Zoeken in deze blog

zaterdag 28 juni 2008

ZATERDAGAVOND it,s FUNKY TIME!!
The Meters
was een Amerikaanse funk-band uit New Orleans, Louisiana.
Ze traden op en maakten albums in de late jaren60 tot 1977 Hoewel ze nooit het echt grote succes bereikten worden ze wel beschouwd als de voorvaderen van de funk.


The Meters line up in 1965 bestaat uit Art Neville keyboardist en vocalist Aaron Neville , gitarist Leo Nocentelli , bassist George Porter Jr. en drummer Joseph "Zigaboo" Modeliste later kwam ookpercussionist/vocalist Cyril Neville de groep versterken Ze werden de huisband van Allen Toussaint en zijn platenlabel, Sansu records

The Neville Brothers, een R & B, Soul en Jazz-groep, werd gevormd in 1976 in New Orleans, LA.


Neville Brothers - Yellow Moon
met Herbie Hancock & John Hiatt
De Neville Brothers zijn:
Aaron Neville Art Neville Charles Neville Cyril Neville Ivan Neville


Amazing Grace door Aaron Neville

vrijdag 27 juni 2008

CHARLIE MUSSELWHITE

Charlie Musselwhite (geboren op 31 januari 1944 in Kosciusko, Mississippi) is een Amerikaanse blues-harp-speler en bandleider, een van de blanke bluesmannen die in de vroege jaren 60 samen met Mike bloomfield en Paul Butterfield erg populair was.Hoewel hij vaak word beschouwd als een "witte bluesman" noemt hij zichzelf Native American en een afstammeling van de Choctaw een indianenstam uit die regio.In zijn familie was het normaal om muziek te spelen, zijn vader speelde gitaar en harmonica, zijn moeder op de piano, en een familielid had een one-man band. Als teenager experienteerde Charlie met rockabilly , western swing , electric blues , en vormen van African Americaanse muziek De opkomst van legendarische figuren als o.a Elvis Presley , Jerry Lee Lewis , en Johnny Cash ,waren natuurlijk van grote invloed op
Charlie .Hij onderhield zichzelf in die tijd met het graven van sloten en storten van beton. Echter ook in deze omgeving was muziekmaken voor Charlie het belangrijkste ,hij creeerde voor zichzelf de bijnaam "Memphis Charlie."


In Chicago leert hij artiesten als Lew Soloff, Muddy Waters, Junior Wells, Sonny Boy Williamson, Buddy Guy, Howlin 'Wolf, Little Walter, en Big Walter Horton kennen. Musselwhite dompelt zich compleet onder in het muzikale leven .speelt overal waar hij kan.Hij leert John Lee Hooker kennen en de twee blijven hun hele leven beste vrienden. Ondertussen word Charlie Musselwhite steeds bekender in Chicago

In de tijd leidde Musselwhite zijn eigen blues-band en had met het album en Stand Back! in 1966 veel succes Hij vertrok naar San Fransisco was een van de leidende figuren in de bluesmusicscene Hij overtuigd John Lee Hooker ook om naar san Fransisco te komen.

Sindsdien heeftMusselwhite heeft meer dan 20 albums opgenomen,en speelde op vele albums zoals Bonnie Raitt's Longing in hun hart en The Blind Boys Alabama winnaars van de Grammy Awards. Hij deed mee op Tom Waits ' Mule Variations and INXS ' Suicide Blonde . Hij is ook vermeld op Tom Waits' Mule Variations en INXS 'Suicide Blonde. Zelf won hij WC Handy Awards en zes Grammy nominaties, alsmede de Lifetime Achievement Awards van het Monterey Blues Festival en de San Javier Jazz Festival in San Javier, Spanje en de Mississippi President's Award for Excellence in the Arts.


Charlie Musselwhite & Dr John

In de loop der jaren maakt Musselwhite een zijsprong naar wat andere muziek,op zijn album Continental Drifter werk hij samen met Quarteto Patria , uit Cuba's Santiago regio,vergelijkbaar met de muziek uit de Mississippi Delta .
Zijn laatste twee albums, Sanctuary en Delta Hardware, zijn beide uitgekomen op Real World Records.


Charlie & dochter Layla

donderdag 26 juni 2008

CHIP TAYLOR

Chip Taylor (geboren op 1 January 1940 in New York City) is de artiestennaam van de Amerikaanse songwriter James Wesley Voight vooral bekend van zijn door hem geschreven song, Wild Thing. Taylor's broers zijn de bekende akteur Jon Voight, en de geoloog Barry Voight. Hij is de oom van Angelina Jolie en James Haven.

Taylor's meest bekende song Wild Thing, is in eerste instantie opgenomen door de The Wild Ones in 1965 maar werd een hit single voor The Troggs in 1966

Jimi Hendrix in 1967 Live in Monterey (blijf zonde van die mooie gitaar)


Een ander bekend nummer van Chip Angel of the Morning, eerst een hit voor Merrilee Rush in 1968,en een nog grotere hit voor voor country/pop zangeres Juice Newton in 1981 (de single verkocht meer dan 1 miljoen stuks in the United States).


Andere Taylor compositions die men terug kan vinden in de pop en country lijstenzijn o.a "He Sits at Your Table" (Willie Nelson),' 'I Can't Let Go (The Hollies),"Worry" (Johnny Tillotson),
Make Me Belong to You, I Can Make It With You (Jackie DeShannon), Any Way That You Want Me (The Troggs, Evie Sands en later door Juice Newton), Step Out of Your Mind, Country Girl City Man, I'll Hold Out My Hand, enTry (Just a Little Bit Harder) (Janis Joplin).

Country hits geschreven en gecomponeerd door ChipTaylor zijn o.a
Sweet Dream Woman (Waylon Jennings), en Son of a Rotten Gambler (Emmylou Harris, the Hollies en Anne Murray).

Taylor maakte platen voor Warner Brothers, Columbia, en Capitol records, zijn meest populaire lp was Last Chance voor Warner Brothers. In de midden jaren70s geeftTaylor de muziekbussiness op voor carriere als profesioneel gokker gespecialiseerd in blackjack

In 1993 begint Chip Taylor weer met optreden Hij maakt drie albums met zangeres/violiste Carrie Rodriguez en gaat samen met haar op tournee.

De laatste tijd heeft Chip Taylor een serie shows gedaan met de violiste/zangeres Kendel Carson met als speciale gast gitarist John Platania ,ons Van Morrisonfans welbekend

woensdag 25 juni 2008

Van Morrison/The Swell Season - Into The Mystic

Twee uitvoeringen van een van mijn favoriete Van Morrison nummers.
Staat de laatste tijd helaas niet meer op Van,s setlist.

De tekst gaat zijn over een spirituele zoektocht, die typisch is voor het werk van Morrison.


Mooie uitvoering met in de band o.a Pee Wee Elles Matt Holland BrianKennedy en Georgie FameSanFransisco 4 maart 2004 met Van op de sax.

Into the Mystic
We were born before the wind
Also younger than the sun
Ere the bonnie boat was won as we sailed into the mystic
Hark, now hear the sailors cry
Smell the sea and feel the sky
Let your soul and spirit fly into the mystic

And when that fog horn blows I will be coming home
And when that fog horn blows I want to hear it
I dont have to fear it
I want to rock your gypsy soul
Just like way back in the days of old
Then magnificently we will float into the mystic
And when that fog horn blows you know I will be coming home
And when thst fog horn whistle blows I got to hear it
I dont have to fear it
I want to rock your gypsy soul
Just like way back in the days of old
And together we will float into the mystic
Come on girl

Het nummer werd ook door de volgende artiesten gecoverd,een selectie
Dit is wel een heel mooie uitvoering van The Swell Season met de prachtige stem van Glen Hansard(The Frames).Blijf dicht bij het orgineel maar wel apart Echt genieten!!


1

dinsdag 24 juni 2008

GEORGIE FAME

Georgie Fame (geboren als Clive Powell op 26 Juni 1943, Leigh, is een Britse rhythm en blues / jazz singer en keyboard player.


Op zestienjarige leeftijd speelde Georgie al in de begeleidingsband van Billy Fury ,The blue Flames genaamd.Het werd al snel "Georgie Fame and the Blue Flames" De band had veel succes met hun rythm and bluesmuziek.

Fame's grootste success was "The Ballad of Bonnie and Clyde" een nummer 1 hit in United Kingdom, en No.7 in the United States; Fame also had ookUK number een hits met "Yeh Yeh" (1965) en "Get Away" (1966).


Georgie Fame nam "Rosetta"op met zijn vriend , Alan Price, ex-keyboard speler van The Animals, en hebben lang samengewerkt.


Hij speelde ook in the Rhythm Kings, met zijn vriend, Bill Wyman op de bass.
Vanaf1980 tot het album The Healing Game, maakte Fame deel uit van de band van Van Morrison's .Hij was zijn musical producer, speelde keyboards en zong de harmony vocals op tracks als "In the Days before Rock 'n' Roll", terwijl hij ook nog optrad en platen opnam onder zijn eigen naam. Morrison noemdeFame in de zin: "I don't run into Mr. Clive" in zijn song, "Don't Go to Nightclubs Anymore" wat staat op zijn album Keep It Simpleuit 2008. Fame was ,,special Guest in Morrison's television concert op BBC Four op25 en 26 2008.

Melody Georgie & The RythmKings

Georgie Fame & Ben Sidran

Fame werkte samen met de grote namen uit de muziekwereld alshas als Count Basie, Alan Price, Gene Vincent, Eddie Cochran, Eric Clapton, Muddy Waters, Joan Armatrading and the band The Verve.

zondag 22 juni 2008

Arthur,s Muziekverzameling B (101-105)

101 Video Bjork live op PinkPop 1994


102 Black Sabbath Paranoid
(live gezien op Jazz Bilzen 1970)

1


103 DVD Black Sabbath Live n paris 1970
(is hier het z.g.headbangen begonnen?)


104 Black Sabbath Heaven and Hell
(met Ronny James Dio)
1


105 Black Sabbath Live Evil