Zoeken in deze blog

zaterdag 6 april 2013

Neil Young - Hold You In My Arms ( Ahoy , Rotterdam 24 July 2001)2001 was een mooi jaar voor de die-hard Neil Youg fan ,dus ook voor Arthur.
Donderdag 21 Juni 2001 gaf Neil samen met Crazy Horse een concert in Ahoy,prima optreden niks mis mee .
De dames waren niet van de partij,Like a Hurricane werd helaas niet gespeeld ,maar ik was toch wel tevreden.Maar dan de verrassing !Al spoedig bleek dat Neil zijn Europese toernee ook zou afsluiten in Ahoy ,dus 24 July wederom naar Rotterdam en het zou een gedenkwaardige avond worden.Neil Young in topvorm ,Pegi en Astrid waren van de partij ,en een prachtige lange uitvoering van Like a Hurricane.Natuurlijk passeerden alle grote hits de reveu ,een prachtige akoestische set en veel speciale momenten zoals onderstaand nummer.In mijn beleving was het een van de mooiste concerten die ik van Neil meegemaakt heb.


Hold You in My Arms ( album Are You Passionate?)

The Band:
Neil Young -Vocals,Gitaar,Piano,PumpOrgan,Frank Sampedro-Gitaar,Keyboards,vocals
Billy Talbot-Bass,Vocals,Ralph Molina-Drums,Vocals,Pegi Young-Zang,Astrid Young-Zang


donderdag 4 april 2013

Gary Moore (born Robert William Gary Moore, 4 April 1952 – 6 February 2011

Gary Moore zou vandaag 61 jaar zijn geworden ,we zijn erg blij dat we zijn laatste concert in Nederland bijgewoond hebben. Gary R.I.P
Gary Moore R.I.P.
Zojuist een telefoontje van mijn jongste zoon met de mededeling dat Gary Moore is overleden.Een hele schrik ook omdat we gisteravond de prachtige tribute DVD van Gary Moore aan Thin Lizzy hadden bekeken.Tevens natuurlijk nog herrineringen opgehaald aan het mooie Gary Moore concert dat hij samen met onze andere favoriete gitarist Jan Akkerman in de HMH gaf.Helaas zijn laatste concert in Nederland......

Our thoughts are with his children, family and friends at this sad time.

Gary Moore, RIP
1952-2011

Gary Moore live in de HMH.Door onvoorziene omstandigheden kwamen we wat laat aan bij de H.M.H ,maar we konden toch nog een mooi plaatsje bemachtigen(zoekplaatje,waar staan we?Kwart voor 10 betrad Gary Moore het podium ,het werd een optreden gevuld met hoofdzakelijk bluesgetinte nummers.Ikzelf had gehoopt op wat rocknummers uit zijn vroege periode maar dat zat er deze avond niet in.Het optreden was er niet minder op.
Schitterend gitaarwerk en Gary was bijzonder goed bij stem.All you love(filmed by mickmulders 29-9-2009)


Bad for you baby(filmed by mickmulders 29-9-2009)


Since i met you(filmed by mickmulders 29-9-2009)


solo(29-9-2009)


Parisienne Walkways(filmed by mickmulders 29-9-2009)
Hij mocht twee keer terugkomen voor een toegift,en jawel hoor,daar was hij Parisienne Walkways,met een spaans intro en een bijzonder lange uitvoering.
Een prima afsluiter van een mooie concert avond.mickmulders
http://www.youtube.com/user/mickmulders

dinsdag 2 april 2013

Neil Young - 2 new songs "live"

Twee nieuwe songs tijdens het optreden van Neil Young & Crazy Horse in het Sydney Entertainment Centre, Sydney, Australia op 10 Maart jongstleden. Hole in the Sky en Singer without a Song.Ik vind ze allebei mooi en misschien al weer een voorproefje van een nieuw album?
 
                 Hole in the Sky

Ik kijk uit naar het optreden van Neil en de boys in Amsterdam. Wie weet wat voor verassingen hij dan weer in petto heeft.Hopenlijk ook weer een "Cortez " en een "Down by the river"want die ontbraken bij dit optreden


Singer Without a Song

zondag 31 maart 2013

Birds Of Chicago & Peter Mulvey in De Wegwijzer(30-3-2013)

Een mooie avond gisteren in Theater De Wegwijzer.Peter Mulvey begon solo met enkele nummers waaronder het mooie instrumentale Black Rabbit. Daarna betrad Allison Russel het podium en deed samen met Peter een nummer van Duke Ellington(Allison op klarinet).Toen ook JT Nero aanschoof waren de Birds of Chicago compleet en volgde een prachtig en bijzonder concert.De heldere stem van Allison en de wat ruwere van JT vormen een mooie combinatie.Tussendoor leuke verhalen van Peter ,de vrolijke en goedlachse Allison en en af en toe een droge opmerking van JT maakte het allemaal zeer vermakelijk.Natuurlijk mocht de toegift niet ontbreken ,en werd de avond afgesloten met het onderstaande nummer(waar ik de titel niet van weet)


                           Birds od Chicago encore Theater De Wegwijzer (30-3-2013)

 Natuurlijk ook nog even het laatste album gescoord ,en ook deze is zeker het beluisteren waard(zeer aanbevolen)

                                              Sans Sousi

                                                 Allison Russell(foto Hans Jansen)

                                                JT Nero