Zoeken in deze blog

donderdag 8 juni 2017

Ray Charles live at the Leverkusener Jazztage -Leverkusen 19 Nov.1993

Veel aandacht voor de ,,zwarte ,, muziek op de Nederlandse Radio en TV afgelopen week.Prachtige muziek maar opmerkelijk weinig aandacht voor Ray Charles.In de zwarte Top 100 komen we hem pas op de 35ste! plaats tegen en dat kan natuurlijk niet.Daarom op Arthur,s Musical Journey Ray Charles The Genius!


Ray Charles Robinson (Albany (Georgia), 23 september 1930 – Beverly Hills (Californië), 10 juni 2004) was een blinde Amerikaans zanger/pianist en een groot vertolker van de moderne blues en de rhythm-and-blues.


Busted
(dit nummer schreef hij nadat hij een jaar in de gevangenis gezeten had voor het bezit van heroïne)


Georgia on my Mind)
"Georgia on My Mind" geschreven in 1930 door Hoagy Carmichael (music) en Stuart Gorrell (lyrics).
Ray Charles, wonend in Georgia,nam het nummer op in 1960 voor het album The Genius Hits the Road. Het werd het officiele volkslied van Georgia in 1979. Geinspireerd door deze bluesversie introduceerde Willie Nelson de song voor een country publiek. Het werd in 1978 een No.1 hit in de Country en Western charts.


How Long Has This Been Going On
Prachtige song van Ira & George Gerswin.Van Morrison heeft ook een mooie versie op zijn repetoire.Zijn album met de gelijknamige titel ,opgenomen in Ronnie Scotts Club in London is het beluisteren zeker waard.


I Cant Stop Lovin You
Geschreven door Don Gibson,die het voor het eerst opnam op 30 Dec.1957.
Ray Charles nam het nummer in 1962 op voor zijn zeer verrassende Modern Sounds in Country and Western Music album. De Ray Charles cover versie bereikte zowel de nummer 1 plaats in de Billboard Hot 100 in 1962, als in de U.S. R&B charts.Op de Rolling Stone lijst van de 500 Greatest Songs of All Time staat het nummer op 161 en no 49 op CMT's 100 Greatest Songs in Country Music.

Ray Charles Biografie
http://www.swingmusic.net/Ray_Charles_Biography.html