Zoeken in deze blog

vrijdag 14 november 2008

TOMMY EMMANUEL Antwerpen 11-11-2008

Voor de tweede keer dit jaar te gast in de mooie Koningin Elisabeth zaal in Antwerpen.
Enkele maanden geleden bij Willie Nelson en afgelopen dinsdag Tommy Emmanuel.

(Foto Arthur)
Zat ik bij Willie hoog in de nok van het theater,bij Tommy had ik een ereplaats,rij twee recht voor het podium.
(foto Arthur)
Er mocht niet gefotografeerd en gefilmpt worden,maar tijdens de toegift nam ik de kans waar en kon ik deze foto,s maken.

(foto Arthur)

Het werd een fantastisch concert,een van de beste gitaristen die ik ooit gezien hebt.
En ik heb er heel veel gezien!Behalve gitarist is deze man een geweldige entertainer.

(foto Arthur)
Hoogtepunten, o.a het Beatles nummer Michelle,Mombasa,Lenny Bro en het geweldige theatrale Intiation
(fotoArthur)
Er was ook een voorprogramma,Phillip Catherine ook al zo,n gigant.
Had in het begin wat moeite met z,n timing,maar eenmaal op gang toverde hij prachtige melodieen en Braziliaans rythmes uit zijn gitaar. Natuurlijk deden ze samen ook nog een nummer waar ik de titel niet van kende,maar ook dat klonk geweldig.


En dan nog een verrassing!De meneer die naast me zat maakte dit mooie filmpje.
En daar is Arthur erg blij mee.
Een blijvende herrinering aan een fantastische avond!

Biografie

William Tommy Emmanuel werd geboren in de deelstaat Nieuw-Zuid-Wales in Australië.

Tommy Emmanuel is in zijn geboorteland Australië een begrip. Hij is een van Australië's succesvolste instrumentalisten en heeft uiteindelijk ook wereldwijde waardering verkregen. Hij begon op zijn vierde jaar gitaar te spelen. De gitaar (een maton MS500 solid body) had hij van zijn moeder gekregen, nu bezit Tommy ongeveer 25 Matons. Toen hij zes jaar was ging hij al op tournee met zijn 2 broers en zus. De familie trad op onder de naam The Midget Surfaries. Toen hij op zevenjarige leeftijd Chet Atkins hoorde speelde wist hij welke richting hij met zijn gitaarspel opwilde.

Vanaf dat moment speelt hij in veel bandjes verschillende stijlen muziek, van country tot klassiek en van jazz tot rock. Hij maakte muziek met Michael Bolton, Eric Clapton, John Denver, Olivia Newton-John, Tina Turner, Stevie Wonder en vele anderen. Hij nam een album The Day the Fingerpickers Took Over the World op met zijn idool en gitaarlegende Chet Atkins. In juni 1988, speelde hij op een Takamine gitaar, toen de eigenaar van maton vroeg of ze een gitaar konden ontwerpen die op zijn standaard was gemaakt (deze zijn de TE 1,TE 2 en de EGB808TE). Ook heeft hij een van de eerste gitaren van de Maton custom shop. Tommy's awards zijn onder andere Australia's Best Guitarist in Juke Magazine van 1986, 1987 en 1988. hij ontving van de rolling stone de titel Most Popular Guitarist in 1989 en 1990 en Best Guitarist van 1991 tot en met 1994.

Tommy's carrière bracht hem optredens voor de koning van Thailand en het staatshoofd van Australië. Hij was the Australian Entertainer of the Year in 1995 en 1997. Een jaar later won hij the Nashville Music Award for Fingerpickers. In 1999 ontving hij 's werelds grootste onderscheiding op gitaargebied toen Chet Atkins in Nashville hem de C.G.P.(Certified Guitar Player)award uitreikte.

http://www.tommyemmanuel.com/

1 opmerking:

Anoniem zei

Hallo Arthur.
Ik heb Tommy Emmanuel begin dit jaar gezien in Venlo. Ik had een plaats op de tweede rij - in het midden! Beter kon niet. Wat een fabeltastische gitarist!

Groet,
Eric