Zoeken in deze blog

donderdag 23 oktober 2014

Mary Cauthier - soundcheck at Ramblin Roots (Utrecht 18 Okt.2014)

Ik wilde het optreden van Mary Cauthier niet missen ,dus was ruimschoots op tijd aanwezig in een nog bijna lege zaal.Mary begon juist aan haar soundcheck en ik kon het zittend op het podium meemaken.Dat ze een deel van Townes van Zandt nummer "Nothing" hiervoor gebruikte was mooi meegenomen .Een voorproefje van wat een prachtig optreden zou worden.

                 Nothing (Townes van Zandt) on violin Michele Gazich (film by Arthur)

Het magazine KindaMuzik schreef over het optreden:

  Mary Gauthier gaat ook al heel wat decennia mee. Zij confronteert vooral het personeel met zichzelf door de bezoekers te laten antwoorden dat het nieuwe TivoliVredenburg niks beter is dan het oude en al zwetend te vragen waarom ze de thermostaat in de zaal vergeten als ze zo'n duur gebouw neerzetten? Maar ze komt uit New Orleans dus ze kan wel wat hebben. En als iemand een beetje genadeloos mag zijn en spot mag drijven is Mary het wel. Een leven vol drank, drugs en jeugdinrichtingen heeft zij achter de rug, stof voor albums vol soms pijnlijk eerlijke songs. Vanavond gaat het vooral over de ander, maar niettemin komen de liedjes binnen. Dat is zeker ook te danken aan de onbesuisd getalenteerde Italiaanse violist Michele Gazich, die elke song naar een stemmigheid trekt die respect afdwingt. (KINDAMUZIK)

Setlist :Last of the HoboKings,Nothing,Between the Daylight and the Dark,False from Thrue,Another Train,When a Woman Goes Cold,Halfway Home en Go in Peace.(Sam Baker)

                               Foto Arthur


woensdag 22 oktober 2014

dinsdag 21 oktober 2014

Dave McGraw & Mandy Fer at Ramblin Roots Utrecht (18 Okt. 2014)

                               Foto Arthur
Ik had via o.a het magazine Lucky Dice al veel goeie berichten over dit duo gehoord,maar was nog niet in de gelegenheid geweest ze "live" te aanschouwen.Dit festival was een mooie gelegenheid,en er was niets teveel gezegd.Prachtig optreden ,en voor mij een van de hoogtepunten van het festival. Dave op de akoestische gitaar,  Mandy de elektrische, mooi op elkaar afgestemd net als hun zang.
De toegift gefilmpt vanaf het balkon,beetje bibberig en de gitaar van Mandy wat aan de zachte kant ,maar geeft toch een goeie indruk van het optreden.

                                            Film by Arthur

                                Foto Arthur

maandag 20 oktober 2014

Robert Cray Band at Ramblin Roots (18 Okt.2014)

                 Foto Arthur
Zeer gevarieerd muzikaal aanbod deze avond in Tivoli/Vredenburg.ik zag singer/songwriter Thomas Bybdahl,entertainer Gregory Page,de rauwe blues van Eric Sardinas,een prachtig optreden van Dave McGraw&Mandy Fer(ontdekking!)een soulparty met Lee Fields,een geweldige Mary Cauthier samen met violist Michel Gazich en natuurlijk de head-liner Robert Cray

               Film by Arthur
Natuurlijk maakte Robert Cray zijn reputatie helemaal waar ,nog steeds een geweldige zanger en bovenal een fenomenale gitarist.Zijn setlist was een doorsnede van zijn lange muzikale carriere .Een paar klassiekers ,met natuurlijk zijn grootste hit Right Next Door .Het optreden werd afgesloten met het prachtige On The Road Down inclusief een prachtige gitaarsolo.
On The Road Down
On The Road Down


                 Film by Arthur
The Robert Cray Band bestaat uit Dover Weinberg -piano/keyboards,Les Falconer - drums,en oudgediende Richard cousins op bass.