Zoeken in deze blog

zaterdag 15 september 2012

Awna Teixeira & Bart De Win (De Wegwijzer 13 Sept.2012)


Het programma van Theater De Wegwijzer voor komend seizoen ziet er weer veelbelovend uit.Dit mooie paadje langs de molen zal ik dan ook hopelijk dikwijls bewandelen om weer een concert te bezoeken.Deze donderdag avond was de aftrap met een optreden van Awna Teixeira,een van de leden van PoGirl.Op deze tour word ze begeleid door Bart De Win ,die de diverse toetsen en achtergrond vocalen verzorgt.Ik heb met mijn simpele cameraatje deze twee filmpjes gemaakt,matig van beeld natuurlijk.Maar het geeft toch een idee van dit erg mooie optreden.

                                        
                                          The Little Review (Where Darkness Goes)

Po,Girl besloot na 8 jaar toeren het wat rustiger aan te gaan doen en dat was een mooie gelegenheid voor Awna lang uitgestelde plan,een solo album opnemen,uit te voeren.In het voorjaar  nam ze het album "Where Darkness Goes" op,in mijn ogen zeer geslaagd.

                                         


Het optreden was een mix van folk ,pop,zigeuner ,americana en soms een snufje country muziek.Ook mooie persoonlijke liedjes over haar familie en over haar Portugees/Canadese afkomst. Ze begeleid zichzelf op gitaar,banjo,accordeon en ukelule.Haar eigengebouwde "wastobbe"bas,bekend van haar Po,Girl optredens,had ze deze keer thuisgelaten.Bart de Win ,een muzikale alleskunner blijkt de perfecte begeleider te zijn.

                                        
Foto Hans Janssen
 
Faden - Een van de mooiste nummers van het album "Where Darkness Goes"

Natuurlijk nog even de nabespreking onder het genot van een hapje /drankje.De laatste nieuwtjes over de stand in de music scene doorgenomen en met een tevreden gevoel en een mooie CD op weg naar huis.De zon was ondertussen onder gegaan.....


Website De Wegwijzer

maandag 10 september 2012

Van Morrison - Born To Sing

Mooie tijden voor Arthur,afgelopen week het prachtige nieuwe Bob Dylan album Tempest,gisteren een voorproefje van het Neil Young & Crazy Horse album (zie mijn blog) en komende week hopenlijk het nieuwe Van Morrison album (Born To Sing) op de plank.Hier alvast de titletrack(thanks to the filmer)


Van Morrison - Born To Sing (Sept.Belfast Arts Festival)

zondag 9 september 2012

Neil Young & Crazy Horse - Walk Like A Giant

Een van de nummers van het nieuwe Neil Young & The Crazy Horse album.Weet niet wanneer het uitkomt en weet ook nog geen titel maar dit klinkt in ieder geval veelbelovend. Ook erg mooi gefilmpt(thanks to the filmer)


Walk Like A Giant  Live at Red Rocks 8-6-2012