Zoeken in deze blog

zaterdag 11 juni 2016

Beth Hart - Holland Int.Bluesfest.(June 4th 2016)

                    foto Arthur
Na mooie optredens van Ana Popovic en The Jools Holland Big Band was het tijd voor de hoofdact Beth Hart.Het laatste concert van haar zag ik op het Roots In The Park festival in Utrecht toen erg goed ,en ook deze keer  stelde ze niet teleur .Beth was voor vele bezoekers de reden om naar Grolloo af ter reizen,en opvallend veel vrouwen op de voorste rijen .


Beth Hart - Learning To Live (Holland Int... door  Arthur
 
  Haar band bestond deze keer uit drie man,gitarist PJ Barth heeft tijdens deze tour zijn arm gebroken dus moest John Nichols al het gitaarwerk zelf opknappen.Het ging hem meer dan goed af.

  Bassist Bob Marinelli en drummer Bill Ransom zorgden voor de rest.


Beth Hart - I,d Rather Go Blind (Holland Int... door Arthur 

 Een geweldige afsluiter van een mooie muzikale dag.Daarna snel naar mijn huisje op "de Hondsrug"Uitrusten voor de volgende dag,er zou nog veel moois volgen.......

                    foto Arthur

The Blues Alone - verslag dag 1
http://www.thebluesalone.nl/2016/06/08/supersonic-holland-international-blues-festival-grolloo/

vrijdag 10 juni 2016

Tedeschi Trucks Band - Bound For Glory (June 4th 2016)

                foto Arthur

       Een van de vele hoogtepunten van het prachtige Holland Internatial Bluesfestival


Tedeschi Trucks Band - Bound For Glory (June... door  morrisanddylan

donderdag 9 juni 2016

Fairport Convention - Sloth (2002/1970)

                               David Cyril Eric Swarbrick (5 April 1941 – 3 June 2016)

One of my favorite Fairport Convention songs and certainly one of the most beautiful movies of this band on my blog. Rehearsal for the performance for the Cropredy Festival (which would take place a few days later) in a very relaxed atmosphere. Dave Swarbrick excels on his violin , beautiful bass solo by Dave Pegg, beautiful guitar work by Richard Thompson and special guest Jerry Donahue, and beautiful modest vocals by Simon Nicol and Rick Sanders More beautiful ...


Sloth P1


Sloth is from the fifth album of Fairport Convention. Sandy Denny and Ashley Hutchings had left the band and the group was reorienting.

Richard Thompson and David Swarbrick wrote most of the songs and also provided the vocals. The price number of the album is Sloth, written by the entire band and every band member has the opportunity to show his musical skills.


Sloth p2

Chorus)
Just a roll, just a roll
Just a roll on your drum
Just a roll, just a roll
And the war has begun

Now the right thing's the wrong thing
No more excuses to come
Just one step at a time
And the war has begun

(Chorus)

She's run away, she's run away
And she ran so bitterly
Now call to your colours, friend
Don't you call to me

(Chorus)

Don't you cry, don't you cry
Don't you cry upon the sea
Don't you cry, don't you cry
For your lady and me

(Chorus)
(Chorus)

Willie Nelson & Sons for John Varvatos Fall/Winter 2013


woensdag 8 juni 2016

Holland International Bluesfestival (Day 2 June 4th 2016)      foto Daniela van der Zee

Dag 2 van het festival begint met een weerzien van veel bekenden in het bekende cafe Hofsteenge.
Nadat de laatste nieuwtjes zijn uitgewisseld ,op weg naar de grote tent ,het festival kan beginnen.


                                                              //////////////////////////


Walter Wouters (thanks!)

Robert Randolph  en zijn band zag ik al eerder op het Peer Bluesfestival .soul /funk met af en toe een vleugje blues.Uitstekende band ,goed begin van dag 2Walter Wouters (thanks)

Van JJ Grey & Mofro heb ik niet veel meegekregen.Je kan niet alles zien ,etenstijd,bijpraten met bekenden(en onbekenden) enz.
Gelukkig zijn er de mooie beelden van Walter Wouters ,zodat we het achteraf nog eens kunnen bekijken.Walter bedankt!!


Walter Wouters (thanks)

Supersonic Blues Machine was de vervanger van Jimmy Vaughan die zijn Europese tour had afgezegd .Geweldige keuze van de organsatoren,mede door de gastopredens van Walter Trout,Robben Ford en Billy Gibbons.Wat was het mooi om weer een topfitte en vrolijke Walter Trout na zijn ernstige ziekte weer aan het werk te zien,Ondanks een haperende apparatuur schitterend gitaarwerk,hij kan het nog steeds.


 Walter Wouters (thanks)

De inbreng van Robben Ford vond ik niet zo geweldig,dat in tegensteling tot Billy Gibbons.
Allemaal de zonnebril op ,Texas blues op zijn best .mooi optreden helaas beperkt tot maar twee nummertjes.


 WesleyPechler(thanks)

De Tedeschi Trucks Band was een van de redenen om naar Grolloo af te reizen.Het was de tweede keer dat ik ze in aktie zag,eerder dit jaar zag ik al een prachtig concert van de band in Tivoli/Vredeburg. Ze maakten het deze keer ook weer volledig waar,prachtig zang van Susan en bloedstollende solo,s van Derek.Dat alles begeleid door een geweldige band.


  Walter Wouters (thanks)

Twee prachtige optredens achter de rug,tijd voor een hapje en een drankje .Ik was niet de enige met dat idee ,zodat ik het begin van het Bonnie Raitt concert miste.
Twee jaar geleden zag ik Bonnie nog op het North Sea Festival,mooi optreden.Maar deze keer klonk toch nog beter,mede door het prachtige zaal/tent geluid.,Complimenten voor de geluidsmensen!  MFEELINGSFMUSIC Maggie(thanks)

De setlist is een doorsnede van haar uitgebreide repertoire.Oud en nieuw werk.Tussendoor natuurlijk een paar politieke statements Ze speelt al haar vroege en recente hits. Zoals bekend schuwt Raitt de politieke statements niet. “Even weg van het politieke circus in de VS”, verzucht ze.Een van de hoogtepunten was ook het optreden van organist Mike Finnigan .een prachtige blues ,opgedragen aan BB King met Bonnie op gitaar .


Erwin C. Karst (thanks)

Tijdens de toegift worden ook Susan Tedeschi en Derek Trucks op het podium gevraagd.
Dan volg het prachtige John Prine nummer "Angel From Montgomery"een van mijn favoriete nummers in de uitvoering van Bonnie Raitt.

Wat een mooie afsluiting van een geweldig festival.Alle lof voor de organisatoren en indien mogelijk ben ik volgend jaar zeker weer van de partij.Natuurlijk was er ook nog een nabespreking in Cafe Hofsteenge  ,het bleef nog lang onrustig in Grolloo............
                                       //////////////////////////////////////////////////////dinsdag 7 juni 2016

Holland International BluesFestival (Day 1- June 3th 2016))

                                 foto Arthur
De afsluiting van een prachtige week in de mooie provincie Drente ,het Holland International Bluesfestival.En dat allemaal ter nagedachtenis van mijn oude,veel te vroeg overleden bluesheld Harry"Cuby" Muskee.Het dorp Grolloo ,de woonplaats van Cuby,met een bevolking van zo,n 800 inwoners zou dit weekend zo,n 10000 bezoekers verwerken.Mede door de meer dan uitstekende organisatie heeft dat volgens mij geen problemen opgeleverd.

                               foto Arthur
Ana Popovic mocht de opening in de reusachtige tent verzorgen,en dat is wel aan haar toevertrouwd.
Ana is een bekend gezicht op de Nederlandse podia,en versterkt door een blazersectie zette ze een stevige portie bluesrock neer.De toon voor het verdere festival was gezet.
                                                               


MFEELINGSFMUSIC Maggie (thanks)

"Later" Het programma van Jools Holland op de BBC is een vaste waarde voor de meeste muziekliefhebbers.


                                foto Arthur

Hier in Grolloo werd eigenlijk een live versie van dit mooie programma gepresenteerd.Losjes werden door Jools de zangeressen en de bandleden op zijn symphatieke manier geintroduceert.Achter zijn piano zijn bekende BoogieWoogie rifjes en een relaxt spelende blazersectie.Met blues had het allemaal niet veel te maken ,zeker niet toen het skaduo The Selecter het podium betrad.(On My Radio).Menige bluesliefhebber fronste toch wel even de wenkbrouwen.Vaste zangeres besloot de set met een prachtige soulballads,.Toch een mooi en zeer vermakelijk optreden

                

Walter Wouters (thanks)

Beth Hart was de hoofdact van de avond.Ze heeft een grote schare fans in Nederland en veel daarvan waren speciaal hiervoor naar Grolloo afgereisd.De verwachtingen waren dan ook hoog gespannen.

                                  foto Arthur
Beth betreed zoals gewoonlijk zeer energiek het podium,en vergeet volgens mij in haar enthousiasme haar microfoon goed te gebruiken .Een wat vreemd (geluid) begin,maar gaande het optreden komt het allemaal toch nog goed.Vooral achter de piano vind ik ze ijzersterk,emotionele songs (Learning to Live) en ballads.Het optreden werd afgesloten met de klassieker I,d Rather Go Blind van Etta James Een prachtige afsluitng van een mooie avond.


 TheGemmetje (thanks)

                                              ////////////////////////////////////