Zoeken in deze blog

donderdag 7 april 2011

The Clancy Brothers & Tony Makem

The Clancy Brothers and Tommy Makem zijn een familie van Ierse zangers en muzikanten die de Ierse muziek enorm populair hebben gemaakt, zowel in Ierland alswel in de Verenigde Staten waarheen zij geëmigreerd zijn. De broers waren; Liam, Paddy, en Tom Clancy; later kwam Tommy Makem daarbij. Zij hebben veel bijgedragen aan de vernieuwing van de folk revival in de vijftiger en zestiger jaren van de vorige eeuw. Tom en Pat emigreerden naar de USA in de vroege jaren vijftig en werden daar acteurs. Liam en zijn vriend Tommy Makem, geboren in Keady, County Armagh de zoon van ballade-zangeres Sarah Makem, gingen naar de U.S. in 1956.


I,ll Tel Me Ma


De Clancys traden op en maakte albums tot 1969; toen besloot Makem een solo-loopbaan te beginnen en later verliet Liam de groep in 1975 en werd vervangen door zijn broer Bobby Clancy en hun neef Robbie O'Connell. Later vormde Liam toch weer een duo met Tommy Makem . De originele leden kwamen later alleen bij elkaar voor herinnerings-concerten.

http://www.blogger.com/img/blank.gif

Tom Clancy overleed in 1990 en zijn broer Paddy overleed aan kanker in 1998. Een RTE newsclip liet de begrafenis zien waar Liam en Bobby Clancy, Ronnie Drew, Finbar Furey en Paddy Reilly, begeleid door John Sheahan, het lied The Parting Glass zongen en daarmee eer brachten aan een vertolker van de Ierse traditionele muziek. Bobby Clancy stierf op 9 September 2002. Liam had een hechte vriendschap met Luke Kelly van The Dubliners en wisselden hun liederen uit aan elkaar. Uiteindelijk produceerden The Clancys en Tommy Makem 55 albums en maakten talloze tournees in Ierland, Groot-Brittannië en de USA.

Liam Clancy overleed op 4 december 2009
http://arthurfromholland.blogspot.com/2009/12/liam-clancy-carrick-on-suir-2-september.html

dinsdag 5 april 2011

Eilen Jewell Band - Bang ,Bang, Bang

Het mag bekend zijn dat ik al een aantal jaren fan ben van Eilen Jewell en haar schitterende bandje.Als ze in Nederland of Belgie zijn ben ik meestal van de partij,niet alleen voor zangeres Eilen ,maar zeker ook voor gitarist Jerry Miller,een fenomeen!Binnenkort komt er een nieuw album van de band ,,Queen of the Minor Key,,hier alvast en voorproefje.


Bang Bang Bang
Jerry Miller (guitar), Jason Beek (drums), and Johnny Sciascia (upright bass).


(Foto Arthur)
Optreden van Eilen Jewell in ons ,,eigen,,bluescafeetje De Viersprong


Eilen Jewell Live in Toogenblik(Belgium)
http://arthurfromholland.blogspot.com/2010/03/eilen-jewell-live-toogenblik-haren.html

Eilen Jewell Live in 013 Tilburghttp://www.blogger.com/imhttp://www.blogger.com/img/blank.gifg/blank.gif
http://arthurfromholland.blogspot.com/2009/09/eilen-jewell-tilburg013-10-9-2009.html

Eilen Jewellhttp://www.blogger.com/img/blank.gif
http://arthurfromholland.blogspot.com/2009/04/eilen-jewell.html

Eilen Jewell Official Website
http://www.eilenjewell.com/