Zoeken in deze blog

donderdag 16 oktober 2014

Stone The Crows

De orinigele Stone The Crows line up.Van L naar R. Les Harvey,guitar-Maggie Bell,vocals-Colin Allen,drums-James Dewar,bass/vocals-John McGinnes,keyboards.

Tijdje geleden kwam ik een filmpje tegen van de Robin Trower Band met zang van James Dewar.
Ik moest even in het geheugen spitten,waar kende ik James ook weer van,toen wist ik het weer  van Stone The Crows!De band was opgebouwd rondom zangeres Maggie Bell,die wel de Britse tegenhanger van Janis Joplin genoemd werd.Maar ook de rol van James Dewar moest niet onderschat worden,een in mijn ogen prima blues/rock zanger die me sommige momenten wel aan Peter Green doet denken. De band had een paar prachtige ballads op hun naam staan waaronder deze twee mooie..

                                          Touch Of Your Lovin Hand                                           Dangerzone

McGinnis en Dewar verlieten de band in  1971 en werden vervangen door   Ronnie Leahy en Steve Thompson. Gitarist  Les Harvey  kwam om het leven tijden een tragisch ongeval op het podium, hij zat met natte handen aan een niet geaarde microfoon en kwam om het leven door elektrocutie.Zijn vervanger werd   Jimmy McCulloch die later lid zou worden van Paul McCartney,s Wings.
James Dewar overleed in Mei 2002 na een langdurig ziekbed. Colin Allen zouden we later nog tegenkomen in bands als Focus en speelde samen met Bob Dylan, John Lee Hooker, Sonny Boy Williamson, Memphis Slim, Solomon Burke, John Mayall's Bluesbreakers, Marc Bolan and T.Rex, Mick Taylor, Focus, DonovanGeorgie Fame,e.o. Maggie Bell ging solo verder, ze heeft ook nog lange tijd in Nederland gewoond.

zondag 12 oktober 2014

Joanne Shaw Taylor - The Mezz Breda (10-10-2014)

 
Mooie avond in Breda mooie optredens van TheSunset Travelers,Hamilton Loomis en Joanne Shaw Taylor.Prima optredens op een prachtige lokatie.Hier een fragment van Joanne,gefilmpt door Vincent Lyons.
             
(film by Vincent Lyons)
 Joanne Shaw Taylor: gitaar, zang ,Tom Godlington: basgitaar ,Joe Leadbeater: toetsen
Oliver Perry: drums
 Dave Stewart van Eurythmics herkende in Joanne Shaw Taylor een gitaarwonder toen zij 16 jaar oud was en nam haar onder zijn hoede. De afgelopen werkte ze hard en toerde bijna continu, waardoor ze nu gezien wordt als een van de 'hottest young names' in het Britse blues circuit. Ook Joe Bonamassa heeft zijn bewondering en respect voor haar talent uitgesproken.

 
( Foto Arthur10-10-2014)
               
 Inmiddels heeft ze al drie studioplaten en een liveplaat uit en won ze verschillende
prijzen op de British Blues Awards. In september is haar vierde album,
"The Dirty Truth" uitgebracht.