Zoeken in deze blog

vrijdag 5 september 2008

TOMMY EMMANUEL

Tommy Emmanuel (* 30 mei 1955) is een Australische jazz/folkgitarist afkomstig uit Muswellbrook, Nieuw-Zuid-Wales.


Guitar Boogie
Als er een wereldkampioen gitaarspelen zou zijn dan is Tommy Emmanuel uit Australië de wereldkampioen op akoestisch gitaar. Hij is thuis in elk genre, heeft een eindeloos repertoire en speelt net zo gemakkelijk jazz als klassiek, rock, country, werk van anderen en eigen composities. Door de groten in de muziekindustrie wordt hij meer dan eens genoemd en geroemd als de grootste gitarist van deze tijd.


Daytripper/Lady Madonna
Tommy Emmanuel heeft een unieke stijl - hij noemt het eenvoudig ‘finger style’- hij bespeelt de gitaar zoals een pianist de toetsen van een piano bespeelt. Niet alleen speelt hij zijn ‘fingerpicking’ meesterstukjes, hij gebruikt zijn gitaar ook als slagwerk en weet zijn publiek te verrassen en verbazen met een heel scala aan akoestische drumklanken op gitaar.


Classical Gas

Tommy Emmanuel heeft inmiddels 13 albums op zijn naam staan, waarvan enkele platina of goud kregen. Ook maakte hij een CD met de legendarische gitarist Chet Atkins.
Atkins zegt over Tommy: "I think he's probably the greatest finger-picker of the world today. He's inventive, fearless and has a flawless sense of rhythm. You can't watch Tommy perform and not feel happy".


Over the Rainbow
Emmanuel heeft tienduizenden loyale fans over de hele wereld. Jaarlijks staat hij op naar hem genoemde gitaarfestivals (‘Tommy Fest’) o.a. in Newport News en Louisville,USA en Windsor (UK). Daarnaast hebben zijn solo optredens voor uitverkochte zalen gezorgd in alle landen van de wereld. Een paar voorbeelden: het Sydney Opera House en Carnegie Hall in New York City en vele grote concerthuizen in de hoofdsteden van Europa. Eén van de hoogtepunten uit zijn carrière was het optreden tijdens de “Closing Ceremony” van de Olympische Zomerspelen in Sydney (2000).


Lewis and ClarkDinsdag 11 november staat deze gigant in de prachtige KONINGIN ELISABETHZAAL in Antwerpen
Er ligt al een ticket voor Arthur gereed Rij 2 stoel 37
Het word een hele mooie avond.....donderdag 4 september 2008

BLUESROCK TALENT

Danny Bryant
Danny Bryant' s RedEyeBand is nu zo,n 10 jaar proffesioneel actief. Danny is geboren in Hertfordshire Engeland in Juli 1980. Vader Ken Bryant op bas en Trevor Barr op drums vormen The Red EyeBand

Eli ,,Paperboy,, Reed
Als iemand van nu kan zeggen I’m a Soulman dan is het Eli “Paperboy” Reed wel. 24 jaar oud en hij klinkt als een Arthur Conley op zijn best en treed verder in de voetsporen van Doug Sahm, Eddy Hinton, James Hunter en Frankie Miller

Eric Steckel (geboren in 1990) is een Amerikaanse Blues gitarist/zanger. Zijn eerste live album A Few Degrees Warmer kwam uit in 2002. Hij was toen 11 jaar en was een van de jongste in een serie van nieuwe jonge bluesartiesten als Jonny Lang, Mike Welch en Shannon Curfman.Erja Lyytinnen
Geboren in het stadje Kuopio en opgegroeid in een muzikale familie voegt ze jazz, folk en zelfs popelementen toe aan haar blues mix. Lyytinen speelt uitmuntend slide gitaar en dat heeft haar de bijnaam “de Bonnie Raitt van Finland” opgeleverd. Ze heeft op het podium van grote festivals gestaan naast beroemde vrouwelijke muzikanten als Koko Taylor, Marcia Ball en zelfs Bonnie Raitt. Nu staat deze indrukwekkende jonge talentvolle muzikante op het punt door te breken naar een groter publiek.


De 18 jarige Oli Brown lanceerde zijn debuut album 'Open Road' op hetRuf label met een speciale North London show in the New Bull & Butcher N20.
Hij was nog maar net een jaar aktief als professional of hij had al tweemaal een tournee door Texas gemaakt en samengespeeld met John Mayall, Walter Trout & Buddy Guy.
The Oli Brown band speel originele funky rock blues met veel solowerk van Oli, begeleid door een strakke rhythm sectie met Simon Dring op drums en Fred Hollis op bass.

woensdag 3 september 2008

Van Morrison "live" In The Afternoon-All Saint Day-Back On Top.

Album- Days Like This

In The Afternoon (Hay on Way 1-6-2001)Album-Hymn To The Silence

All Saint Day (Hay on Way 1-6-2001)
Album-Back on Top

Back on Top (Hay on Way 1-6-2001).

maandag 1 september 2008

BOB DYLAN COVERS (Live)Joan Beaz Forever Young Album Planet Waves
-------------------------------------------------------- -----------------------------------------------------------------------
Brian Ferry Gates of Eden
Album Bring it all Back Home
---------------------------------------------------- --------------------------------------------------------

Lou Reed Food of Pride The Bootleg Series Vol.1-3 (1961-1991)
-------------------------------------------------------- ------------------------------------------------------------

Bob Weir Phill Less Jerry Garcia (Grateful Dead) She belong to me
Album Bring it all Back Home
---------------------------------------- ---------------------------------------------------

George Harrison & Bob Dylan If not for You
Album New Morning
-----------------------------------------------------------------

zondag 31 augustus 2008

Arthur,s Muziekverzameling B 151-155

151 The Pretender (LP)

152 Jackson Browne Sergio Leone

153 Chuck Brown and Eva Cassidy
The Other Side

Boomp3.com


154 James Brown Live at the Apollo 1962

155 James Brown Soul Legends