Zoeken in deze blog

maandag 5 januari 2009

David Gilmour & Roger Waters

David Gilmour Roger Waters


David Gilmour Marooned
"Marooned" is een instrumentale track van Pink Floyd's The Division Bell album uit 1994.
Hier speelt David tijdens de viering van de 50ste verjaardag van de Fender Stratocaster gitaar.

David Jon Gilmour werd geboren in het dorp Grantchester nabij Cambridge. David (hij wil niet meer met de naam Dave worden aangesproken) studeerde aan het Cambridge College of Arts and Technology. Zijn vader was hoogleraar aan de Cambridge University die later naar de VS trok.

Gilmour begon zijn muzikale carrière bij de groep Jokers Wild, een band die vooral covers bracht van Chuck Berry, The Beach Boys, Manfred Mann, Wilson Pickett en The Kinks. In 1967 sloot hij zich aan bij Pink Floyd en werd in 1968 leadzanger nadat de aan drugs verslaafde Syd Barrett de groep verliet. Toen Roger Waters na ruzie in 1985 de groep verliet, werd Gilmour de nieuwe leider van Pink Floyd.
Roger Waters It,s a Miracle
Van het Album Amused to Dead ,volgens mij een van de mooiste Roger Waters solo albums,

George Roger Waters (Great Bookham bij Leatherhead (Surrey), 6 september 1943) is een Britse rockmusicus (basgitarist) en songwriter. Waters werd bekend als lid van Pink Floyd, maar sinds midden jaren '80 speelt hij solo.

Waters werd in 1943 geboren, vijf maanden voordat zijn vader als tweede luitenant sneuvelde bij de geallieerde Landing bij Anzio in Italië. Eric Fletcher Waters was oorspronkelijk leraar, en was communist en pacifist. Het verlies van zijn vader had een grote invloed op zijn Waters' leven en veel van zijn teksten zijn anti-militaristisch getint. Het album The final cut is opgedragen aan zijn vader. Het gemis van zijn vader komt tot uitdrukking in Another brick in the wall:Beetje triest filmpje,beide heren moeten gewoon weer samen op een podium.
Na het zien van de Pink Floyd documentaire ,Who s Pink, van afgelopen zaterdag heb ik het gevoel dat dat er best nog een keer in zit....

Lester Butler &The Red Devils & 13

Lester Butler (12 november 195910 mei 1998) was een invloedrijk Amerikaanse bluesartiest. In een zeer korte tijd heeft hij veel invloed gehad op de blues. Bekend is hij als zanger en mondharmonicaspeler van de the Red Devils. Hij speelde o.a. samen met R.L. Burnside en Mick Jagger. Veel officiële albums van hem zijn er niet uitgebracht. Wel is er een aantal live-concerten vastgelegd op bootleg cd's. Deze zijn zeer gewild onder fans
2 meter sessies

Harmonica speler en zanger Lester Butler zong de blues en speelde op een prachtige manier de harmonica. In de vroege jaren 90's was hij de leider van de The Red Devils, een blues band die veel optrad in de L.A. club scene. Het door Rick Rubin geproduceerde live album "King King" bracht hun nationale bekendheid met als gevolg lange toernees met gastoptredens van Mick Jagger, Bruce Willis, Lenny Kravitz, Peter Wolf en ZZ Top gitarist Billy Gibbons.

live op Pink Pop

De band opende voor bands als The Allman Brothers en Los Lobos en speelde in zalen als the House of Blues in Hollywood, Killian's in Torrance, The Blue Cafe in Long beach en over de hele wereld tijdens de openings evenementen van Planet Hollywood.
m
Mick Jagger nam de band mee de studio in voor de opnames van zijn soloalbum Wandering Spirit,maar de opgenomen tracks werden niet gebruikt


Live op Pink Pop

Alex Schultz, van Rod Piazza and the Mighty Flyers vormde samen met Butler de groep 13.
De band stond op het punt om door te breken toen Lester onverwacht overleed op 38 jarige leeftijd


Park City Utah


Lester Butler & Alex Schultz Black hearted Woman


Lester Butler & Alex Schultz


He Said "It's a hard life playing music for a living, but on the other hand, I'd rather be happy poor and playing music for the rest of my life" and credits "the healing force of the blues."

R.I.P. Lester Butler, May 10th 1998