Zoeken in deze blog

maandag 25 augustus 2014

Willy DeVille


Willy DeVille, pseudoniem van William Borsey (Stamford (Connecticut), 25 augustus 1950 – New York, 6 augustus 2009)

Het is niet de bedoeling dat dit een soort herdenkingsblogje voor overleden zangers of zangeressen word,maar door het plotseling overlijden van Solomon Burke begint het er wel een beetje op te lijken.

De aanleiding voor dit stukje over Willy deVille is dat ik regelmatig prachtige geluidopnames van Willie binnenkrijg ,altijd voorzien van prachtige hoesjes.Er is een grote groep fans in Nederland die de gedachtenis aan Willie levend houd.Er is een mooie Nederlandse Willy DeVille fansite (zie mijn links) en ik ben er dan ook erg blij mee dat deze mensen mij ervan laten meegenieten. Dus Gerrit,Chiel,Jaap,Ane ,Agnes en al die andere Willie DeVille Fans bedankt voor al die mooie post,hieronder mijn kleine bijdrage aan het in stand houden van de herinnering aan de mooie muziek van
Willy(Mink)DeVille


Willy deVille,s live in pictures

Een van mijn favoriete nummers all time.Geschreven door Ry Cooder,John Hiatt en Jim Dickinson.Er zijn prachtige uitvoeringen van Ry zelf,Bob Dylan,Willie Nelson hebben prachtige versies ,maar de live uitvoering van Willy DeVille is een van de mooiste.


Just Your Friends (Live Montreux 1982)

Tijdens het schrijven van dit blog zat ik me af te vragen hoe vaak ik Willy ,,live ,, heb gezien,ik kom op 6 keer.Moet diep in mijn herinnering graven maar de eerste keer moet op PinkPop geweest zijn,veel rock o.a ZZ Top,Saga Y& T ,Willy was een beetje vreemde eend in de bijt.Volgen mij was er ook een mooie TV registratie van.
Tweede keer Parkpop,met o.a John Mayall,Nils Lofgren.Derde keer in 013 in Tilburg,Willy kwam op in zijn indianen oufit,mooi concert.En twee keer met zijn trio in het Arsenaal in Vlissingen,waarvan hij een keer niet echt in topvorm was.

Willy DeVille Offical Website
http://www.willydevillemusic.com/

Willy DeVille Dutch Fansite
http://willydeville.hyves.nl/

Willy DeVille International Fans
http://devillefans.blogspot.com/?zx=31dcc30dc659edd5