donderdag 23 oktober 2014

Mary Cauthier - soundcheck at Ramblin Roots (Utrecht 18 Okt.2014)

Ik wilde het optreden van Mary Cauthier niet missen ,dus was ruimschoots op tijd aanwezig in een nog bijna lege zaal.Mary begon juist aan haar soundcheck en ik kon het zittend op het podium meemaken.Dat ze een deel van Townes van Zandt nummer "Nothing" hiervoor gebruikte was mooi meegenomen .Een voorproefje van wat een prachtig optreden zou worden.

                 Nothing (Townes van Zandt) on violin Michele Gazich (film by Arthur)

Het magazine KindaMuzik schreef over het optreden:

  Mary Gauthier gaat ook al heel wat decennia mee. Zij confronteert vooral het personeel met zichzelf door de bezoekers te laten antwoorden dat het nieuwe TivoliVredenburg niks beter is dan het oude en al zwetend te vragen waarom ze de thermostaat in de zaal vergeten als ze zo'n duur gebouw neerzetten? Maar ze komt uit New Orleans dus ze kan wel wat hebben. En als iemand een beetje genadeloos mag zijn en spot mag drijven is Mary het wel. Een leven vol drank, drugs en jeugdinrichtingen heeft zij achter de rug, stof voor albums vol soms pijnlijk eerlijke songs. Vanavond gaat het vooral over de ander, maar niettemin komen de liedjes binnen. Dat is zeker ook te danken aan de onbesuisd getalenteerde Italiaanse violist Michele Gazich, die elke song naar een stemmigheid trekt die respect afdwingt. (KINDAMUZIK)

Setlist :Last of the HoboKings,Nothing,Between the Daylight and the Dark,False from Thrue,Another Train,When a Woman Goes Cold,Halfway Home en Go in Peace.(Sam Baker)

                               Foto Arthur


Geen opmerkingen: