Zoeken in deze blog

zaterdag 8 januari 2011

Townes Van Zandt Live at Club K4 Lubljana.Slovenie 28 Nov.1994


Je ben een wat sombere ,soms zelfs manisch/depressieve singer/songwriter en je ziet de club waar je die avond moet moet optreden(zie boven)tja,daar word je ook niet echt vrolijk van.Gelukkig voor Townes waren er zelf in Slovenie liefhebbers van zijn prachtige songs en werd het nog een mooie avond....


Dollar Bill Blues

Tekst: Maurice Dielemans
Publicatiedatum: 01 januari 2004 ( KindaMuzik)
Die laatste keer dat Townes Van Zandt in Nederland speelde, was een regenachtige novemberavond in 1996. Diep verscholen in zijn versleten regenjas slenterde de getormenteerde zanger langs de grachten van de Utrechtse binnenstad. De lange schaduwen van zijn magere gestalte jaagden argeloze voorbijgangers de stuipen op het lijf. Een paar weken daarna, nadat hij zijn laatste optreden gaf in Londen, overleed deze zonderlinge verschijning op tweeënvijftigjarige leeftijd in het bijzijn van vrienden en familie, wat gezien zijn turbulente leven ironisch mag heten.


Goin,Down to Memphis

Net als zijn grootste idool, Hank Williams (1923-1953), stierf hij op een Nieuwjaarsdag. Al in 1978, nadat hij de langspeler Flying Shoes had uitgebracht, was hij al eens zomaar van de aardbodem verdwenen. De manisch-depressieve en toen nog door het grote publiek onbeminde troubadour uit Texas leek voorgoed uitgeput. Ditmaal zorgde de ongezonde levensstijl met teveel drank, drugs en een gokverslaving ervoor dat Townes zich als een kluizenaar terugtrok in een krot ergens in een armoedige buitenwijk van Nashville.


Loretta

Toen hij een dikke tien jaar later terugkeerde met het album At My Window was zijn eerste vrouw gedood door zwervers en waren zijn oudere elpees nog steeds onvindbaar. Tijdens één van de vele optredens stapte Townes Van Zandt wel eens op een fan af, om te vragen of hij misschien wist waar zijn elpees nog te koop waren.


Katie Belle Blues

Veel later, in de jaren negentig, zwierf hij steeds vaker als een echte straatmuzikant door Europa en de Verenigde Staten van Amerika. Soms landde hij op Schiphol met enkel een gitaarkoffer in zijn hand. Dan stapte hij zomaar in een trein. In één of ander boerengehucht in noorden van het land speelde hij dan voor twintig of dertig mensen. Drie uur later was hij alweer verdwenen, op weg naar een ander gehucht.

Townes Van Zandt (7 maart 1944, Fort Worth, Texas - 1 januari 1997, Smyrna, Tennessee)

In die laatste dagen van zijn leven was de gezondheid van Townes niet zo goed meer. Hoewel hij voor onvergetelijke en hypnotiserende optredens zorgde, stond hij ook vaak met bevende handen op het podium. Tussen de liedjes door vertelde hij steeds weer dezelfde flauwe grappen, zoals hij dat pakweg vijftien jaar geleden ook al deed. De jarenlange verslaving aan de godendrank eiste nu zijn tol. Het resulteerde regelmatig in onhandelbaar gedrag. J.T. Van Zandt, die regelmatig met zijn vader op tournee ging, vertelde in een interview dat Townes vlak voor zijn dood visioenen kreeg van engelen. Op het laatst waren die hallucinaties nog het enige dat hem staande hield op het podium.Je kunt het hitdossier er op na slaan, want terwijl mede-outlaws als Willie Nelson en Merle Haggard vette hits scoorden met zijn 'Pancho and Lefty', Emmylou Harris en Don Williams allebei veel succes hadden met zijn 'If I Needed You' en onder andere Steve Earle, Bob Dylan, Mudhoney, Lyle Lovett en Tindersticks eveneens zijn liedjes coverden, opereerde Townes Van Zandt vrijwel zijn gehele leven in volledige anonimiteit en obscuriteit. Nu wordt Townes Van Zandt door velen vooral gemist.(Tekst Maurice Dieleman KindaMuzik)

Townes van Zandt Central
http://www.townesvanzandt.com/
Townes van Zandt Blue Sky homepage
http://ippc2.orst.edu/coopl/tvzindex.html
KindaMuzik
http://www.kindamuzik.net/

donderdag 6 januari 2011

Do You Remember......The Everly Brothers


The Everly Brothers All I Have To Do Is Dream/Cathy,s Clown

The Everly Brothers, bestaande uit Isaac Donald ("Don") Everly (Brownie, Kentucky 1 februari 1937) en Philip ("Phil") Everly (Chicago, Illinois, 19 januari 1939), vormen een zangduo, dat het grootste succes had in de jaren vijftig. The Everly Brothers zijn behalve door rock-'n-roll beïnvloed door popmuziek en country. The Everly Brothers zijn vooral bekend geworden door hun mooi harmonieuze zangpartijen.En waarschijnlijk het begin van Arthur,s Musical Journey......The Story of The Everly Brothers (All Music)
http://www.allmusic.com/artist/the-everly-brothers-p4208/biography

maandag 3 januari 2011

Albert Lee


Foto Hans Janssen

Albert Lee, born 21 December 1943 in Leominster, Herefordshire, England, is an English guitarist known for his finger-style and hybrid picking technique.

Geweldige gitarist,zag hem onlangs nog tweemaal bij Bill Wymans Rythm Kings,heeft nog niets van zijn scherpte verloren.Natuurlijkt een geweldige carriere achter de rug,en heeft met ontelbaar veel artiesten samengespeeld.
In 1976 verving hij James Burton bij Emmylou Harris Hotband en speelde ook mee op het Emmylou Harris album Luxery Liner.Hieronder twee opnames met deze fantastische bandCountry Boy Musicladen Bremen (26-3-1977)

Vanaf zijn zevende kreeg Albert Lee pianoles. Op zijn zestiende verruilde hij dit toetseninstrument voor de gitaar. In 1964 trad Albert Lee toe tot de Thunderbirds, de begeleidingsband van Chris Farlowe. In 1968 viel het doek voor de Thunderbirds. Daarna speelde Albert Lee onder andere in Country Fever en Heads, Hands and Feet.Luxery Liner Old Grey Whistle Test (Jan.1977)

The Hot Band:
Emmylou Harris -Guitar/Vocals,Albert Lee-Lead Guitar/Vocals,Rodney Crowell-Rythm Guitar/Vocals,Emory Gordy-Bass/Vocals,Hank DeVito-Pedal Steel,Glen D Hardin-Piano,John Ware-Drums


In 1973 trad Albert Lee toe tot de Crickets, waarin onder meer Rick Grech speelde. Een jaar later was hij actief als sessiemuzikant in de Verenigde Staten van Amerika. Vanaf 1974 is Albert Lee voornamelijk studiomuzikant en begeleider van belangrijke sterren. Albert Lee bouwde een stevige reputatie op als begeleider voor Joan Armatrading, Jackson Browne, Eric Clapton, Joe Cocker, Dave Edmunds,Emmylou Harris en vele andere artiesten. Lee past zich kennelijk gemakkelijk aan en behoort tot de weinige Engelse gitaristen met belangstelling voor country en country-rock. Van Albert Lee verschenen enkele soloalbums: "Hiding" (1979), "Albert Lee" (1982), "Speechless" (1986) en "Gagged

The Story of Albert Lee(by Steve Walker)
http://www.rockabilly.nl/references/messages/albert_lee.htm

Albert Lee & Hogan,s Heroes
http://www.albertleeandhogansheroes.com/

Bill Wymans,s Rythm Kings Live in Middelburg
http://arthurfromholland.blogspot.com/2009/01/bill-wymans-rhythm-kings-middelburg-27.html

Snow in Zeeland (The Netherlands)

Snow in Aselmo(Van Morrison),Snowing in Raton(Townes van Zandt)en dan nu Snow in Zeeland (Arthur)Ondertussen alweer helemaal verdwenen maar het was toch een mooie aanleiding voor lange wandeltochten door "De Zak Van Zuid Beveland"in Zeeland.
Ook onze vriend Dylan kon er geen genoeg van krijgen zie onderstaand filmpje.


Foto,s Arthur,Muziek (The Nether Lands) Dan Fogelberg

In tegenstelling tot wat veel mensen denken heeft het nummer (The Nether Lands)niets met Nederland te maken.Het gelijknamige album is o.a opgenomen op de Caribou Ranch, in het plaatsje Nederland, Colorado ,vandaar de naam . Nether Lands is het vierde muziekalbum van de Amerikaanse singer-songwriter Dan Fogelberg. Fogelberg was net verhuisd naar de Rocky Mountains toen hij werd getroffen door een writer's block. Voorts was het een strenge winter, Fogelberg kon eigenlijk geen kant op. Uiteindelijk heeft de natuur hem geïnspireerd om de draad weer op te pakken.De bergen waar hij over zingt zul je in Zeeland niet vinden,maar ik vond de muziek toch wel bij mijn filmpje passen.


Daniel Grayling Fogelberg (Peoria, Illinois, 13 augustus 1951 - Maine, 16 december 2007) was een Amerikaans singer-songwriter.


Biographie Dan Fogelberg (Wikipedia)
http://nl.wikipedia.org/wiki/Dan_Fogelberg