vrijdag 22 maart 2013

The Beatles - Please Please Me

Vandaag 22 maart 2013 is het 50 jaar geleden dat het eerste album van The Beatles uitkwam.Ik was zelf nog niet in het bezit van een platenspeler dus waarschijnlijk heb ik het voor het eerst beluistert bij vriend Karel ,wiens zus er wel een had.Ik weet wel dat ik gelijk verkocht was en moest alles weten van dit bandje.Dat was nog niet zo eenvoudig ,aangezien er ook nog geen TV in huis was.Alle informatie kwam dus uit de toenmalige muziekbladen en Radio Luxemburg die met veel moeite te ontvangen was.

 
 
Het zou niet hun beste album worden,maar betekende wel een revolutie in de muziekindustrie .Elvis ,Cliff,The Everly Brothers,The Shadows enz klonken op dat moment opeens erg ouderwets,de "Beatmuziek" had zijn intrede gedaan...
Track 1 Side 1 - I Saw Her Standing There. In December 1963 kwam de single uit in de United States als B-side van "I Want to Hold Your Hand".
Track 5  Side 1 - Boys  is een nummer van  Luther Dixon en Wes Farrell, en was  the Shirelles .Het was de eerste opname met Ringo op solo zang. 
Track 7  Side 1 - Please Please Me " de titletrack van het album. een John Lennon compositie en de tweede single in United Kingdom
Track 1 side two - Love Me Do " is de eerste single van de band en kwam uit op  5 October 1962.
Het wer een nummer 1 hit in  de USA in 1964.

Track 7 side two Twist and Shout  geschreven door Philip "Phil" Medley (9 April 1916– 3 October 1997) Ook bekend in de uitvoering van  The Isley Brothers .

 

  Please Please Me stond 30 weken nummer 1  UK album charts in mei 1963 ,opgevolgd door het  tweede album With The Beatles.
Een reactie posten