dinsdag 15 november 2016

Van Morrison & Mose Allison at St George Hall Bristol (2 maart - 1990)


                                        
Het is momenteel erg rustig rondom "Van The Man".Geen berichten over een nieuw uit te brengen album,enkele sporadische optredens, daar moeten we het mee doen.Maar nu krijg ik zojuist "heet van de naald" binnen dat er twee concerten gepland staan in Febr.2012 in Belfast en Dublin, samen met dochter Shana.Dat geeft dus weer een beetje hoop,misschien steekt hij zelf nog wel de plas over voor optreden in Nederland of Belgie.we wachten maar af.


Baby Please Dont Go

Gelukkig is er heel veel live audio en video materiaal van Van Morrison in omloop. Enkele muziekvrienden en volgers van mijn blog zenden mij dat regelmatig toe,ik ben ze daar uiteraard zeer dankbaar voor.Dit is een mooi voorbeeld,alhoewel geen al te fraaie beelden, het geluid ook niet helemaal synchroon,maar toch wel unieke opnames van Mose Allison en Van Morrison tijdens een TV broadcast uit 1990.I Will Be There

In 1996 kwam het album Tell Me Something: The Songs of Mose Allison uit.
Het album werd in een dag opgenom in The Wool Hall in Bath, Engeland
Alle songs zijn van Mose Allison en werden uitgevoerd door Allison zelf, Georgie Fame, Ben Sidran, en Van Morrison,een groot bewonderaar van Allison's werk. Het album bereikte de eerste plaats van Top Jazz Albums chart.
Moondance

Alan Dankworth -Bass
Speelde in de VM Band van 1990 tot 2007

Bernie Holland - Guitar
Speelde in de VM Band van 1989 tot 1990

Alan Skidmore - Sax
Speelde in de VM Band van 1990 tot 1995

Dave Early - Drums
Speelde in de VM Band van 1988 tot 1992

Mose Allison - Piano/Vocals
Een reactie posten