Zoeken in deze blog

vrijdag 13 december 2013

Brainbox - Dark Rose / SummertimeBrainbox,een unieke band in de Nederlandse pophistory,mede door de aparte stem van Kaz lux en het het gedreven gitaarspel van Jan Akkerman .Ik kan het eerste optreden in Toptop(jawel)nog goed herinneren en was gelijk verkocht.De originele bezetting was Jan Akkerman,Kaz Lux,Andre Reynen en Pierre van der Linden.Ik geloof niet dat ik ze in deze formatie "live" in aktie heb gezien.

                                      Dark Rose (album Brainbox)

                                            Summertime (album Brainbox0

  Na het veelbelovende debuutalbum vertrokken kort na elkaar zowel Akkerman als Van der Linden. Nieuwe gitarist werd Rudy de Queljoe en als drummer kwam Frans Smit over uit De Maskers. Meyer maakte na twee singles plaats voor John Schuursma. Ondanks de wijzigingen bleef Brainbox landelijk zeer populair.In deze samenstelling zag ik de band verschillende malen bezig,erg mooi.

Grappig is dat we heden ten dagen nog "live van de muziek van Brainbox kunnen genieten. Kaz,Rudy,John e.a treden nog regelmatig op met Brainbox en ook Jan Akkerman heeft de draad weer opgepakt met het oude brainbox materiaal,met zanger Bert Heerink heet zijn band nu My Brainbox.
Ik vind het allemaal prima,zag beide formaties bezig en een bezoek aan een van hun concerten is zeker de moeite waard.


My Brainbox (Dark Rose) Bert Heerink (vocals) Jan Akkerman(git.)Coen Molenaar (keyboards) Wilbrand Meischke ( bass) and Marijn van den Berg (drums)


Brainbox (Summertime) Kaz Lux (zang) John Schuursma(git) Rudy de Queljoe (git)

woensdag 11 december 2013

Van Morrison - Ziggo Dome (10-12-2013)

Het was een mooie avond in De ZiggoDome.Mijn all-time favorite Van Morrison stond op het programma .En aangezien er sterke geruchten de ronde doen dat Van het wat rustiger aan wil gaan doen was dit misschien wel de laatste gelegenheid om Van "live" in aktie te zien.In eerste instantie was ik niet zo blij met deze grote hal,ik zie VM liever in zalen als  b.v Carre of Vredenburg maar achteraf gezien viel alles toch nog mee..Al tijdens het voorprogramma (Daniel Lohues Trio)bleek dat het met het geluid wel goed zat.

Daniel Lohues Trio ,kort maar mooi optreden.

Klokslag 8 uur betrad Van Morrison het podium  en om  9.30 was het afgelopen.Van is nu eenmaal een man van de tijd(en waarschijnlijk stond het vliegtuig al te wachten.) We zagen een van begin tot eind een boeiend concert,Van was bijzonder goed bij stem en de band in prima vorm.Volgens sommige wat te jazzy(hij liet zijn gitaar staan)maar ikzelf had daar geen moeite mee.Voor de rest een mooi overzicht van het hele VM ouvre.De opener zoals de laatste tijd gewoonlijk Celtic Swing met VM op sax ,direct gevolg door Higher Than The World,de toon was gezet ..The Way Young Lovers Do ,het prachtige Enlightenment ,en daarna  ver terug in de tijd(Them) met Baby Pease Don,t Go en Here Comes The Night ,een nummer wat het altijd nog goed doet.


Van  het vroege werk gelijk naar het meest recente, Close Enough for Jazz van VM laatste album Born To Sing,met een hoofdrol voor de blazersactie.Daarna het mooie Go To the Back gevolg door het vrolijke Bulbs.Toen weer tijd voor een recent nummer Retreat and Review,kende het niet, misschien zijn laatste album toch wat onderschat.Vandaag maar weer eens beluisteren.Toen volgende het feest van de herkenning ,natuurlijk het onvermijdelijke  Moondance/My Funny Valentine(mooi arragement)Days Like This,Precious Time,het prachtig gezongen Who Can I Turn To,(voor mij een van de hoogtepunten)Magic Time,Jacky Wilson,Real Real Gone/You Send Me (Sam Cooke Sings)Brown Eyed Girl.


Fragmentje Whenever God Shines His Light .

Bovenstaand nummer was de eigenlijke afsluiter  van het concert.Natuurlijk kwam Van nog even terug voor Gloria.Het publiek kwam van de stoelen waarna uitstekende band zich nog even lekker kon uitleven.Een drumsolo in de toegift hoeft niet voor mij niet maar mocht de pret niet drukken.

Al met al had ik samen met FB vrienden Gerrit en Dani een prachtige avond,en een Van Morrison in deze vorm hoeft voor mij nog niet achter de geraniums!

 30 minutes of the concert of Van Morrison at the Ziggo Dome

Many  thanks  to Harry de Wit.!

 Big Hand for The Band!
Chris White (Saxophone)
Alistair White (Trombone)
Dave Keary (Guitar)
Paul Moore (Bass)
Paul Moran (Keyboards)
Jeff Lardner (Drums)
Bobby Ruggiero (Percussion)


maandag 9 december 2013

Van Morrison - Into The Mystic Royal Albert Hall (30-10-2013)

" Into The Mystic" een van mijn favoriete VM nummers in een prachtig nieuw arragement.Hopelijk staat het morgenavond (10-12-1013) ook op de setlist,en met een Van Morrison in deze vorm word het een mooie avond.


Thanks to the taper(s)!!