https://photos.app.goo.gl/N4LjgoerXiY5JaDz7

vrijdag 20 april 2018

Jefferson AirplaneJefferson Airplane was vooral actief in de tweede helft van de jaren '60. De band debuteerde op 13 augustus 1965 in de Matrix club in San Francisco. De bandleden van de oorspronkelijke bezetting waren Marty Balin (gitaar, zang), Paul Kantner (zang, gitaar), Jorma Kaukonen (gitaar, zang), Signe Anderson, Jack Casady (bas) en Skip Spence (drums). Anderson en Spence verlieten de band kort na de opnamen van het eerste album en werden vervangen door respectievelijk Grace Slick en Spencer Dryden.


We Can Be Togheter

Mooie beelden van Jefferson Airplane in de repetitieruimte.
De zang van Grace Slick en Marty Balin; De interaktie tussen Jorma Kaukonen's lead guitar, Jack Casady's bass, en Paul Kantner's rhythm guitar komen hier prachtig tot uiting.Ook de nieuwe drummer Joey Covington is van de partij als vervanger van Spencer Dryden


Volunteers

Het eerste grote concert van de band vond in februari 1966 plaats in het Fillmore Auditorium in San Francisco. Daarna speelden ze nog op het Berkeley Folk Festival, Monterey Jazz Festival, Monterey Pop Festival, Woodstock, en op Altamont.


Sombody To Love

De band had groot succes op het Woodstock-festival waar ze om 7 uur 's morgens op de laatste dag van het festival het podium betraden met Slicks legendarische woorden "now you will see morning maniac music". Bij het Holland Pop Festival een jaar later gaf Jefferson Airplane aan het eind van de eerste nacht de afsluitende act.


Fantastic Plastic Lover

Het tweede album Surrealistic Pillow uit 1967 betekende de internationale doorbraak voor de band. Het album bevat hun twee bekendste nummers White Rabbit en Somebody to love. White Rabbit beschrijft de effecten van LSD in een analogie met Alice in Wonderland. Na dit album sloeg de band een meer experimentele richting in.


Mexico

Het album Volunteers uit 1969 is het laatste van de band in de klassieke bezetting. In 1970 verliet Spencer Dryden de band, een jaar later gevolgd door Marty Balin. Hoewel de band in gewijzigde bezetting bleef optreden en nog twee albums uitbracht, ging Jefferson Airplane uiteindelijk in 1972 ten onder. Casady en Kaukonen gingen verder met Hot Tuna, terwijl Kantner en Slick in 1974 Jefferson Starship vormden.


Wooden Ships


In 1989 kwam de klassieke bezetting, met uitzondering van Dryden, bij elkaar voor een reünie, die resulteerde in een album en een succesvolle tournee. In 1996 werd de band opgenomen in de Rock-'n-Roll Hall of FameThe Worst Of Jefferson Airplane RE-UPLOAD!!!!
http://rapidshare.com/files/449267415/JEFFERSON_AIRPLANE_-_The_Worst_Of_Jefferson_Airplane__1970___320.rar

woensdag 18 april 2018

Nico Duportal & The Dudes - Bluesfestival Ridderkerk (14 April 2018)

    Olivier Cantrelle-Piano/organ/vocals. Pascal Mucci-drums. Nico Duportal-guitar/vocals.
       Thibaut Chopin-bas/vocals. Sylvain Tejero-tenorsax. Alex Bertein-baritonsax
                                                       

Ik had de naam Nico Duportal al eens voorbij horen komen ,maar wist toch niet wat ik "live" moest verwachten..Het werd een mooi optreden,Nico Duportal is een begenadigt gitarist/zanger daarbij ondersteund door een prima ,op elkaar ingespeelde band.De stijl van Nico deed me erg aan T-Bone Walker denken Onafgebroken werd er een mix van rythm&blues,rock&roll en en swingblues gespeeld.Een van het eerste tot de laatste minuut boeiend optreden.Ook dit was  weer een uitstekende keuze van de organisatoren van dit mooie festival

                                                                     
 Nico Duportal & His Rhythm Dudes hebben ook veel van de internationale muziekartiesten en rock-'n-roll en Blues-legendes gesteund en begeleid die een tournee door Europa hebben gemaakt, zoals: Big Jay McNeely, Lynwood Slim, Mitch Woods, Wanda Jackson, R. J Mischo, Lloyd Price, Roddy Jackson, Gizzelle, Ruby Ann, Junior Watson, Mark Tortorici en Alex Vargas.


                                                 http://www.nicoduportal.com/en/

maandag 16 april 2018

Richard van Bergen & Rootbag live at Bluezy Bleus Festival Ridderkerk (14 April 2018)

     Richard Van Bergen                                                    Jody Van Ooyen                       Roelof Klein
                                             
He bluesfestival in Ridderkerk is de laatste jaren een vaste waarde op mijn concert/festival lijst.Altijd een aantrekkelijke programmering met bands uit binnen en buitenland.Dit jaar waren dat GG & The Cruisers,Richard van Bergen & Rootbag,BoogieBeats,Jane Lee Hooker,Big Daddy Wilson,Nico Duportal en Joey Gilmoore
Richard van Bergen & Rootbag was een van de redenen om naar Ridderkerk af te reizen.......

    That,s what you do to me (album Walk On In)

 Alweer meer een jaar geleden dat de mannen in aktie zag ,ergens op een bluesroute.Deze keer op een groot podium met veel fans voor het podium.Uitstekende set,prachtig gitaarwerk en goed gezongen.
En natuurlijk samen met de prima rythmsectie Jody van Ooyen op drums,en Roelof Klein op bas.

      When he comes (album Rootbag)

 Ook een mooi gelegenheid om het laatste album van de band te scoren,en met deze in de player maakte de thuisreis(ondanks het noodweer ) zeer aangenaam.                                                            http://www.rootbag.nl/