Zoeken in deze blog

zaterdag 27 december 2008

2 METER SESSIES (1)


2 Meter Sessies is het audio- en tv-productiebedrijf van Jan Douwe Kroeske.

2 meter sessies begon in april 1987 bij de NPS. Het programma, dat de meeste tijd ook een televisie-versie kende, verhuisde sindsdien via de VARA en RTL 5 naar Kink FM en Veronica. In de afgelopen jaren werden meer dan 1000 sessies opgenomen, met onder andere Counting Crows, Radiohead, Epica, REM, Bush, Anouk, Crowded House, Venice, Coldplay, K's Choice, Joe Cocker en Blind Melon.
J.J. Cale (5 december 1938) is een Amerikaans liedjesschrijver en muzikant. Hij werd geboren in Oklahoma City en groeide op in Tulsa. Hij is het bekendst door twee songs vertolkt door Eric Clapton, "After Midnight" en "Cocaine". J.J. Cale is de bekendste vertolker van de Tulsa Sound.


Clyde Jackson Browne (Heidelberg, West-Duitsland, 9 oktober 1948) is een Amerikaans popzanger, die met zijn door folk beïnvloede introspectieve rock wordt beschouwd als een van de belangrijkste Zuid-Californische singer-songwriters uit de jaren zeventig.


Bill Wyman (Penge, 24 oktober 1936) is een Brits muzikant die bekend is geworden als basgitarist van de Rolling Stones.

Zijn werkelijke naam is William George Perks. Hij werd geboren in Penge (Kent). Vanaf zijn tiende jaar kreeg hij een aantal jaren pianoles, maar hij leerde zichzelf basgitaar te spelen.

Hij werkte een aantal jaren in Londen als klerk voor een wedkantoor en werkte daarna bij de luchtmacht. In de periode daarna begon hij een band met de naam Tucky Buzzard and the End, en vervolgens werd hij een van de oprichters van de Rolling Stones. Tot 1992 was hij basgitarist van deze band. Evenals Charlie Watts, verkoos Wyman er doorgaans voor niet op de voorgrond te treden, hetgeen hem de bijnaam "de stille Stone" opleverde. Tussen 1962 en 1992 bracht hij verschillende soloalbums uit. Wyman bezit een restaurant in Londen genaamd "Sticky Fingers".Joni Mitchell, geboren als Roberta Joan Anderson (Fort Macleod (Alberta, Canada), 7 november 1943) wordt gezien als een van de meest invloedrijke singer-songwriters van de laatste decennia.

Toen zij op haar negende als gevolg van polio in het ziekenhuis lag is ze begonnen met zingen voor haar medepatiënten. Met behulp van een boek, geschreven door Pete Seeger, leerde ze gitaar en ukelele spelen.

Joni is in 1965 getrouwd met folkzanger Chuck Mitchell, met wie ze verhuisde naar de USA. Dit huwelijk duurde niet lang, maar na de scheiding bleef ze wel de achternaam Mitchell gebruiken.The Cranberries is de naam van een Ierse rockband die populariteit kreeg in de jaren '90. De band trad op met onder andere The Rolling Stones en AC/DC, en in 1995 bezorgde het album No Need To Argue hen de internationale doorbraak. Hoewel de band niet officieel opgeheven is, zijn de leden momenteel niet meer actief als band.
Jan Douwe Kroeske

vrijdag 26 december 2008

RALPH DE JONGH

RALPH DE JONGH... ...is een begenadigd blues-singer/songwriter die ondanks zijn jonge leeftijd al een indrukwekkende staat van dienst heeft opgebouwd. Als vijfjarige werd hij geïnspireerd door de Stones-platen van zijn vader. De kleine Ralph oefende op gitaren en ontwikkelde een stemgeluid dat doet vermoeden dat een zwarte ziel in deze blonde Brabander huist.


Somebody Will Know Someday Legendarisch Nummer van Cuby & the Blizzards
in een prachtige uitvoering van Ralph

Na veel optredens her en der en een afgeronde studie Antieke Chinese wijsbegeerte stort Ralph zich volledig op zijn muziek. En dit wordt opgemerkt. Harry Muskee (Neerlands ongekroonde Blueskoning) zag hem en werd meteen fan.


Symphatie for the Devil

Ralph de Jongh is een sensatie in de hedendaagse Nederlandse muziekscene. Niet alleen om te horen, maar ook om te zien. Zijn lijf en leden worden de blues als hij ze speelt en zijn armen en benen lijken ineens een eigen leven te leiden.Hij speelt geen muziek maar wordt muziek en het publiek is getuige van een niet aflatende, verbazingwekkende energie die uit al zijn poriën stroomt als hij optreedt. En die energie resulteert elke keer weer in een geweldig bluesfestijn.


The Bluesman

Eentje die wij Hollanders van de koude grond bijna niet meer kennen. Ralph’s muziek ontstijgt het gemiddelde Bluesverhaal en daarmee zit het met zowel de vorm als de inhoud helemaal goed met deze jonge bluesmuzikant.“He is a true spirit who plays directly from the heart. An almost shy guy who when it comes to playing, has an unrestrained empathy for the blues.” - Charlie Burchill, Simple Minds

The music Ralph plays is piercing to the bones, powerfull, heartfull and inspiring!!” - Ana Popovic

“Het is werkelijk een sensensatie om deze charismastische blonde god aan het werk te zien. Als bezeten door BB King, Robert Johnson en een jonge Mick Jagger, speelt en zingt de Jongh de blues alsof hij ervoor geboren is: hartstochtelijk en met een groot gevoel voor drama.”
Het Parool

Foto Arthur
Na afloop van het jaarlijkse bluesfestival in Kwadendamme ,lopend naar de fietsen horen we de klanken van een bluesgitaar.
En ja hoor,daar zit Ralph voor zijn tentje te spelen en verzorgt een klein miniconcertje.
Eeen geweldige afsluiter van weer een prachtig festival.dinsdag 23 december 2008

SOUND OF THE SIXTIESBobby Fuller Four
Bobby Fuller (October 22, 1942July 18, 1966) was een Amerikaanse rockzanger en gitarist met als grootste "I Fought the Law".

Kort nadat "I Fought The Law" een top tien hit was geworden werd Bobby Fuller dood aangetroffen in zijn auto die was geparkeerd naast zijn huis in Los Angeles . De politie constateerde direct dat er sprake was van zelfmoord maar veel mensen geloven nog steeds dat Bobby vermoord is. Het politie onderzoek was dan ook zeer onzorgvuldig ,er werden geen vingerafdrukken genomen ,en een getuige verklaarde dat hij een politieman een blik benzine zag weggooien. Erg aannemelijk is dat de daders bij het in brand steken van de auto betrapt zijn en gevlucht.


Jay & the Americans

Jay and the Americans was een popgroep die vooral in de jaren '60 van de 20e eeuw populair was.

Aan het eind van de jaren 50 van de vorige eeuw deden enkele studenten van de New York University een auditie bij Leiber and Stoller. Zij gaven de groep de naam Binkey Jones and the Americans. De zanger was destijds Jay Traynor. Na de eerste hit "She Cried" (1962) verliet hij de groep om plaats te maken voor David Blatt. Deze nam de naam Jay over, zodat de groep verder kon gaan onder de nieuwe naam "Jay and the Americans". Jay Black kwam over van "The Empires", waarvan hij Marty Sanders (Kupersmith) mee bracht. In 1963 kwamen zij weer in de hitlijsten met "Only In America", dat eigenlijk geschreven was voor "The Drifters".

Verdere hits waren "Come a Little Bit Closer" in 1964 (3e) en "Cara Mia" in 1965 (4e). In 1968 bereikten zij met "This magic moment" de 9e plaats. Eerder scoorden zij hits met Roy Orbisons "Crying", "Hushaby" en Neil Diamonds eerste grote hit als songwriter "Sunday and me" en nog anderen. In 1969 hadden zij hun laatste hit: "Walkin'in the rain". Hierna ging de groep uit elkaar.

De groep bestond uit: zanger Jay Black (Jay Blatt), gitarist Marty Sanders (Marty Kupersmith), Sandy Deane (Sandy Yaguda), Kenny Vance (Kenny Rosenberg), Howie Kane (Howie Kirshenbaum). Zijdelings moet worden opgemerkt dat er 2 onbekenden een kans kregen in hun backup band. dit waren Walter Becker and Donald Fagen (Steely Dan)Johnny Rivers

Johnny Rivers (echte naam John Henry Ramistella, 7 November 1942, in New York) is een Amerikaanse rock en roll zanger, songwriter, gitarist, en platenproducer. Hij is zeer veelzijdig en zijn repetoire omvat folk songs, blues rock 'n' roll en origineel materiaal. Rivers's grootste hits waren in sixties met nummers als Seventh Son", "Poor Side of Town", "Summer Rain", and "Secret Agent Man.


Lovin Spoonful

The Lovin' Spoonful was een Amerikaanse pop-rockband met folkinvloeden, bekend van hits als "Daydream" en "Summer in the City".

In 1965 werd de groep opgericht door John Sebastian, de frontman en belangrijkste tekstschrijver van de groep, en gitarist Zal Yanovsky, in New York City. Yanovsky was afkomstig uit de folkgroep The Mugwumps, waar onder andere ook de toekomstige The Mamas and the Papas-leden Mama Cass Elliot en Denny Doherty bij hoorden. Sebastian was eveneens een goede bekende in de muziekwereld, die opgroeide in de folkscene van het New Yorkse Greenwich Village. Hij was de zoon van een virtuoos mondharmonicaspeler en bespeelde het instrument zelf ook. Sebastian had al ervaring met optredens en opnames en speelde zelfs voor een korte tijd bij The Mugwumps. Naast Sebastian en Yanovsky bestond de band uit zanger/drummer Joe Butler en bassist Steve Boone.
The Young Rascals
The Rascals (ook wel bekend alsThe Young Rascals) waren een Amerikaanse soul en rock group uit de sixties.
Eddie Brigati (vocals), Felix Cavaliere (keyboard, vocals), Gene Cornish (guitar) en Dino Danelli (drums) begonnen de groep in New Jersey,de geboorteplaats Brigati en Danelli. Driekwart van de band was eerder
lid Joey Dee and the Starliters.
The Vogues was een Amerikaans vocal quartet uitTurtle Creek, Pennsylvania, U.S. een voorstad van Pittsburgh. de band bestond uit Th Bill Burkette (lead baritone), Don Miller (bariton), Hugh Geyer (eerste tenor) en Chuck Blasko (tweede tenor).