vrijdag 17 april 2020

Gary Moore & Phil Lynott - Parisienne Walkways.


Gary Moore speelde in Skid Row,Colloseum en natuurlijk Thin Lizzy
Daarna een succesvolle solocarriere, waarin hij tot ontzetting van vele hardrockliefhebber vrij plotseling overstapte naar de blues.Ook daarin is hij tot op heden zeer succesvol.
Ik zag hem een keer optreden op het Haagse Parkpop.
Phil Lynnot zanger bassist van de ierse band Thin Lizzy.Geweldige liveband,ik zag ze een keer spelen op Pink Pop in mijn herrinering een geweldig concert. Na het stoppen van Thin Lizzy begon hij ook nog aan een vrij succesvolle solocarriere waar helaas door zijn overlijden te snel een einde aan kwam. Hieronder Gary en Phil samen met het prachtige Parisienne Walkways.



Gary Moore - Tribute to Phil Lynott

donderdag 16 april 2020

Steve Miller/Neil Young & Norton Buffalo with Allstar Band (Nov.26 1989)

                                   Eartquake Relief All Star Jam -Cow Palace San Fransisco

                     Boogie Chillen ,on Harmonica Norton Buffalo
                       

                  Talkin To Myself ,on Harmonica Norton Buffalo


Norton Buffalo (Oakland, 28 september 1951 - Paradise, 30 oktober 2009) was een Amerikaans singer-songwriter, country en blues harmonicaspeler, platenproducer en bandleider. Hij was bekend om zijn veelzijdig harmonicaspel.
In de jaren 1970 speelde Buffalo mee met diverse groepen in de streek van San Francisco, als Clover, the Moonlighters en Elvin Bishop. In 1976 toerde hij mee met de Steve Miller Band. Hij vormde op het einde van de jaren 1970 de groep "The Stampede", maar speelde ook met Merl Saunders, Mike Hinton, Jim McPhearson, Vicki Randle en Bobby Vega. Buffalo trad ook mee in een aantal films, zoals "The Rose" met Bette Midler, of schreef er de muziek voor. Hij overleed in oktober 2009 aan longkanker.

dinsdag 14 april 2020

Neil Young - Harvest Moon/Dreamin Man

                                        02-17-1992, Beacon Theater, New York City,  
                                 
In het kader van de Neil Young week deze mooie live opnames uit het Beacon Theater.
Vrij runoerig publiek ,Neil trekt er zich weinig van aan ,doet waar hij goed in is ,prachtig zingen en gitaarspelen.Veel opnames van deze toer zouden later gebruikt worden voor het live album Dreamin Man dat in 2009 uitkwam.


Harvest Moon

Neil blijf onberekenbaar,Na de keiharde muziek van Arc en Weld gingen de elektrische gitaren aan de kant.Daarvoor in de plaats de accoustic gitaar, piano en banjo.
Harvest Moon kwam uit in 1992.Veel van de muzikanten deden ook al mee op het Album Harvest uit 1972.


Dreamin Man

Titel track van het gelijknamige album wat uitkwam in 2009.Opnames zijn gemaakt voor het Studio album Harvest Moon uitkwam.

maandag 13 april 2020

Argent - Live at the Palace Theatre N.Y 1973


Argent
Een in mijn ogen toch wat ondergewaardeerde rockband,opgericht door Rod Argent(voorheen The Zombies)


God gave Rock,n Roll to you

Het nummer is opgenomen in 1971 tijdens de sessies voor het Argent album " All Together Now",maar het kwam niet op dit album te staan.Wel op het album "In Deep" uit 1973.Het was tevens een behoorlijk succesvolle single.Het nummer is gecoverd door artiesten als Petra, Midtown, The Truth, en Bride.Kiss gebruikte het nummer voor de film Bill & Ted's Bogus Journey in 1991.

Dit is de originele bezetting met Rod Argent (Keyboards,Zang) Jim Rodford ,bass drummer Bob Henrit en gitarist/keyboardist Russ Ballard (allebei voorheen The Roulettes en Unit 4 + 2). Jim Rodford zouden we later nog tegen komen in The Kinks


I Don't Believe In Miracle
Rod Argent, Chris White (voormalig Zombies bassist, producer, songwriter) en Russ Ballard schreven de songs .Miracle werd later een grote hit voor Colin Blundstone.

Rod Argent Website
http://www.rodargent.com/

zondag 12 april 2020

Gary Moore & BB King - The Thrill Is Gone

 In November 1992, B.B. King joined Gary Moore for a one-of-a-kind rendition of the Roy Hawkins classic, "The Thrill Is Gone.


The Thrill Is Gone

 The amazing 10-minute performance, which can be seen in the video above, was recorded at the Town and Country Club in London during Moore's tour in support of his then-current release, After Hours, which happens to feature King on the track "Since I Met You Baby