zaterdag 28 januari 2012

Frank Zappa - Rotterdam Ahoy (1980)


Samen met collega Ruud besloten we op het laatste nippertje af te reizen naar Rotterdam voor het concert van Frank Zappa.Op de gok,we hadden geen tickets maar wie niet waagt,wie niet wint.Ook in 1980 al veel fileleed met als gevolg pas om half 8 bij Ahoy.De ticket was geen enkel probleem,de zaal in met toch nog een mooie plaats voor het podium.We stonden net en Frank kwam met zijn band het podium al op .Het werd een prachtig concert ,met een voor Frank Zappa relatief kleine band.Dat betekende veel gitaarsolo,s van Frank ,geen pauze,s tussen de nummers,kortom genieten geblazen.
Het hele concert werd later op de radio uitgezonden,met als gevolg een prachtige bootleg ""Live in Rotterdam.



Foto RvdV.

maandag 23 januari 2012

Champagne Charlie live in Ellewoutsdijk (22-01-2012)



Het was alweer een tijdje geleden dat ik mijn oud stadgenoten in aktie had gezien,de mannen staan altijd garant voor een prima potje blues&roots muziek.Deze keer vond het optreden plaat in de kerk van Ellewoutsdijk ,er was een nieuwe cd uit dus voldoende reden om af te reizen.Ik was wat aan de late kant,het concert was al begonnen ,de kerkdeuren dicht dus moest ik via de pastorie naar binnen.Het leverde echter wel een mooie plaats voor het podium op in het goedgevulde kerkje.Het werd een heerlijk ,zeer ontspannen optreden met veel nummers van het nieuwe album""Hobo Songs Signs & Railroad Lines.Mijn mooie plaats gaf me de gelegenheid om met mijn eenvoudige cameraatje voor de pauze een paar filmpjes te maken,jammer dat mijn memorycard al snel vol was,het tweede deel was ook erg mooi .


Make me a pallet on your floor.

De pauze was ook al een belevenis op zich.Een ouderwetse verloting ,gepresenteerd door de plaatselijke troubadour Engel Reijnhoud met een dialect waar ik als Zeeuw zelfs moeite mee had.En mooie prijzen natuurlijk o.a de Zeeuws vlag ,een zak noten,een tuimelbeker ,een tas en de hoofdprijs een kist appels eerste klas!,(prominent in beeld op de filmpjes)



Ellewoutsdijk (Zeeuws: Ellesdiek) is een dorp in de gemeente Borsele, in de Nederlandse provincie Zeeland; tot 1 januari 1970 was het een zelfstandige gemeente. Het dorp is met zijn 400 inwoners (01-01-2011) de kleinste kern van de gemeente.



Het dorp is gelegen aan de Westerschelde, in de zuidelijkste punt van Zuid-Beveland, niet ver van de noordelijke inrit van de Westerscheldetunnel. Aan de Westerschelde bevindt zich een kleine jachthaven, een getijhaven, die bij eb droogvalt. Ten zuiden van het dorp, achter de zeedijk ligt het voormalig fort Ellewoutsdijk uit 1837. Dit fort diende ooit ter verdediging van de Schelde en is tegenwoordig eigendom van Vereniging Natuurmonumenten.



Behalve dat er muzikaal veel te genieten is,is een concert van Champagne Charlie ook altijd leerzaam.Zanger Sjef Hermans(had ooit een mooi radioprogramma op radio Zeeland)weet veel te vertellen over de oorsprong van de songs,deze middag over de Hobo,s van Amerika(rondtrekkende meestal dakloze muzikanten)waar het nieuwe album aan is opgedragen.


Gait Klein Kromhof winnaar van Dutch Blues Award 2011 in de catagorie beste mondharmonica speler.
Ik had een mooie middag, en toen tijdens de toegift ook "Good Night Irene"nog voorbij kwam kon mijn dag niet meer stuk.

Champange Charlie van links naar rechts:
Peter Lenselink (dr)-Peter Bout(bas/zang)-Geert de Heer(git,dobro.lapsteel,mand.)-Theo de Koning(git/zang)-Sjef Hermans(git/zang)-Gait Klein Kromhof(harmonica)

Champagne Charlie-Homepage
http://www.champagnecharlie.nl/

Kerkje van Ellesdiek - Homepage
http://www.kerkje-ellesdiek.nl/