Zoeken in deze blog

zaterdag 18 oktober 2008

Arthur,s Muziekverzameling B 186-190

186 The Byrds Hey Joe (Monterey)187 The Byrds Live at the Fillmore 1969
188 The Byrds The Byrds (1973 Reunion)
189 The Byrds Preflyte190 The Byrds Live Concertgebouw Amsterdam 7-7-1970
Boomp3.com
.Boomp3.com
Boomp3.com
Boomp3.com

donderdag 16 oktober 2008

Stephen Stills & Manassas


Stephen Stills, vocals & guitar (ex-CSNY, Buffalo Springfield)
Chris Hillman, vocals & guitar (ex-Byrds, Flying Burrito Brothers)
Al Perkins, steel guitar & guitar (played with Gram Parsons, among others)
Paul Harris, keyboards
Dallas
Taylor, drums (played with CSNY, ex-Clear Light)
Joe Lala, percussion (ex-Blues Image)De band is eigenlijk ontstaan tijdens de opname sessies voor de Stephen Stills derde solo album. Het samenspelen ging zo goed dat men besloot als groep op te gaan treden.Toen het album af was had de groep nog steeds geen naam Tijden een klein tourtje stopte ze op een station in Manassas ,er werd een groepsfoto gemaakt onder de plaatsnaam en de groep Manassas was geboren. De foto werd gebruikt voor de hoes van hun eerste album.


Tijdens de drie uur durende live optredens van de band opende men met een rock set,daarna Stephen Stills met een akoestische set,daarna Hillman and Perkins met bluegrass, dan een rock en country set met de hele band en de afsluiter was een akoestische set.
Ik heb zelf een opname uit het Concertgebouw ,heel erg mooi.


It doesnt Matter
Manassas' tourde over de hele wereld,deed ook enkele malen Nederland aan(helaas gemist) en in Parijs maakte Stephen Stills kennis met de Franse singer/songwriter Veronique Sanson. Een jaar later trouwden ze ,en hun zoon Chris werd geboren(later ook een talentvolle singer/songwriter) Stills en Joe Lala (en later Manassas lid Kenny Passarelli) speelden mee op Veronique,s album Le Maudit.Naast het vele toeren werd er ook nog tijd vrijgemaakt om een tweede album op te nemen.
Het werd ,mede door het vele door de invloed van drank en drugs niet zo,n mooi album als hun prachtige eerste. Veel van het opgenomen materiaal werd niet gebruikt (met inbegrip van een opname met Stevie Wonder op leadvocals). De opnames voor het eerste album waren gedaan door de producers Ron Albert en Howard Albert maar die hielden er tijden de opnames van het tweede album door de slechte bandprestaties er halverwege mee op.Het album werd voltooid in Colorado en Los Angeles.Down the Road werd uiteindelijk geen slecht album maar haalde niet het niveua van hun eerste .Een andere bijkomstigheid was de altijd aanwezige schaduw van Crosby, Stills, Nash, & Young. Atlantic Records beschouwde Manassas meer als een side project van StephenStills en deed niet veel aan de promotie van de twee albums In 1973 kwam CSN&Y weer bij elkaar om een nieuw album op te nemen.Na afloop keerde Stephen weer terug naar Colorado om weer verder te gaan met Manassas ,maar het lukte niet meer om de band in de oude samenstelling bij elkaar te krijgen .Dallas Taylor was verslaafd aan de heroine,Fuzzy Samuels had geen interesse meer.De band deed nog twee kleine toertjes met bassist Kenny Passarelli maar het was de zwanezang van de band. Hillman werd een deel van de Souther-Hillman-Furay Band enStills ging op de solo tour met Donnie Dacus van Veronique Sanson's band, veteraan Russ Kunkel, en keyboarspeler Jerry Aiello.

maandag 13 oktober 2008

BUDDY GUY & JOHN MAYER

George "Buddy" Guy (Lettsworth (Louisiana), 30 juli 1936) is een Amerikaanse blues- en rockgitarist en zanger die reeds vijfmaal een Grammy won. Hij is bekend als inspiratie van Jimi Hendrix, Eric Clapton en andere bekende bluesgitaristen uit de jaren '60. Hij is de vader van rapster Shawnna en Michael

John Clayton Mayer (Bridgeport (Connecticut), 16 oktober 1977) is een Amerikaanse gitarist en singer-songwriter die in New York woont. Hij won in korte tijd veel Grammy's.


..............................................
Damn Right, i've got the Blues!

..............................................
What kinda woman Live Farm Aid


..............................................
Come to Bed with Double Trouble

..............................................
Hoochie Coochie Man


ROYAL WOOD ( De Wegwijzer 10-10-2008)De echte muziekliefhebber heeft het natuurlijk al lang ontdekt ,dat mooie Theater nabij de molen in Nieuw en st Joostland. Muzikaal is daar veel te genieten en diverse grote namen uit de singer/songwriters wereld hebben hier hun gezicht al laten zien o.a Ian Matthews, David Olney ,Chris Smither, Doug Mcleod, Carrie RodriquesAd Vanderveen en vele anderen
Het is ook een mooie plaats om weer nieuwe artiesten te ''ontdekken'' en afgelopen vrijdag was er weer een ,de Canadese singer/songwriter Royal Wood .

Boomp3.com

Royal Wood
is een Canadese singer-songwriter uit Toronto, Ontario. Zijn muziekstijl is vergelijkbaar met die van Ron Sexsmith, Randy Newman Rufus Wainwright Elton John,al is dat mijn persoonlijke mening.
Prachtig pianospel,hele mooie liedjes en een stem die wel wat op die van Cliff Richard lijkt.


Royal Wood’s ingetogen gitaarspel en loepzuivere en breekbare stem, tillen de nummers naar een hoog niveau .

Weigh me Down
In de Wegwijzer als duo ,hier met band

Paint a red door


Juliet
Als dit concert(alleen veel te kort) een voorbode is van het nieuwe seizoen gaan we nog veel moois horen in De Wegwijzer

.............................

zondag 12 oktober 2008

Arthur,s Muziekverzameling B 181-185

181 Jerry Butler and Betty Everett
(Let it be me)182 Paul Butterfield Bluesband
Live at Monterey (Driftin Blues)


183 the PaulButterfieldBluesband
(Born in Chicago)

184 Bye Bye Love OriginalSound Track
Mary Chapin Carpenter (Stones in the Road)185 The Byrds the Ballad of Easy Rider
(Jesus it,s just Allright)