vrijdag 3 april 2020

Bill Withers - Kissing My Love (Beatclub 1972)

                            William Harrison "Bill" Withers Jr. ( 4 juli 1938 - 3 April 2020) R.I.P.

               
William Harrison "Bill" Withers, Jr. (born July 4, 1938) is an American singer-songwriter and musician who performed and recorded from 1970 until 1985.He recorded several major hits, including "Lean on Me", "Ain't No Sunshine", "Use Me", "Just the Two of Us", "Lovely Day", and "Grandma's Hands". Withers won three Grammy Awards and was nominated for four more. His life was the subject of the 2009 documentary film Still Bill. He was inducted into the Rock and Roll Hall of Fame in 2015.[2]
                       
    Kissing My Love (album Still Bill)

Drums : James Godson ,Lead guitar : Benorce Blackmon, Bass guitar : Melvin Dunlap ,Keyboard : Ray Jackson


Still Bill is the second studio album by American soul musician Bill Withers, released in 1972 by Sussex Records. It includes two hit singles: "Lean on Me", which is number 205 on Rolling Stone's 500 Greatest Songs of All Time and went to number 1 on the Billboard pop and R&B charts in summer of 1972; and "Use Me", which went to number two on the same charts in fall of 1972.It was certified Gold by the RIAA.

donderdag 2 april 2020

Bob Dylan - Pepsi Arena N.Y 20-07-1999


In 1965 ging Bob Dylan ,,elektrisch,, tot ontzetting van veel zijn trouwe fans.
Ik zelf had er absoluut geen moeite mee,in mijn opinie werd zijn muziek er alleen maar door in een breder perspectief getrokken .Met als gevolg vele prachtige concerten en vele mooie albums tot gevolg.
In 2000 was er echter een omslag die ik veel minder leuk vond.Was er tijden zijn concerten altijd nog ruimte voor een akoestische set ,werd dit na dit jaar steeds minder.Om voor mij onbegrijpelijke redenen(reuma?) werd de gitaar aan de wilgen en stapte Bob over op de keyboards(meestal niet te horen)Dit is nog een concert met Bob op gitaar.



Oh Babe,It Aint No Lie(Elisabeth Cotton)

 Elizabeth "Libba" Cotten (née Nevills) (January 5, 1893 – June 29, 1987) was an American blues and folk musician, singer, and songwriter. A self-taught left-handed guitarist, Cotten developed her own original style



My Back Pages

"My Back Pages" is een Bob Dylan song van het album Another Side of Bob Dylan (1964).



"Mama, You Been on My Mind" is a song by American singer-songwriter Bob Dylan. Written in 1964 during a trip to Europe, the song dealt with his recent breakup with his girlfriend, Suze Rotolo. Dylan first recorded the song in June of that year during a session for his album Another Side of Bob Dylan. However, the song was not included on the album, and Dylan's version remained unreleased until 1991. In total, in the 1990s and 2000s four versions were put out on Dylan's Bootleg Series of releases, including two live performances with Joan Baez from 1964 and 1975.

woensdag 1 april 2020

Jazz Bilzen (2)Taste (Rory Gallagher)


Veel mooie festivals meegemaakt,maar het JazzFestival in Bilzen behoort toch zeker tot de allermooiste.Het hele festival gebeuren stond nog in zijn kinderschoenen,van securety en al dat soort dingen had nog niemand gehoord,de artiesten waren nog gewoon aanspreekbaar,en zo kon het ook gebeuren dat we tijdens optredens van The Move,Small Faces,Cuby onze eigen Dragonfly niet voor,maar op het podium stonden,onvergeteljk!
De editie,s ,68/,69/,70 hadden een schitterende line-up met artiesten als The Pebbles,Tyrannosaures Rex,The Move,ThePretty Things,St Giles System(met collega Onnie op de bas)Ferre Gringard,Cuby,The Small Faces,Alexis Korner(1968)
Shocking Blue,The Soft Machine,Moody Blues,Taste,Deep Purple,Aynsly Dunbar(1969)
Black Sabbath !!,Arthur Conley,Cat Stevens,Badfinger (1970)
Allemaal bands aan het begin van een grote carriere ,hier het optreden van een nog onbekende Rory Gallagher met zijn band Taste



Taste - Blister on the Moon Jazz Bilzen (1969)

Taste ("The Taste") opgericht in Cork, Ireland in Augustus 1966 met Rory Gallagher op gitaar en zang , Eric Kitteringham op bass, en Norman Damery op drums.In hun beginjaren speelden ze al in Hamburg toerde in door Ireland en waren vaste gasten in het Maritime Hotel, een R&B club in Belfast, Northern Ireland.


Taste -Sugar Mama Jazz Bilzen(1969)

In 1968 begon Taste op te treden in de UK in een nieuwe bezettting . De band toen,Rory ,Richard McCracken op bass en John Wilson, drums. speelde regelmatig in London en tekenden een contract bij Polydor. Later dat jaar toerde Taste door de United States en Canada met Blind Faith. In April 1969, kwam Taste,s eerste van hun twee studio albums uit ,,Taste,,spoedig gevolg door ,,On the Boards,, een album met wat jazzinvloeden ,mede omdat Rory op een paar tracks de saxofoon hanteert.In november 1969 speelt de band in het voorprogramma van Cream tijdens hun farewell concerts.


Taste - Intervieuw Jazz Bilzen (1969)
In 1970 speelde de band samen met o.a Jimi hendrix en The Who op het beroemdeIsle of Wight Festival (prachtige film).Er volgende nog een toer door Europa maar het was hun laatste toernee .Rory koos voor een solo carriere (en wat voor een!)Het laatse optreden van Taste vond plaats op New Year's Eve in Belfast.



Jazz Bilzen (1) Cuby
http://arthurfromholland.blogspot.com/2007/12/festivals1-jazz-bilzen-1968.html

dinsdag 31 maart 2020

Holland International Bluesfestival (Day 2 June 4th 2016)



      De voorbespreking met Herman,Arie,Aart ,Gerrit en Giel (foto Daniela van der Zee)

Dag 2 van het festival begint met een weerzien van veel bekenden in het bekende cafe Hofsteenge.
Nadat de laatste nieuwtjes zijn uitgewisseld ,op weg naar de grote tent ,het festival kan beginnen.


                                                          Het beroemde Cafe Hofsteenge.


Walter Wouters (thanks!)

Robert Randolph  en zijn band zag ik al eerder op het Peer Bluesfestival .soul /funk met af en toe een vleugje blues.Uitstekende band ,goed begin van dag 2



Walter Wouters (thanks)

Van JJ Grey & Mofro heb ik niet veel meegekregen.Je kan niet alles zien ,etenstijd,bijpraten met bekenden(en onbekenden) enz.
Gelukkig zijn er de mooie beelden van Walter Wouters ,zodat we het achteraf nog eens kunnen bekijken.Walter bedankt!!


Walter Wouters (thanks)

Supersonic Blues Machine was de vervanger van Jimmy Vaughan die zijn Europese tour had afgezegd .Geweldige keuze van de organsatoren,mede door de gastopredens van Walter Trout,Robben Ford en Billy Gibbons.Wat was het mooi om weer een topfitte en vrolijke Walter Trout na zijn ernstige ziekte weer aan het werk te zien,Ondanks een haperende apparatuur schitterend gitaarwerk,hij kan het nog steeds.


 Walter Wouters (thanks)

De inbreng van Robben Ford vond ik niet zo geweldig,dat in tegensteling tot Billy Gibbons.
Allemaal de zonnebril op ,Texas blues op zijn best .mooi optreden helaas beperkt tot maar twee nummertjes.


 WesleyPechler(thanks)

De Tedeschi Trucks Band was een van de redenen om naar Grolloo af te reizen.Het was de tweede keer dat ik ze in aktie zag,eerder dit jaar zag ik al een prachtig concert van de band in Tivoli/Vredeburg. Ze maakten het deze keer ook weer volledig waar,prachtig zang van Susan en bloedstollende solo,s van Derek.Dat alles begeleid door een geweldige band.


  Walter Wouters (thanks)

Twee prachtige optredens achter de rug,tijd voor een hapje en een drankje .Ik was niet de enige met dat idee ,zodat ik het begin van het Bonnie Raitt concert miste.
Twee jaar geleden zag ik Bonnie nog op het North Sea Festival,mooi optreden.Maar deze keer klonk toch nog beter,mede door het prachtige zaal/tent geluid.,Complimenten voor de geluidsmensen!



  MFEELINGSFMUSIC Maggie(thanks)

De setlist is een doorsnede van haar uitgebreide repertoire.Oud en nieuw werk.Tussendoor natuurlijk een paar politieke statements Ze speelt al haar vroege en recente hits. Zoals bekend schuwt Raitt de politieke statements niet. “Even weg van het politieke circus in de VS”, verzucht ze.Een van de hoogtepunten was ook het optreden van organist Mike Finnigan .een prachtige blues ,opgedragen aan BB King met Bonnie op gitaar .


Erwin C. Karst (thanks)

Tijdens de toegift worden ook Susan Tedeschi en Derek Trucks op het podium gevraagd.
Dan volg het prachtige John Prine nummer "Angel From Montgomery"een van mijn favoriete nummers in de uitvoering van Bonnie Raitt.

Wat een mooie afsluiting van een geweldig festival.Alle lof voor de organisatoren en indien mogelijk ben ik volgend jaar zeker weer van de partij.Natuurlijk was er ook nog een nabespreking in Cafe Hofsteenge ,met bitterballen(Thanks Nicolette)!! Het bleef nog lang onrustig in Grolloo............




                                       //////////////////////////////////////////////////////



maandag 30 maart 2020

Van Morrison - Listen To The Lion (Winterland San Francisco, California February 2nd 1974)

              
                     

                                                  Another one from "my" big three ,Van...

with  Dahaud Shaar: drums-James Trumbo: keyboards-Ralph Wash: guitar-David Hayes: bass

"Listen to the Lion" is a song featured on Northern Irish singer-songwriter Van Morrison's sixth album, Saint Dominic's Preview (1972)
The song was first recorded during the sessions for Morrison's third solo album Moondance in 1969 but not used. The longer eleven minute version that is featured on the Saint Dominic's Preview album was recorded during the 1971 sessions at the Columbia Studios in San Francisco and intended for the album Tupelo Honey.