tijdens diens historische optreden op Woodstock. Ook speelde hij onder meer met Eric Clapton, John Lennon en Muddy Waters. Mitchell werd vooral bekend om zijn drumstijl waarin hij rock met jazz combineerde.


Hij was een van de meest invloedrijke drummers van de late jaren '60 en vroege jaren '70. Mitchell had een jazzachtergrond en zoals veel van zijn drummende tijdgenoten werd hij sterk beïnvloed door het werk van Elvin Jones, Philly Joe Jones en Art Blakey.

Mitchell was Hendrix' belangrijkste muzikale partner en speelde in verschillende bands van Hendrix: in de Hendrix Experience van oktober 1966 tot midden 1969, in zijn Woodstockband in augustus 1969 en ook zijn "Cry of Love" band in 1970.


Jimi Hendrix Experience 9 Januarie 1969
Drumsolo Mitch Mitchell


dinsdag 11 november 2008

BRITSE SIXTIES PROG.ROCK
Atomic Rooster Devil,s Answers

Atomic Rooster was een Britseprogressieve-rock
groep opgericht in 1969 met als originele line up Vincent Crane (organ), Nick Graham (bass), en Carl Palmer (drums). Hun debuut album, Atomic Rooster kwam op nummer 49 in the U.K. in Junie 1970, nadatGraham en Palmer de groep hadden verlaten. Crane claimde de naam en recruteerde gitarist/zanger John Cann en drummer Paul Hammond voor het tweede album, Death Walks Behind You.Tot in de jaren 80 trad Crane op met verschillende lin ups tot hij toe trad tot de Dexys Midnight Runners in 1983. In 1989 pleegde hij zelfmoord.Curved Air
The Britse rock band Curved Air was aktief tussen 1969 en 1976. Hun debuut album, "Air Conditioning",kwam in de top tien in de UK in 1970;Het was tevens de eerste picture disc. Curved Air maakte progressieve rock experienteerde met verschillende lineup,s. Zangeres Sonja Kristina Linwood was de enige constante factor in de band.
Brian Auger & Juli Driscoll Save Me

Julie Tippetts (born Julie Driscoll, 8 June 1947, London, England) is een britse zangeres en aktrice bekend door haar versies van Bob Dylan's "This Wheel's on Fire", en Donovan's "Season of the Witch", samen met Brian Auger's Trinity. Zij en Auger hadden eerder samengewerkt in Steampacket, met Long John Baldry en Rod Stewart.Procol Harum Live Bilzen
Procol Harum is een Britse band, die in het begin van de jaren '60 werd gevormd. De band is vooral bekend van hun nummer-1-hits A Whiter Shade of Pale en Homburg. De band wordt gezien als een van de wegbereiders van het genre progressieve rock. De samenstelling van de band is in de loop der tijd veelvuldig gewijzigd. De enige constante leden zijn zanger/pianist Gary Brooker en tekstschrijver Keith Reid.Soft Machine Hope for Happiness

Soft Machine was een popgroep, oorspronkelijk uit Canterbury, Engeland, die in de loop der jaren een breed scala aan verschillende muzieksoorten heeft gemaakt en ook veel personele wisselingen heeft gekend. De band begon in de jaren zestig met psychedelische muziek en ontwikkelde zich via progressieve rock naar een stijl die nog het dichtst bij de jazz ligt.
De bekendste bezetting bestond uit Wyatt, Ratledge, Hopper en saxofonist Elton Dean. Deze formatie maakte het nog altijd bejubelde album Third en de opvolger Fourth. Soft Machine combineerde in deze fase psychedelische muziek, symfonische invloeden en jazz tot een volledig eigen muziekstijl.


Moody Blues Live Bilzen

De Moody Blues (voorheen The Moody Blues) is een Britse band die in de jaren 60 enkele grote hits had met nummers als Nights in White Satin (meerdere keren), Tuesday Afternoon en Ride my see-saw, in de jaren 70 de nummer-1-hit Question en I'm just a singer (in a rock and roll band) en twee hits in de jaren 80: I know you're out there somewhere en Your wildest dreams. De band wordt gezien als een van de wegbereiders naar het genre progressieve rock.
De band bestond in zijn hoogtijdagen, tussen 1966-1972, uit:
 /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

 

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////


Starless
Bill Bruford / drums - David Cross / violin, viola, kbds - Robert Fripp / guitars - John Wetton / bass, vocals