Zoeken in deze blog

woensdag 17 juni 2009

BOB BOGLE (The Ventures)


(Novum/AP) - Gitarist Bob Bogle is op 75-jarige leeftijd overleden. Bogle, die eind jaren vijftig aan de wieg stond van The Ventures, werd afgelopen weekeinde onwel en overleed zondag. Dat heeft een van zijn bandleden laten weten.


Walk Don,t Run

The Ventures werd in 1959 in Seattle opgericht door de gitaristen Bob Bogle en Don Wilson. In 1960 scoorde de groep met Walk Don't Run een wereldhit. De groep bereikte in de jaren 60 met 14 instrumentale singles de Billboard Top-100.


Apache
Van de Ventures werden meer dan 250 verschillende albums uitgebracht. In 1964 verkochten ze in Japan meer platen dan de Beatles. Ze inspireerden ontelbare gitaargroepen in alle werelddelen, waaronder de bekendste surfband uit de geschiedenis, de Beach Boys, en veel Nederlandse indorockgroepen. In 2008 is de groep opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame.The Flight of the Bumblebee
De band was niet alleen in de Verenigde Staten groot, ook Japan lag aan hun voeten. In 1962 toerden Bogle en bandmaatje Don Wilson als duo door het Aziatische land, omdat de concertpromotor het zich niet veroorloven ook de andere twee bandleden over te laten vliegen.

BOB R.I.P.