Zoeken in deze blog

vrijdag 26 februari 2016

George Harrison plays The Beatles!

Today it,s George,s Birthday (George Harrison 25 February 1943 – 29 November 2001)R.I.P..George.

George Harrison Live at the Royall Albert Hall Date: 6th April 1992


Taxman (Revolver)

George Harrison (Liverpool, 25 februari 1943 - Los Angeles, 29 november 2001) was gitarist van de legendarische popgroep The Beatles. Hij maakte vrijwel vanaf het begin deel uit van de groep. Hij werd geboren in het Engelse Liverpool.


Something (Abbey Road)

Zijn muzikale loopbaan begon op school, waar hij in de band 'The Quarrymen' speelde, samen met zijn vrienden John Lennon en Paul McCartney, die hem bij Lennon introduceerde. Met Paul, John Lennon, Stuart Sutcliffe en Pete Best (later vervangen door Ringo Starr) vormde hij in 1959 de band 'Silver Beatles'. Daarna de Beatals en in 1960 veranderden ze de naam in 'The Beatles' en werden ze gevraagd in Duitsland op te treden. Dat was het begin van het succesverhaal van de groep, dat tien jaar geduurd heeft.


Piggies(The White Album)

Als componist werd hij binnen de Beatles overigens naar eigen zeggen nooit helemaal erkend, ondergesneeuwd als hij werd door het grote(re) succes en de dominantie van het koppel Lennon-McCartney. Pas in 1969 werd Harrison door de critici muzikaal op een lijn gesteld met Lennon en McCartney na het verschijnen van de elpee Abbey Road waarop zijn composities Something en Here Comes The Sun staan.


Here Comes The Sun(Abbey Road)

In november 1968 werd de eerste soloplaat van Harrison uitgebracht onder de titel Wonderwall Music. Het jaar erop verscheen Electronic Sounds waarop Harrison met de minimoog-synthesizer experimenteerde. Nadat McCartney de Beatles in april 1970 had verlaten ging ieder zijns weegs. Harrison begon een solocarrière. Nog in 1970 verscheen zijn derde album All Things Must Pass, met daarop de grote hit My Sweet Lord. Het is meteen een driedubbel album: het is duidelijk dat Harrison wil laten horen wat hij al die jaren niet kwijt kon op de Beatles-albums. 'All Things Must Pass' is een klassiek album van de jaren '70. Volgens velen zou hij later het album kwalitatief ook niet meer overtreffen.


When My Guitar Gently Wheeps(White Album) with Gary Moore ,colour after 2.50

Na de moord op John Lennon in 1980, maakten de overige Beatles in 1981 als eerbetoon aan hem samen het nummer All Those Years Ago, wat een hit werd in de Verenigde Staten. Het nummer is geschreven door George Harrison en staat op het album Somewhere in England.

Cloud Nine is een comeback album voor Harrison. Met Got My Mind Set on You' en 'When We Was Fab' keert hij terug in de hoogste regionen van de hitparade.

Eind jaren 80 heeft Harrison veel succes als prominent lid van de band Traveling Wilburys. Deze band maakt twee albums maar gaat ten onder door het overlijden van Roy Orbison en kort daarop de dood van diens beoogde opvolger Del Shannon.

In 2002 verscheen postuum zijn laatste album Brainwashed. Het album is afgemaakt door zoon Dhani Harrison en ontving lovende kritieken.


George Harrison (Liverpool, 25 februari 1943 - Los Angeles, 29 november 2001)

dinsdag 23 februari 2016

Johnny Winter - Key to the Highway (Detroit 1971)

Today it,s Johnny Winter,s birthday
John Dawson Winter III (February 23, 1944 – July 16, 2014),
Johnny R.I.P
 ---------------------------------------
Gitaar masterclass van Johnny,samen met zijn in 1993 overleden bassist Randy Jo Hobbs


De song is geschreven door Charles Segar en Big Bill Broonzy in 1945.
Vooral bekend geworden in de uitvoering van Eric Clapton

                                  John Dawson Winter III (February 23, 1944)- (July 17,2014) R.I.P.