Zoeken in deze blog

zaterdag 2 mei 2009

(Grateful )Dead played Van Morrison

Sinds 2003 treden voormalige leden van de Grateful Dead met gastmuzikanten weer op als The Dead. Bob Weir treedt daarnaast regelmatig op met zijn band RatDog en Phil Lesh met zijn groep Phil Lesh & Friends, met zo nu en dan leden van Phish, Grateful Dead, Ryan Adams, John Scofield, Warren Haynes, Chris Robinson en anderen.


The Dead (vocals Warren Haynes) Into the Mystic(Van Morrison)
live at the Times Union Center in Albany, NY on 4/17/09.

Thanks for the tip VanFan!
http://freewheeler.web-log.nl/

donderdag 30 april 2009

Arthur,s Muziekverzameling C 316-320

//////////////////////
316 Ry Cooder & Manuel Galban Mambo Sinuendo
(Drume Negrita)

317 Sam Cooke Bring it on home to me

318 Sam Cooke Live at the Harlem Squire Club


319 Sam Cooke Night Beat

320 Sam Cooke Everybody likes the Cha Cha cha

maandag 27 april 2009

Bob sings Neil , Van, &The Stones!


Een droom concert van Bob Dylan in 2002 in Hartford
Bob die de mooiste nummers speelt van die andere,, All Time Favorites,, van Arthur.
In een woord ,geweldig!


Old Man(Neil Young)
Van het prachtige Harvest Album.
6 juni maar eens kijken naar de uitvoering van Neil in Antwerpen (Sportpaleis) .Brown Sugar (The Rolling Stones)


Carrying A Torch(Van Morrison)
Een van mooiste nummers van het dubbelalbum Hymn To The Silence.

Civic Center Coliseum, Hartford, Connecticut, US
Sunday, 17th November 2002

The Band:
Bob Dylan - keyboard
Tony Garnier - bass
George Recile - drums
Larry Campbell - pedal steel
Charlie Sexton - lead guitar

Eilen Jewell

Eilen Jewell is een zangeres singer, band-leider en songwriter woonachtig in Cambridge, Massachusetts. geboren in Boise, Idaho op 6 April 1979. Eilen treed met haar roots, blues, jazz en country georienteerde muziek op in de omgeving van Boston regio sinds 2003.

Op haar veertiende ontdekte ze de oude platen van haar ouders, en daarmee Bob Dylan, Bessie Smith en Billie Holiday. Op haar negentiende begon ze met optreden, in cafĂ©’s in de buurt van het ouderlijk huis.Heartache Boulevard

De tengere zangeres trok van platteland naar stad om haar muziek aan de man te brengen. "Ik heb eerst Jason Beek ontmoet, de drummer. Hij woonde in Boston, ik twee uur daarvandaan, op het platteland. Ik bezocht Boston in de weekends, omdat er zoveel te doen is qua muziek. Op een open mic avond haalde Jason me over om er te gaan wonen. Wij twee wilden een band oprichten. Hij kende gitarist Jerry Miller en bassist Johnny Sciascia en stelde voor hen aan te nemen. Die twee spelen al erg lang, van kinds af aan. Ze zitten in meerdere bands, dus je mag wel stellen dat ze al aardig wat konden voor ze mij ontmoetten."
Boundery Country

Haar eerste cd bracht ze zelf uit in 2005, Boundary Country heette die. Een vergelijking met Lucinda Williams en June Carter Cash werd snel gemaakt in de regio Boston waar Eilen woont .
Eilen’s stijl, en die van haar band, is klassiek in de folk-stijl, maar nergens retro, of nostalgisch. De muziek wordt gespeeld alsof-ie gisteren is uitgevonden, met een frisheid die een verademing
is.Back to Dallas

Zoals Eilen zelf zegt: “I always preferred songs that leave room, that don’t get all cluttered up. There’s so much clutter in our lives these days. The fewer tricks you have going on, the fewer antics, the more bare you are.” En dat voor iemand die als zevenjarig meisje, na het horen van de pianosonates van Beethoven, haar ouders smeekte om pianoles te mogen hebben.Rich Man

Opvallend is dat Jewell naast haar eigen teksten een aantal covers op plaat gezet heeft: een nummer van Dylan, een lied van Eric Andersen, een traditional... "Ik denk dat ik nummers kies om te coveren waarvan ik met name de teksten waardeer. Ik ben erg tekstgericht. Ik hield als meisje al van het verhaal, de beelden in die liedjes.


De mix van muziekstijlen die we maken is belangrijk voor me. Ik hou niet van alle genres, hoor. Het meest richt ik me op blues en country. Maar ook andere genres als surf, rockabilly en jazz vind ik waanzinnig. Die heb ik dan ook allemaal op plaat verwerkt. Waarom ik mijn band de 'Flying J's' noem? Omdat er zoveel J's in mijn band zitten: Jason, Jerry en Johnny. En als ze beginnen met spelen hebben ze nogal eens de neiging om op te stijgen."


Taggin along with Jesus

In September komt Eilen en haar band naar Nederland,een ,Must see,voor iedere muziekliefhebber dus ook Arthur zal zeker bij een van de concerten van de partij zijn.

Hier het tourschema:
10 -9 013 Tilburg
11-09 Paard van Troje Den Haag
12-09 De Furs Lage Vuursche
13-09 Roepean Ottersum
15-09 Stania state Oenstjerk
16-09 Cobbelstone Club Oldenzaal
17 -09 Huis Verloren Hoorn
18-09 De Piek Vlissingen


http://www.eilenjewell.com/