Zoeken in deze blog

zaterdag 25 juni 2011

Jan Akkerman o.a Live in Brazil (1989)

Ergens in de jaren 60,het toenmalige concertgebouw in Vlissingen een een optreden van The Hunters (Russian Spy and I),daar moet het geweest zijn dat ik Jan voor het eerst,,live ,, zag spelen.Daarna was daar opeens Brainbox (Down Man) in TopPop,geweldige band met Jan en Kaz in de hoofdrol.Mooie LP ,Jan ging eruit,Rudy de Queljoe er in ,Brainbox bleef een prima band .Focus was de volgende band van Jan Akkerman ,net als Brainbox vele malen zien optreden .Twee bands met een on nederlands hoog niveau.Ook na het uiteenvallen van Focus ben ik Jan altijd blijven volgen,zowel zijn albums,als zijn optredens, zijn mijns inzien van een constant hoog niveau.


Pre Madonna - Pre madonna (Brazil 1989)
Een optreden tijdens het Guitar Heroes Festival in het Hotel National in Brazilie (1989).De andere artiesten waren Wishbone Ash en Leslie West.De video opnames van dit concert zijn van zeer matige kwaliteit maar dit gedeelte van het optreden van Jan Akkerman(met haar)is toch zeker het bekijken(beluisteren) waard.


Mena Muria

De afsluiter van Jan,s laatste uitstekende album Minor Details.De beelden heb ik er zelf bij verzonnen,ik vond ze wel toepasselijk.


Hocus Pocus - Jan Akkerman Band (Hengelo 22Jan 2011)
Het nummer Hocus Pocus werd gebruikt in het Nike-reclamefilmpje dat veel te zien was tijdens het WK Voetbal in Zuid-Afrika .


Als Jan met zijn band in de buurt is ben ik meestal van de partij,laatst zomaar op een zondagmiddag in de straat waar ik mijn jeugd heb doorgebracht heb Schuttershofstraat(Middelburg)


Schuttershof 20 Maart 2011 (foto Arthur)

Jan Akkerman Solo in tBeest Goes
http://arthurfromholland.blogspot.com/2010/06/jan-akkerman-voor-ramses-shaffy-tbeest.html

Jan geeft les
http://arthurfromholland.blogspot.com/2010/06/jan-akkerman-voor-ramses-shaffy-tbeest.html

Jan & Gary Moore live at H.M.H (Amsterdam)
http://arthurfromholland.blogspot.com/2009/08/gary-moore-akkerman-hmh-amsterdam-29-09.html

4 November komt Jan met zijn band naar het mooie nostalgische LedelTheater in Oostburg.De tickets liggen al klaar......

dinsdag 21 juni 2011

One Hit Wonders 1960-1964 (1)

Muziek uit de tijd dat Arthur nog in zijn korte broek rondhuppelde.Met dit soort songs is toch mijn muzikale belangstelling ontstaan ,en een leuke hobby geworden waar ik tot de dag van vandaag nog veel plezier aan beleef.


Johnny Burnette - Your Sixteen
John Joseph “Johnny” Burnette (Memphis, 25 maart 1934 - 14 augustus 1964) was een Amerikaanse Rockabilly-artiest.In 1962 bereikte hij plaats acht met “You’re Sixteen”. In die tijd werd hij ook in Engeland populair omwille zijn tournee door Engeland met Garry U.S. Bonds en Gene McDaniels.


Kyu Sakamoto - Sukiya
Kyū Sakamoto (坂本 九, Sakamoto Kyū ; geboren als: 大島 九, Ōshima Hisashi ; Kawasaki, 10 december 1941 - Gunma, 12 augustus 1985) was een Japans zanger en acteur.
In 1963 had Sakamoto een internationale hit met het lied Ue o muite arukō, dat wereldwijd bekend is geworden onder de titel: 'Sukiyaki'.Ik ken het ook in een uitvoering van onze eigen Blue Daimonds.Op 12 augustus 1985 kwam Kyū Sakamoto om het leven in een vliegtuigongeluk waarbij zijn vlucht 123 van Japan Airlines crashte toen het de bergkam van de Takamagahara raakte in de prefectuur Gunma, circa 100 kilometer buiten Tokio. Voordat het vliegtuig neerstortte heeft Sakamoto nog een afscheidsbriefje kunnen schrijven aan zijn vrouw, Yukiko Kashiwagi, met wie hij zijn twee dochters Hanako en Maiko had. Kyū Sakamoto is 43 jaar oud geworden.Little Eva - Locomotion
Eva Narcissus Boyd (June 29, 1943 – April 10, 2003),Beter bekend onder de naam Little Eva (naar een karakter uit Uncle Tom's Cabin), was een Amerikaanse soul/ pop zangeres.Locomotion is geschreven door Goffin/King.het verhaal gaat dat ze geinspireedt waren door de dansact van Eva en het nummer haar op het lijf geschreven was.


Newbeats Bread & Butter
The Newbeats was een Amerikaans poptrio. Het is vooral bekend van de hit Bread and butter uit 1964. De groep viel op door de falsetstem van zanger Larry Henley en bestond verder uit de broers Dean en Mark Mathis .In Nederland kreeg de groep bekendheid dankzij een optreden op het Grand Gala Du Disque 1964, waarbij ze Bread and butter zongen.(kan me dat nog goed herrinerren,vond het prachtig)


Paul & Paula - Hey paula
Paul & Paula (Ray Hildebrand, geb. December 21, 1940; Jill Jackson, Geb. May 20, 1942), Het duo is vooral bekend geworden door hun million selling #1 hit record, "Hey Paula."in 1963