maandag 5 januari 2009

Lester Butler &The Red Devils & 13

Lester Butler (12 november 195910 mei 1998) was een invloedrijk Amerikaanse bluesartiest. In een zeer korte tijd heeft hij veel invloed gehad op de blues. Bekend is hij als zanger en mondharmonicaspeler van de the Red Devils. Hij speelde o.a. samen met R.L. Burnside en Mick Jagger. Veel officiƫle albums van hem zijn er niet uitgebracht. Wel is er een aantal live-concerten vastgelegd op bootleg cd's. Deze zijn zeer gewild onder fans
2 meter sessies

Harmonica speler en zanger Lester Butler zong de blues en speelde op een prachtige manier de harmonica. In de vroege jaren 90's was hij de leider van de The Red Devils, een blues band die veel optrad in de L.A. club scene. Het door Rick Rubin geproduceerde live album "King King" bracht hun nationale bekendheid met als gevolg lange toernees met gastoptredens van Mick Jagger, Bruce Willis, Lenny Kravitz, Peter Wolf en ZZ Top gitarist Billy Gibbons.

live op Pink Pop

De band opende voor bands als The Allman Brothers en Los Lobos en speelde in zalen als the House of Blues in Hollywood, Killian's in Torrance, The Blue Cafe in Long beach en over de hele wereld tijdens de openings evenementen van Planet Hollywood.
m
Mick Jagger nam de band mee de studio in voor de opnames van zijn soloalbum Wandering Spirit,maar de opgenomen tracks werden niet gebruikt


Live op Pink Pop

Alex Schultz, van Rod Piazza and the Mighty Flyers vormde samen met Butler de groep 13.
De band stond op het punt om door te breken toen Lester onverwacht overleed op 38 jarige leeftijd


Park City Utah


Lester Butler & Alex Schultz Black hearted Woman


Lester Butler & Alex Schultz


He Said "It's a hard life playing music for a living, but on the other hand, I'd rather be happy poor and playing music for the rest of my life" and credits "the healing force of the blues."

R.I.P. Lester Butler, May 10th 1998


Een reactie posten