Zoeken in deze blog

woensdag 11 mei 2016

Gov,t Mule- live at Moulin Blues(N) May 7th 2016

                               Foto Arthur
Gov,t Mule is al zo,n 15 jaar een van mijn favoriete 'Jam'' bands.Natuurlijk door het geweldige gitaarspel van Warren Haynes,maar ook de chemie tussen de andere bandleden Danny Louis(keys)Mat Abt(drums) en Jorgen Carlsson(bass) is altijd bijzonder om mee te maken.De band maakt regelmatig de oversteek naar Europa,komen ze in buurt Ned/Belg.probeer ik altijd wel een van hun optredens mee te maken.Ik was dan ook blij dat ze op Moulin Blues geprogrammeerd stonden ,het was ook een van de redenen om naar Ospel af te reizen.


Gov,t Mule -I'd Rather Go Blind (Moulin Blues(N... door  morrisanddylan

Het moet gezegd,het was zeker niet mijn beste Gov,t Mule concert.Ondanks de bloedhete tent moest Warren Haynes blijkbaar toch wat warmdraaien ook wat problemen de pedals zo te zien Eenmaal op gang kwam de band er toch lekker in .Warren ging behoorlijk op de improvisatietoer en wat volgde was een toch meer dan behoorlijk optreden.De setlist was als volgt(dacht ik):Mule- I'd Rather Go Blind-Rocking Horse-Doing It To Dead-Time To Confess-Whisper In Your Soul- Good morning,schoolgirl - The Hunter en de toegift Soulshine.

 
Gov,t Mule -  Time to Confess  (Moulin Blues(N... door  morrisanddylan


 Een mooi slotakkoord ,van een zeer warm maar prachtig festival.Met voor mij als hoogtepunten de optredens van Danelle Nicole ,Jason Ricci en bovenstaande Gov,t Mule.                                                  /////////////////////////////////////////////////////

maandag 9 mei 2016

Jason Ricci & The Bad Kind -live at Moulin Blues(N) May 7th 2016

                               Foto Arthur

Een aantal jaren speelde  Jason in bluesclub De Viersprong,een behoorlijk indrukwekkend optreden.
Zijn toen aangeschafte CD  "Done With The Devil" zit hier nog regelmatig in de player.Toch was ik hem een beetje uit het oog verloren en benieuwd naar zijn optreden op het grote podium.Het werd een geweldig en behoorlijk intens optreden.De temperatuur in de tent steeg tot een hoogtepunt natuurlijk met o.a het lijflied van Jason Ricci ",Broken Toy "en een prachtig "Walk On The Wild Side" Kortom geweldige perfomance van Jason, mede ook door zijn uitstekend band.In Augustus staat hij op Swing Wespelaar,ik kijk er al naar uit.


Jason Ricci & The Bad Kind - live at Moulin... door  morrisanddylan
Walk In The Wild Side

Jason Ricci (born February 3, 1974) is an American harmonica player and singer. In addition to his solo albums, Ricci has appeared as a guest harmonica player on albums with Johnny Winter, Nick Curran, Ana Popovic, Walter Trout, Cedric Burnside, The Mannish Boys and Joe Louis Walker among others. Ricci was named "Best Harmonica Player" at the 2010 Blues Music Awards, and has won a Grammy Award for his contribution to the 2014 Johnny Winter album Step Back. In February 2015


Jason Ricci & The Bad Kind - live at Moulin... door  morrisanddyla

                                foto Arthur

Jason Ricci Webside
 http://www.mooncat.org/

zondag 8 mei 2016

Danielle Nicole - Moulin Blues May 7th 2016


                                Foto Arthur

Het programma van Moulin Blues in zag er al prima uit ,maar overtrof wat mij betreft toch wel alle verwachtingen. Ik had Danielle Nicole al een keer op zien treden met haar vorig band Trampled Under Feet en was erg benieuwd hoe ze het met haar nieuwe band zou doen.Het zou tot dan een van de hoogtepunten van de avond worden.


Danielle Nicole - live at Moulin Blues (B) May... door  morrisanddylan
 
 Van de eerste tot de laatste minuut een boeiend optreden,zeer strak begeleid door een uitstekende band vooral de gitarist beviel prima.Stevig rockwerk,een enkele ballad ,en een klein akoestisch intermezzo (Don,t Think Twice It,s Alright en Jolene)Danielle Nicole - live at Moulin Blues (B) May... door  morrisanddylan

                                         


 
Danielle Nicole - live at Moulin Blues (B) May... door  morrisanddylan


                                            /Danielle Nicole - live at Moulin Blues (B) May... door  morrisanddylan


                                    /Danielle Nicole - live at Moulin Blues (B) May... door  morrisanddylan


 In de toegift kwam ook de geest van Prince nog voorbij in de vorm van een prachtige uitvoering van Purple Rain ,Het slotakkoord was een daverende uitvoering van Whole Lotta Love.

 
Danielle Nicole - live at Moulin Blues (B) May... door  morrisanddylan


Samen gevat een geweldige show van Daniele Nicole en haar band Even uitblazen en tijd voor een hapje en een drankje ,wat hier ruimschoots aanwezig.Tussendoor  even en stukje meepikken van Ian Siegal en Jim Mathus.
.
                                                           ///////////////////////////