Zoeken in deze blog

zaterdag 15 juli 2017

Linda Ronstadt - Track Of My Tears

 Happy Birthday to the multi-talented LINDA RONSTADT. She was born on July 15, 1946 in Tucson,

Mooie documentaire over The Eagles gisteravond op Canvas TV.(volgende week deel2) Het begon allemaal met het begeleiden van Linda Ronstadt,die mooie dame met die prachtige stem. Hier een studio opname uit 1977.


Los Angeles 14-2-1977

                            
  Linda Marie Ronstadt (Tucson (Arizona), 15 juli 1946) is een Amerikaanse zangeres, die in de jaren zeventig doorbrak met door pop be├»nvloede countryrock. Linda Ronstadt is in het bezit van elf Grammy Awards.


vrijdag 14 juli 2017

SONGS OF WOODY GUTHRIE
Woodrow Wilson (Woody) Guthrie (Okemah (Oklahoma), 14 juli 1912 - New York, 3 oktober 1967) was een productief en invloedrijk Amerikaans folkzanger, gitarist, banjo- en harmonicaspeler, die een schat aan onder meer liederen, folkgedichten en artikelen naliet. Bob Dylan was een groot bewonderaar van Woody wat mooi te zien is in de filmNo Direction Home (zeer aanbevolen!niet alleen voor Bob Dylanliefhebbers)
Woody,s songs zijn ontelbare keren door artiesten van diverse pluimage gecoverd hier volg een kleine selectie.


Ry Cooder - Vigilante Man
Uploaded by Pitoucat


The Wainwright Sisters - 'Hobo's Lullaby'
Pete Seeger This land is your landBill Monroe - Mule Skinner Blues

Ry Cooder Do Re mi


Arlo Guthry - Pretty Boyd Floyd
Woody Guthrie This land is Your land
Een van de weinige stukjes film vanWoody

donderdag 13 juli 2017

Mavis Staples- Nort Sea Jazz (July 9th. 2017)

     Foto Arthur

Na de blanke soul van St.Paul & The Broken Bones (prachtig optreden),was het tijd voor de zwarte soul/gospel van Mavis Staples.Stonden St Paul en zijn band in die gigantische Nile,Mavis stond in de Congo geprogrammeerd ,een goede keus ,op deze lokatie kwam haar muziek het beste tot haar recht.Het publiek lag vanaf de eerste minuut aan haar voeten,opwarmen was niet nodig,het was bloedheet in de tent!

      For What It,s worth
 
 Uiteraard veel werk van The Staples Singers ,maar ook mooie covers van o.a Buffalo Springfield ,Talking Heads,Bon Iver en The Band .Mavis Staples is een aardig eindje in de 70,heeft onlangs twee nieuwe heupen gekregen,maar gebruikt meermalen toch nog het hele podium.

                                          Dedicated

En wat een band, onder leiding van Rick Holstrom .Ik zag deze uitstekend gitarist al eerder in aktie met Ros Piazza.Hij speelde ,en nam ook albums op met  Jimmy Rogers ,Billy Boy Arnold,Booker T,Jones en RL Burnside .Samen met Stephen Hodges (drums)Jeff Turmes(bass)  en Donny Gerrard en Vicki Randle (vocals)zorgden hij voor een prachtige ingetogen begeleiding van Mavis .Natuurlijk werd het optreden besloten met The Staple Singers klassieker I,ll Take You There.Ik verliet de tent op weg naar de Amazone ,voor wat later zou blijken, ook weer een hoogtepunt zou worden.Het geweldige optreden van Van Morrison  .             

woensdag 12 juli 2017

Van Morrison(feat. Candy Dulfer & Maceo Parker) - Muleskinner Blues (N.S.J. 9 July 2017)

     Het leek een doorsnee optreden van Van Morrison te worden deze avond ,maar hoe anders zou het worden. Een rustig begin met Too Late,Keep Me Singing,een mooi The Way Young Lovers Do,Foreing Window,Cleaning Window,Magic Time,en toen Moondance/My funny Valentine.Tot ieders verrassing kwam Candy Dulfer op het podium,en het concert kreeg een totaal ander wending.Baby Pleace Don,t Go met Maceo Parker on stage ,het werd steeds mooier!Muleskinner Blues,Early In the Morning,St James Infirmery,Help Me ,All In The Game,de nummers kregen door de inbreng van Candy en Maceo allemaal een extra lading.Toegift Gloria was het einde van een memorabel VM optreden..
Op sommige momenten deed het optreden denken aan de legendarische avonden  in Vredenburg......

    "Mule Skinner Blues" (a.k.a. "Blue Yodel #8", "Muleskinner Blues", and "Muleskinner's Blues") is a classic country song written by Jimmie Rodgers and George Vaughan. The song was first recorded by Rodgers in 1930 and has been recorded by many artists since then, acquiring the de facto title "Mule Skinner Blues" after Rodgers named it "Blue Yodel #8" (one of his Blue Yodels).maandag 10 juli 2017

Madeleine Peyroux Trio - Careless Love (North Sea Jazz 9 July 2017)

                                Foto Arthur
Het was even uitblazen na het prachtige Van Morrison optreden.De heerlijke semi-akoestische set van Madeleine Peyroux was daar een uitgeproken gelegenheid voor.Het werd een mooi selectie uit het uitgebreide repertoire van Madeleine, in een muisstille en aandachtig luisterende zaal.

    Careless Love  Bijzondere (leuke) uitvoering van deze Bessie Smith klassieker.

   Madeleine Peyroux - Vocals/Guitar)  Barak Mori -Bass/vocals - Jon Herington (Steely Dan) -Guitar/Vocals


Van Morrison (feat.Candy Dulfer & Maceo Parker)- St James Infirmery (NSJ 9July 2017)

Foto VanFan Dutch

De VM concerten zijn de laatste jaren behoorlijk voorspelbaar,natuurlijk de grote hits en als je geluk hebt af en toe een nieuw nummer.Ook de setlist van de avond tevoren in Soesdijk zag er weinig verrassend uit.
Deze avond was alles anders ,tijdens Moondance  verscheen Candy Dulfer op het podium,de song ging over op My Funny Valentine en Candy soleerde er lustig op los.Toen tijdens Baby Please   Don,t Go ook Maceo Parker op het toneel verscheen was het feest compleet..Een onvergetelijke avond,een van de beste VM concerten sinds jaren.Ik was niet van plan te filmen ,maar kon dit toch niet laten schieten,Beetje bibberig,maar een mooie herrinering
                                                   


Van Morrison (feat.Candy Dulfer,Maceo Parker... door  morrisanddylan

 1. Too Late
2. Keep Me Singing
3. The Way Young Lovers Do
4. Foreign Window
5. Cleaning Windows
6. Magic Time
7. Moondance / My Funny Valentine (Candy Dulfer comes on stage)
8. Baby Please Don’t Go / Cry Cry Baby (Maceo Parker comes to the stage)
9. Muleskinner Blues
10. Early in the Morning
11. Saint James Infirmary
12. Help Me
13. All-in The Game
14. Gloria