Zoeken in deze blog

vrijdag 25 oktober 2013

Gillian Welch & David Rawlings - Caleb Meyer

Tijdje rustig geweest rondom dit duo.Maar deze week weer een teken van leven,The David Rawlings Machine (Gillian en David met band) doen een korte tournee door zuid -oost Amerika.
Wie weet zit er in 2014 nog een bezoekje aan Europa in de plannig??
Tot zolang kijken en luisteren we nog maar naar deze mooie beelden uit Bonnaroo 2004..

                                           Caleb  Meyer

 Gillian Welch is an American singer-songwriter. She performs with her musical partner, guitarist David Rawlings. Their sparse and dark musical style, which combines elements of Appalachian music, Bluegrass, and Americana, is described by The New Yorker as "at once innovative and obliquely reminiscent of past rural forms" (From Wikipedia, the free encyclopedia)

Mooie herrinering aan dat prachtige concert in Antwerpen 2 jaar geleden..
http://arthurfromholland.blogspot.nl/2011/11/gillian-welch-david-rawlings-arenberg.html


woensdag 23 oktober 2013

Neil Young "Waging Heavy Peace"

Mooi boek over het leven van Neil Young,eigenhandig door Neil geschreven .Het lijkt of hij het het persoonlijk aan je vertelt.Natuurlijk over zijn muziek ,maar ook veel over zijn andere grote hobby,s ,zijn modeltreinen en oldtimers.Zijn muzikale carriere komt als een film voorbij met prachtige verhalen en anekdotes.
Onderstaand stuk gaat over zijn eerste opnamesessies met zijn band:
The Squires.
23 juli 1963 

Neil vertelt..
De CKRS-studio had een paar monobandrecorders,een equalizer,wat echo--effecten en een mengpaneel.Er werd live gemixt.Tijdens deze sessie zong ik voor het op band.Ik had een paar songs,waarvan een"I Wonder"heette.


I Wonder
 Het was de beste song die ik ten gehore bracht,maar omdat ik een "andere" stem had,besloten we dat The Squires alleen instrumentaal zouden opnemen.Ik wist dat ik aan mijn zang moest werken en wist ook dat ik me goed voelde als ik zong.Die liedjes betekenden iets voor me.Ik had verschillende instrumentale nummers geschreven die we ook speelden.
De songs die we uit de auditie hebben gekozen waren "The Sultan" en "Image in Blue"
 
 The Sultan 

Destijds werd besloten dat"Image In Blue"een andere titel  moest krijgen,zodat Bob Brandburn die  aan het eind van de opname met echo kon opnemen.Het werd "Aurora".
Zij kwamen met het idee en bedachten de titel.Ik was jong en gretig.Ik was al blij dat ik een plaat kon maken.

 
Aurora

Na een paar lange,verwachtingsvolle weken werd de plaat op V-records uitgebracht,een plaatselijk bedrijf dat voornamelijk polka,s deed,maar net met rock,n and roll was begonnen .
Toen kwam het grote moment en hoorden we "The Sultan" op de radio!!Ik zat met mijn maatje Ken Koblun in mijn moeders auto,onderweg ergens naartoe.Ik voelde me goed.Ik weet zeker dat ik wekenlang met mijn hoofd in de wolken heb gelopen.De samensteling van The Squires was:
Ken Koblun op bas ,Ken Smyth op drums,Allen Bates op gitaar en Neil Young op gitaar.


 
I,ll love you forever

Als ik er vandaag de dag naar luister,vind ik dat we behoorlijk goed waren.We hadden betere spullen nodig,maar we speelden goed en instrumentaal was het ook ok.Echt te gek!
(uit Waging Heavy Peace - Neil Young)

maandag 21 oktober 2013

Dave Matthews & Friends - Trouble (Bonnaroo 2004)

                        
 
 Mooi opname van Dave Matthews,deze keer niet met zijn band maar met een paar muzikale vrienden.Alleen vaste gitarist van The Dave Matthews Band, Tim Reynolds is van de partij. De muziek van Dave vind ik moeilijk te omschrijven .Zijn live optredens zowel als duo(samen met Tim Reynolds)) of met zijn eigen band zijn in ieder geval prachtig en intens. Onderstaande opname is daar een mooi voorbeeld van.


Dave Matthews & friends (o.a Trey Anastasio) - Trouble.

 David John "Dave" Matthews (b. January 9, 1967)is a South African-born American singer-songwriter, musician and actor, best known as the lead vocalist, songwriter, and guitarist for the Dave Matthews Band. He performs mainly with acoustic guitar and favors rhythm rather than solos in his playing. During the period from 2000 to 2012, his band, the Dave Matthews Band, sold more tickets and earned more money than any other act in North America.(Wikipedia)
 http://davematthewsband.com/

The Beach Boys - God Only Knows

Een van de mooiste popsongs allertijden?Bij staat hij in ieder geval hoog op de lijst. Hier deze prachtige uitvoering van de band in de originele bezetting


The Beach Boys - God Only Knows (Knebworth 1980)
 Brian Wilson-Dennis Wilson - Carl Wilson -Mike Love - Al Jardine - Bruce Johnston.
 "God Only Knows" komt van het album "Pet Sounds".Het is een compositie van Brian Wilson ,tekst is Tony Asher en Carl Wilson deed ,net als op het filmpje de lead-vocals.