Zoeken in deze blog

dinsdag 15 mei 2012

Kwadendamme BluesFestival 2012 ..een terugblik


 

20 Jaar blues in Kwadendamme,ik denk dat ik er niet veel gemist heb.Altijd gezellig,goeie muziek en bovendien vlakbij huis.Ook dit jaar weer een zeer geslaagde aflevering,de aftrap was deze keer op donderdagavond .ter gelegenheid van het jubileum een receptie met natuurlijk alweer een prima band.Hieronder enkele hoogtepunten van het festival.De filmpjes zijn gemaakt door Rene uit Beemster,een man met een prachtige snor en en eindeloos geduld(en een vaste hand)Het resultaat is er dan ook naar Rene BEDANKT!!


Donderdagavond ,receptie ter gelegenheid van het 20 jarig jubleum met SugarBoy & The Sinners - vorig jaar ontdekt op de Goese Bluesroute.Heerlijk swingend bandje en wat mij betreft volgend jaar op het hoofdpodium.

VRIJDAG
De eerste band gemist,tweede kon mij niet erg bekoren.dus een mooie gelegenheid om (oude) bekenden op te zoeken ,en bij te praten.


Ryan McGarvey  Een aangename verrassing ,kende hem niet maar hij speelde al samen met BB King, Eric Clapton, Buddy Guy, Gov’t Mule  en zijn goede vriend Joe Bonamassa.Prachtoptreden!!


Drippin Honey - Band uit de jaren 90 rond harmonicaspeler Kim Snelten speelden op bijna alle grote festivals maar besloten om in 2000 te stoppen.Nu weer bij elkaar voor serie optredens.Zeer relaxt optreden vooral het gitaarspel van Sander Kooiman kon mij zeer bekoren(mooie gitaar trouwens)


Gerry McAvoy Band Of Friends Mooi afsluiter van de vrijdagavond.Ik zag ze vorig jaar al in aktie in bluesclub The Lane in Oostburg.Het is zoals die-hard RoryGalllagher fan Piet uit Hoedenkenskerke al zei,Marcel Scherpenzeel is de beste vertolker van Rory ,en daar kan ik het alleen maar mee eens zijn.Dat was de vrijdag,heerlijk avondje.

ZATERDAG
Helaas te laat voor The VeldmanBrothers,naar verluid een mooi optreden,volgende keer beter.
                                                     
Wel op tijd om een stukje van het optreden van Ben Prestage mee te pikken.Prachtkerel vooral het voorstellen van zijn "One Man Band" was erg grappig.Zou volgens mij ook op het hoofdpodium niet misstaan.


Sean Carney stond een paar jaar geleden ook al op het podium van Kwadendamme.Ook toen was hij me zeer goed bevallen en ook deze keer maakte hij het samen met  zanger en mondharmonica man Omar Coleman uit Chicago helemaal waar. West Coast Swing op zijn best!!

Dwayne  Dopsie en Lady "A" moest ik helaas aan mij voorbij laten gaan.Even naar huis(o.a hondjes uitlaten)bij terugkomst een stampvolle tent voor het optreden van de plaatselijke band The Juke Joints


The Juke Joints De band van organisator Peter Kempe zetten zoals gewoonlijk en gedegen set neer.De vele trouwe fan natuurlijk uit hun dak!


Kenny Neal & Band  Erg veel ballads en een volgens mij niet zo,n goed gestemde gitaar.Het publiek vond het allemaal prachtig ,dus wie ben ik om daarover te zeuren.Bovendien sloeg de man met de hamer genadeloos toe (leeftijd),en was het even tijd om me even terug te trekken uit de drukte.


The Nimmo Brothers De terechte afsluiter en voor mij persoonlijk ook het hoogtepunt van het van  festival.Maar ik ben dan ook een echte fan van de broertjes.
Het zat er weer op ,een lange gezellige nababbel  en we waren het er allen over eens,het was weer een zeer geslaagd festival.


Peter en Kees en alle medewerkers BEDANKT!                                                  

Links Peter Rechts Kees

                                                    
                                                    


Make Somebody Happy - Santana & Derek Trucks & Susan Tedeschi - Montreux 2011

 Mooi nummer om dag mee te beginnen

zondag 13 mei 2012

Canned Heat - Clarence Gatemouth Brown - Live at Montreux (1973)

Mooi geimproviseerd optreden van Clarence en The Heat.Met de blues van het afgelopen weekeind tussen de oren een mooi muziekje om de komende (vrije) week te beginnen!