maandag 7 september 2009

Bonnie Raitt Soundstage 1974

Bonnie Raitt
Recorded at WTTW Studios, Chicago, Il. December 17th, 1974Special Guests Junior Wells, Buddy Guy and A.C Reed

Bonnie Raitt (Burbank (Californi├ź), 8 november 1949) is een Amerikaanse zangeres, liedjesschrijfster en gitariste

Biografie
Ze is de dochter van Broadway musicalster John Raitt. Ze begon gitaar te spelen toen ze twaalf jaar oud was en raakte geïnteresseerd in de blues. Na de middelbare school in 1969 begon ze in folk en Rhythm and Bluesclubs te spelen. Ze veroorzaakte een kleine sensatie, want als blanke vrouw speelde ze geweldig slide-gitaar. Ze leerde persoonlijk zingen en gitaarspelen van Muddy Waters, Son House en John Lee Hooker. Ze maakte veel vrienden onder (toen nog levende) blues-legenden als: Howlin' Wolf, Mississippi Fred McDowell en in het bijzonder Sippie Wallace met wie ze later opnames zou maken.

In 1971 tekende ze al bij een platenmaatschappij en maakte een aantal onovertroffen platen, waarop ze werd bijgestaan door leden van Little Feat. "Give It Up" en "Takin’My Time" zijn klassiekers.

Dit zijn beelden uit die periodeLove me like a man
De man achter de piano is Jeff Labes ,en die kennen we uit de Van Morrison band.
Bonnie noemt ook nog de naam van Chris Smither.Deze geweldige gitarist/singersongwriter is ook nog steeds actief op de concertpodia.


Any Day Woman (Paul Siebel)
Paul Siebel is een Amerikaans singer-songwriter en gitarist, geb. in 1937 in Buffalo, NY.


Woman Be Wise (Sippie Wallace)
Sippie Wallace was een blueszangeres die tot aan haar dood(88) platen bleef opnemen Tussen 1923 en 1927 nam ze 40 sons op met artiesten als Louis Armstrong, Eddie Heywood en Clarence Williams.In 1983,nam ze het de door Bonnie Raitt geproduceerde album "Sippie",op ,welke gelijk haar laatste was.Angel of Montgomery (John Prine)
Het absolute prijsnummer van dit optreden.

John Prine, wiens ouders uit het landelijke Kentucky kwamen, kreeg op 14 jarige leeftijd gitaarles van z’n broer, terwijl de inspiratie kwam van zijn grootvader, die ooit had gespeeld met Merle Travis. In de muziek zijn de invloeden te vinden van akoestische folk, rockabilly tot countrymuziek.

Er zijn nog meer beelden van dit concert,laat maar horen als je meer wilt zien.
There,s more footage from this concert,if you wan,t more ,let me know.
Arthur.
Een reactie posten