Zoeken in deze blog

zaterdag 23 maart 2013

Richard Thompson live Cambridge Folk 2011

 Richard Thompson behoort al jaren tot een van mijn favoriete gitaristen/singer/songwriters.
Zag hem live zowel solo als met band ,en getuige onderstaande beelden zit er nog steeds geen sleet op deze man.

 
 "Uninhabited Man" van het album "Mock Tudor en "Johnny's Far Away" van het album "Sweet Warrior"

vrijdag 22 maart 2013

The Beatles - Please Please Me

Vandaag 22 maart 2013 is het 50 jaar geleden dat het eerste album van The Beatles uitkwam.Ik was zelf nog niet in het bezit van een platenspeler dus waarschijnlijk heb ik het voor het eerst beluistert bij vriend Karel ,wiens zus er wel een had.Ik weet wel dat ik gelijk verkocht was en moest alles weten van dit bandje.Dat was nog niet zo eenvoudig ,aangezien er ook nog geen TV in huis was.Alle informatie kwam dus uit de toenmalige muziekbladen en Radio Luxemburg die met veel moeite te ontvangen was.

 
 
Het zou niet hun beste album worden,maar betekende wel een revolutie in de muziekindustrie .Elvis ,Cliff,The Everly Brothers,The Shadows enz klonken op dat moment opeens erg ouderwets,de "Beatmuziek" had zijn intrede gedaan...
Track 1 Side 1 - I Saw Her Standing There. In December 1963 kwam de single uit in de United States als B-side van "I Want to Hold Your Hand".
Track 5  Side 1 - Boys  is een nummer van  Luther Dixon en Wes Farrell, en was  the Shirelles .Het was de eerste opname met Ringo op solo zang. 
Track 7  Side 1 - Please Please Me " de titletrack van het album. een John Lennon compositie en de tweede single in United Kingdom
Track 1 side two - Love Me Do " is de eerste single van de band en kwam uit op  5 October 1962.
Het wer een nummer 1 hit in  de USA in 1964.

Track 7 side two Twist and Shout  geschreven door Philip "Phil" Medley (9 April 1916– 3 October 1997) Ook bekend in de uitvoering van  The Isley Brothers .

 

  Please Please Me stond 30 weken nummer 1  UK album charts in mei 1963 ,opgevolgd door het  tweede album With The Beatles.
woensdag 20 maart 2013

Bill Withers - Ain,t No Sunshine

Deze week zaten de mannen van Racoon,mijn oud stadgenoten, in de DWDD.Ze mochten hun favoriete muziekavond samenstellen en dat was ze wel toevertrouwd. Zanger Bart kwam met Sly Stone op de proppen,gitarist Dennis met de prachtige film"Stop Makin Sence"van The Talking Heads,bassist Stephan had Elvis Costello op zijn lijstje ,en drummer Paul kwam tot mijn verrassing met het prachtige Ain,t no Sunshine van Bill Withers.Met de muzikale smaak smaak van de boys is niks mis mee,maar dat wist ik al een poosje.Ik kies deze keer voor de keuze van Paul .....


"Ain't No Sunshine" is geschreven door Bill Withers en komt van het album Just as I Am(1971)De productie was in handen van Booker T. Jones.

maandag 18 maart 2013

King Crimson - Heroes

 David Bowie staat weer behoorlijk in de schijnwerpers de laatste weken,mede door zijn nieuwe album "The Next Day".Een van mijn favoriete Bowie nummers is toch wel "Heroes"van het gelijknamige album.De gitaarpartij op dit nummer word verzorgt door Robert Fripp de geniale King Crimson gitarist.Tijdens een van de King Crimson concerten speelde de band dit nummer als toegift,heel bijzonder en erg mooi.De zang is van die andere gigant Adrian Belew. Heroes - (London 2000) geschreven door David Bowie en Brian Eno